Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mongi péntek, 18:25
Előzmény: #408175  JokerWizard
Az utolsó előtti mondatod alapján vagy troll vagy vagy kretén. Mind2 gáz.
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:59
Előzmény: #408175  JokerWizard
"az állam akar pénteki zárásik megszabadul bár MOL részvénytő "   Te ennyire nem értesz dolgokat, vagy szándékosan játszod a debilt???
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:56
Előzmény: #408176  Balin2020
Mindenért a MOL a hibás! Ha van rajta sapka, ha nincs. Ha az alapítványokhoz kerül a vagyon az a baj, ha vissza az államhoz, akkor meg az a rossz. Kicsit vicces itt pár kommentelő. De biztosan nem elfogult, kicsit sem! 
Megjegyzem, itt egyedül a MOL nem nyerészkedett az ukrán háborún az elmúlt években, mivel az ural-brent spreadet folyamatosan elvonták. A Richternek, és az OTP,-nek konkréten máig működő orosz érdekeltségeik vannak, de még az MTEL is nyert rajta a gyenge Ft és a magas infláció miatt elszálló árakon, és egyiket sem adóztatták annyira agyon, mint a MOL-t. A NER-es cégbirodalmakról nem is beszélve.
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:48
Előzmény: #408176  Balin2020
Kicsit gondolkozni kellene néha! Csak néha na!
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:47
Előzmény: #408172  JokerWizard
Mibe kellene beavatkozni a kormánynak? A MOL folyamatosan a környező országok árai alatt tartja a kiskerárat. Olyan érdekes dolgokat lehet látni, hogy a korábban olcsó kutak drágák lettek, és a MOL kutakon lehet legolcsóbban tankolni. Közben a nagykerárat nem lehet olcsósítani, mert akkor az importőrök nem hoznának be üzemanyagot. Na akkor robbannának fel itthon az üzemanyagárak, mert nem lenne elég a kutakon. Jelenleg a kiskutak már a végüket járják. Persze ezért is a MOL a hibás! 😉
JokerWizard
JokerWizard péntek, 17:45
Előzmény: #408171  Balin2020
4932-nél én is eladtam.. Ehhez nem kell nagy tudás, daytrade certivel 20% hozam felett realizálok.. 
Mindig nézem ilyenkor Long/Short arányokat. Shortokat már délután elkezdték zárni, nem szabad az utolsó pillanatra hagyni mert kb 14 után elkezdi venni a robot egészen záróig. Volumenben itt sem short/long certik nem számítanak..  Itt volt egy komolyabb eladó volt aki még a gyatra forgalom ellenére is ma meg akart szabadulni egy nagy adag MOL-tól.  Nem ez szokott "fogatókönyv" lenni, 16:50 már 5050re folja fel a robot.. + zárón még 50... Nem szabad túl olcsón megetetni a robotot, hanem kell "engedni" 5000 fölé hogy holnap megint lehet etetni drágán.. Másnap már nyitás 5050 felett és délelőtt  garantál "leszúrás" 9970 alá..  most délután 9920 alá is bekarcolt az árfolyam.. Az is eszembe jutott hogy az állam akar pénteki zárásik megszabadul bár MOL részvénytő majd szombaton bejelentik az benzi/dízel ársapkát.. 
Szóval akkor nem volt hír erről sem? 
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:40
Előzmény: #408144  ERA
Valaki azt írta az elmúlt években, már nem emlékszem ki, de közgazdász, és egyértelműen kormány kritikus véleményt közölt az előző kormánnyal szemben. A nagy cégek extraadóztatása olyan mint a drogozás, nehéz lejönni róla. Hosszabb távon azonban komoly mellékhatásai lesznek. Szóval, mielőtt nagyon ráfordulnátok, ilyen-olyan módokon, még több és még több terhet rakni az ország gazdaságát még húzó nagy cégekre, ezen jobb elgondolkoznotok! Minden rossz szándék nélkül írom. 
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:25
Előzmény: #408144  ERA
Fenntartom a vélemenyem. Amit abban a kommentben írtál az egy nagy adag populista duma. És mindenért Orbán még Hernádi a hibás (ezt nem vitatva), ezért fizessen a MOL. Meg mert van vastagon profit. Jelzem én pont ilyesmik miatt nem szavaztam a fideszre! Van ám még egy sor másik cég, ahol vastag profit van. Kicsit messzire vezet ez a gondolatmenet, de biztosan nem a szabad piaci folyamatokhoz jutunk el a végén.Én egy dologban biztos vagyok. A MOL létrehozott egy országos új hulladékgyűjtési rendszert, ami lehet, hogy nem tökéletes, de működik. Lehet kritizálni. Azt már nem tudjuk meg tudott-e volna valaki más jobbat alkotni ennyi idő és ennyi tőke ráfordítással. Megjegyzem ez utóbbi lehetett a kritikus. Ki tett volna bele ennyit, és egyáltalán ki lett volna képes rá a MOL-n kívül, mert a kormány láthatóan nem akart, sőt inkább még elvett a MOL-tól. Az meg, hogy a MOL-nak most van extra bevétele, akkor fizessen. Ezt nem is értem. Az OTP-nek évek óta 1000 Mrd feletti nyeresége van.Ott van még a Richter és az MTEL is, egyiknek sem kell koldulni a, de van bőven még Ner-es cég is, akik több ezer Mrd-okat kerestek csak az elmúlt években. Ezt nevezés Te elfogulatlanságnak?      Miért mindig a MOL fizessen??? Elmagyaráznád, főleg miután a MOL már több 100 Mrd-ot tett bele? 
JokerWizard
JokerWizard péntek, 17:16
Előzmény: #408170  Balin2020
Na de volt valami "hír" amire esett egy 100-ast? Olaj 95$ felett... Benzin és Dízel ár az egyekben... 
A kormány meg nem akar nagyon beavatkozni a piaci folyamtokban, mert jön az oszti... osztoznak az osztalékon is.. A robot meg csak veszik... Azt hittem megint felhúzza 5000-re...  
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:08
Brent nap végére szépen visszajött 95 USD fölé. Nem merték tartani a shortokat.
https://www.marketwatch.com/investing/future/brn00?countrycode=uk
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:06
z4952, ez végül nem is lett rossz!
player1 péntek, 17:06
4952
Balin2020
Balin2020 péntek, 17:04
Előzmény: #408165  wtcsab
Spekák játszanak.
Tujafa péntek, 17:02
Előzmény: #408163  ERA
Édes, drága, vattacukor, De naiv vagy! Nem marad itt semmivel több pénz. Akkor most már, hogy nem Mészáros Lőrincnek hívják a tolvajt, hanem "Lawrence Butcher"-nek és külföldre szivattyúzzák a lét boldogság van. Cuki.
ERA péntek, 16:54
Előzmény: #408162  farkasfu
Előre nem illik prejudikálni...szerintem, de rendben. Bár 1500 milliárd már önként vissza áramlott a költségvetésbe, azért ez is beszédes ilyen rövid idő alatt. Mindenki csinálja? hm valószínű, de a mérték nagyon nem mindegy, legyen az állami vagy egyéni.... mindenki láthatja a politikai önkontroll  új szabályait,nem részletezem. MP-t nem a pénz vezérli, történelmi tettek motíválják.  A képviselői kabinet tagjaként látom, hogy nincs luxizás, fidesz alatt egy képviselő 10 millió forint havi keretből dotálhatta munkatársait, jelenleg ez a keret inkább négy millió/hó összesen, függetlenül a kabinet létszámától! Azt hiszem a hulladékgazdálkodástól már messzire kerültünk, soknak is érzem jelenlétem, jó hétvégét !
wtcsab péntek, 16:52
Előzmény: #408164  Balin2020
Végül is mire ez a 100 ft mínusz ma? Német választások? Nem igen érthető....
Balin2020
Balin2020 péntek, 16:50
Előzmény: #408160  ktamask
Az a helyzet, hogy a dízel ára nem a nyersolaj miatt magas. Szóval, ha csökken az olajár, a margin attól nőhet is. 😉
ERA péntek, 16:37
Előzmény: #408161  Mongi
Az elmúlt harminc év dogmája amit írtál, már más szelek fújnak. Orbán úgy szétverte az EU együttműködés rendszerét, hogy most nagyon megbecsülik a kormányzati szándékokat. Változást látok, jelezni fogom.
farkasfu
farkasfu péntek, 16:18
Előzmény: #408159  ERA
ezért felesleges a fröcsögés szerintem, mert még semmit nem csináltak. Várjunk pár évet és akkor kell összehasonlítani! 
Az egész világban így műkszik a rendszer, van ahol rosszabb. 
Talán a függetlenség napja című filmben volt az, amikor megkérdezték az USA elnökét, hogy elnök úr, maga elhitte, hogy 5 dollárba kerül egy tekercs WC papír? (túlárazás) 
Valami ilyesmi volt és nem mai film.:)
Ezt mindenki csinálja, csak a nagyok nagyban, a kicsik kicsiben... 
Mindenki nézzen magába először is, én annak a híve vagyok. 
Csaltam el adót? naná.. Vastagabbon fogott a cerka olykor? naná.. Keresem a kiskapukat? naná...
Te mindent bevallottál, mindent helyesen, törvényesen csináltál az elmúlt 16 évben és nem próbáltad kikerülni amit lehetett? Vagy létezik ilyen ember?
Nem kell válaszolni rá........ :))))))
Mongi péntek, 15:56
Előzmény: #408159  ERA
Én arra gondolok, hogy kis ország, meg kell felelni a nagyoknak, meg is fognak... nyilván nem 4
Hónap alatt fog ez megvalósulni..

friss hírek További hírek