Full óvoda amit müveltek. Ami vitán felül áll az hogy a jelenlegi geopolitikai környezet a Mol-nak inkább kedvez ,az Otp-nek meg inkább kedvezőtlen. Aztán hogy mikor melyikben milyen forgalom volt és az átlaghoz képest mennyivel volt tegnap alatta ,ennyi hsz-t nem érdemel. Ha a tényeket nezzük rövidtávon a Mol jeleleg SZERINTEM jobb befektetés mint az Otp. Persze tévedhetek is. De mivel jelenleg mol-ban vagyok nem járók át trolllodni otp-be. Figyelem olvasom azt is ,mert érdekel mindegyik.
Nem értem mit hadoválsz itt az otp-vel, a mol fórumban. Nagyon helyes leírtad, a MOL átlagforgalom 4,5mrd. Az elmúlt napokban, mikor érte el? Na erre válaszolj.
Kiváncsi vagyok mi lesz a NIS felvásárlással, miután Oroszország külügyi szóvivője, Marija Zaharova azonnal kemény és „fájdalmas” megtorlást ígért Budapestnek a kiutasítások miatt. Ez komoly feszültséget szülhet a két ország közötti energiaügyi együttműködésben (gáz- és olajszállítások). Pláne hogy az Abu Dhabi National Oil Company, vagyis
az ADNOC a NIS-szel kapcsolatos terveitől időközben visszalépett.
Milyen prompt? A cikkedből: "A szaúdi kiesést részben ellensúlyozta Irak és Venezuela termelésnövekedése." Persze a cím jól hangzik...... ez megint olyan Balin-os. XD
Helyes, fogadd meg, és ne hadoválj. A Mol forgalma csökkent az elmúlt időszakban a 2026-os átlaghoz képest. Persze lehet a tavalyi átlaghoz viszonyítani, vagy az 5 évvel ezelőttihez, meg a szomszédhoz, de ez a kutyát nem érdekli. 2026 van, nem 2025.
Nem csak a hatótáv a probléma. Nagyon kényes alkatrész az akkumulátor. Ha úgy használja a tulaj, mint egy belsőégésű motoros autót pl. autópályán. Jól gyorsul, szuper. Egy hagyományos dízellel viszont lehet órákon át 130 feletti tempóval haladni. Az elektromos akik nem bírják a rendszeres tartós terhelést. Az ideális a 20-80 % közötti töltöttség melletti használat. Szóval a 20% alá merítés és a 100% fölé töltés sem tesz jót. Akkor meg kb. a 60 %-a használható ki egy új aksinak, ha nem akarja rövid úton hazavágni a tulaj. Egy 500 Km-es hatótáv, akkor valójában 300 Km??? Nagyon el vannak szállva, vagy soha nem volt elektromos autója, annak aki szerint le van játszva. A kínaiak is elkezdték gyártani a hibrideket.
Melyik időszak? Ennek az évnek az időszaka. Ja, te a tavalyit nézed? Világos, úgy bejön a narratíva. Miért nem nézed mondjuk a 2018-at, ahhoz képest még jobbak a számok? XD XD
Olaj, benzin, dizel nélkül, ha most kivennénk hirtelen a világból, visszazuhanna a világ a sötét középkorba. Hát ez látszik. Elektromos átállás ide-vagy oda. Nem lenne megfelelő mezőgazdasági termelés, szállítás, közlekedés, vegyipar. Kész, vége lenne, game over. Sőt még a gáz, szén is kell. Nagyon, de nagyon messzire vagyunk még az igazi átállástól. Kérdés, a piacok mikor döbbennek erre rá?
Amíg egy elektromos autó nem megy el 800km-t (márpedig nem megy el) addig marad a fiatal csajok és anyukák autója. Első autóként használata kalandjárat…
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.