Én szoktam kritikus lenni a részvény felülértékeltségével kapcsolatban. Pl. túlárazott, többször írtam, de mindig rám cáfolt a cég. Hozta a számokat. Most nem vagyok egyáltalán kritikus. Jó számok, újra, biztos piac, hatalmas megrendelések, a jövőben is, export stabilan nő, piszok komoly növekedés. Nincs itt semmi látnivaló semmilyen sorban. Azt sajnálom, hogy nem vettem többet 7800 körül. Illetve vettem volna, de mindig alatta voltam az árnak és nem csökkent. Bár én ki és be szállok állandóan, mindenféle áron vettem és eladtam; a legtöbbet az ÁNY-en kerestem idén. De - szakítva sóher áraimmal - tegnap még vettem, bíztam a jó eredményben. Én továbbra is emelkedést mondok csütörtökre, 8300-at minimum várok.
En is megtalatam az eves jelentesben. Hat eleg erdekes a 0.9%. De 90 napos vagy azon tulira mar egyedi elbiralast ir. Ettol fuggetlenul ahogy olvasom eselyesebb a keszlet ertekvesztese. En csak otleteltem a nagyon megugrott kovetelesallomany miatt. . 2. Felvetesre. 2 ceget is irhatnek ahol dolgoztam ( multi magyar leany ) de ha nem banod nem teszem. :). 90 napon belul mondjuk sose irtam 100% ot de 90 napon tulra igen. Volt 90, 180 es 360 napos megbontas is. Gondolom ez azert fugg a vevoallomanytol is. Kiss bela nem fizet 90 napja megis kockazatosabb mintha a Tesco vagy az allam van kesedelemben.
Csúszik valamelyik projekt, s a beszerzett anyagot, vagy legyártott saját termékre a készlettartási idő miatt értékvesztettek. Lehet ez "tartalékolás" is. A létszámot növelték, piac van. Q3- ban nyugdíjas élelmiszer utalvány gyártás bevétele...
Mert könyvelő barátunk nincs bizonyos információ tudatában . Vannak emberek akik a tőzsdén mindig mindent meg akarnak érteni , meg kiszámolni . Általában nem Ők a legsikeresebbek 👀
Ez a brutal keszlet ertekvesztes nekem sem tetszik, ahogy mar irtam a Q1 utan is. Valami nagyon felrement a keszletezessel, sajnos a beszamolokbol nem fog kiderülni hogy pontosan mi a problema. Utoljara covid alatt volt ilyen nagy ertekvesztes.
Így van, Q1-ben volt kiugró az értékvesztés, csak akkor senkit sem érdekelt mert rekord árbevétel volt. Most csak minden idők 7. legmagasabb árbevételét érte el a cég, és egyből mindenki forensic accountant lett.
Vevői értékvesztés mértékére nincs kötelező szabály. A Nyomdánál nem a vevőre, hanem a készletre van jelentős értékvesztés elszámolva, kb 20 %. Az egyéb bevétel-ráfordítás mínusza már q1- ben 2,1 mrd volt. Ahhoz képest a q1és q2 1.9 mrd. Nem a második negyedévben lett képezve. Hiányzik a 24q2 választási bevétel, így tekintve sokkal szebb a kép, nem értem miért nem kommunikálták.
Köszi. Tudom hogy, hogy szokott kinézni, és azt is tudom hogy a nyomdánál hogy néz ki. Ezért is érdekel Peterbond példája, mert 50-100%-os leírást 90 napon belül még sosem láttam, pedig elég sok pénzügyi jelentést láttam már.
Állami Nyomda