Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tmike 2026. 08. 16. 15:55
Előzmény: #406916  JokerWizard
Ez jó! Mi lesz a következő? 2 személygépkocsi ütközött a 44.es főúton délután. A vétkes sofőr aki könnyű sérüléseket szenvedett ,délelőtt még egy közeli MOL benzinkúton tankolt:)
tmike 2026. 08. 16. 15:50
Előzmény: #406913  JokerWizard
Elfogadom,hogy az említett pozitívumokat már beárazta.Akkor mostmár (mint ahogy tudjuk a tőzsde a jövőt árazza) a Q3-at, a 2226 évest és a Jövő évi akár 500 ft-os osztit árazza. ,ami talán kb 8 hónap múlva lesz. Az adók kivezetését még nem árazza,mert az még jövőre biztosan lesz. Azt majd 2028-tól 6-7000 közöttről fogja beárazni.
Mongi 2026. 08. 16. 15:50
Előzmény: #406914  JokerWizard
Egy dolog biztos,nagyon elszánt vagy és a Mollal is van valami bajod... fog jönni korrekció, a mikor a kérdés. Illetve az, hogy egyes emberek mekkora érzelemmel támadnak vagy épp védenek egy részvényt. Számomra felfoghatatlan...
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 15:50
Előzmény: #406915  FR73
Szegitek MOL hireket keresni.. Várj': 
Hatalmas területen pusztított tűz vasárnap délután Szeged külterülen a  Mol telephelyéig értek a lángok...
Olyan kellene amitől lefelé esik az árfolyam... ,
ez jó? Vagy még nem elég rossz.. . ;) 
https://www.vg.hu/kozelet/2026/08/tuzeset-szeged-langok-mol
FR73 2026. 08. 16. 15:43
Előzmény: #406913  JokerWizard
Mindegy, hogy próbálod magyarázni, mert mindig a piacnak van igaza, sose neked.
Majd egyszer rá fogsz jönni, de ahhoz még idő kell.
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 15:34
Előzmény: #406909  Balin2020
Figyi... nem akarod a vesző hibákat is kijavítani?  
Kb lassan már egy fejezetet írtam ide elemzésekből véleményekből.. 
És ha csak ennyi "hibát" találtál benne akkor elég jó lett... Nem? 
Azt hiszem 48000 akartam írni.. vagy valami ilyesmi.... 
Egy mondás jutott erről  és rólad az eszembe... 
„Amikor a bölcs a Holdra mutat, az ostoba az ujját nézi.”
Te pedig a köröm alatti gyászkeret aljalapján  mondasz orvosi diagnózist és ítéletet is... 
De csináljunk egy rendes mémet ebből...
„Amikor az elemző a MOL-ra,  mutat, az ostoba kisbefektető az ujját nézi és lemarad  MOL-fogyatkozásról .”
Ugye ez így elég korrekt? 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 15:15
Előzmény: #406904  Researcher
Ezek már a Q2 jelentésben (2 hete) is ismert volt.. Akkor árazta be a piac ezeket a Q2-vel együtt.. Mennyi is volt a záró adat a Q2 utáni?
4600 .. Amiben már minden benne is van... Már a NIS is, pedig még mindig nincs lezárja , az osztalék se.. mindig nincs dátum sem (és ugye ezt már tavasszal kellett volna fizetni 3800 körül árfolyamnál  fél év késéssel sincs még fordulónap  dátum sem.. ) . .. 
A ciprusi stori júliusi.. 
Ezek nem olyan fundamentumok amik nincsennek berázva 4600-ba.. És egyik, se olyan hogy indokolt lenne 5000 (10%????)  a Q2 után 2 héttel. Akkor történt meg a beárazás..  Nem most és nem a robottal uborkaszetonban minimális fogalom mellett ??? Ugye nem gondold komolyan ???
Vagy ha igen, akkor ugye vettél 4900 is.. (ja nem)... Sőt szerintem már korábban eladtál 4800 körök is... És most akarok elpasszolni ezeket ezzel a dumával valami FOMÓs hülyének 5000 ért.. (ugye)?
Remélem a long certid már pénteken eladtad.. 

JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 14:53
Előzmény: #406899  Balin2020
Az OTP esetében lehetett tudni... Szerintem innen vették az ötletet... 
Csak ott előre bejelentett, nyílt és MNB által elmélyesztetett formában történt (elég szigorú szabályok szerint)...  Fix keretösszeggel és ráadásul naponta jelentés köteles formában... 
Itt viszont semmi sincs.. Titok...  Illetve az egyértelmű hogy rejtőzködik. Nem akarja fogy felfedették hogyan manipulálja az árfolyamot... Az RSI divergencia szúrta ki csak, még a sima RSI sem tudja megkülönböztetni, Az RSI esetében a bika az bika... Csak a medve és bika között tud különbséget tenni..
Valódi (organikus) bika és a műbika között nem.  A robot bika is ugyanazt csinálja mint az igazi... veszi a részvényeket..  Igazán akkor tűnik fel mikor a piaci körzengzetből már minden valódi bika eltűnt és már csak a műbika veszi ész nélkül..  
Neked már akkor feltűnhetett volna hogy a hogy az olajárra egyáltalán nem reagál.. A Shell és BP is elég szépen esett héten amikor 90 usd alá csökkent a Brent.. 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 14:34
Előzmény: #406899  Balin2020
Na ez jó kérdés... Talán ez egyik legjobb azt leszámítva persze hogy KIK, és Miért...
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 14:31
Visszamenőleg megcsináltam újra az előző (júliusi)  1-5 impulzus hullámot. 
Ugyanazzal módszerrel bejelöltem az RSI grafikonon függőleges vonallal az árfolyam chat összefüggéseit,  annak az ismeretében amit tegnap a diagonális estében találtam.   
Az alsó charton a napi RSI14 adatokat most  lila  és piros vonallal kötöttem össze. A piros vonal jelzi mikor kapcsolták be a trading botot  vételre (robot bika ), a lila jelzi mikor kapcsolták le. Az RSI sokkal jobban jelzi mint az árfolyam az extra (mesterséges) vételi erőt (azonnal hirtelen felvágó csúcs keletkezik az RSI), és a volumen megugrása a következő adaton, az egy órás adatoknál 100k alatti forgalom 300k föl megy. Az RSI esetében a normális 60 szintről átmenet nélkül ugrik 70 fölé. 
A fordított irány amikor lekapcsolják a bikát.. Hirtelen levág az SRI 70 alá.. Az árfolyam pedig azonnal elkezdi a korrekciót.
Júliusban még egszészen ügyesen használták a bikát. A sok organikus vevő között nem tűn fel, amikor amikor agresszív módra állították.  De akkor az is volt a cél hogy feltűnjön a kisbefektetőknek is a hirtelen volumen növekedés ( nagy volumennel emelkedő trend vételi jelzés ) csak ezek nem organikus vevők hanem a mesterséges robot bika vevő, amit sem az RSI, de a befektetők nem tudnak megkülönböztetni a kötéslista alapján főleg akkor ha a volumen amúgy is magas...  Az RSI-nél erre találták kis a divergenciát, ami pont ezekre a hirtelen csúcsokra jelez be.. már itt is 2 jelentősebb  (medvés vagy csökkenő) divergencia jelzés volt a hullám ciklus második felében... De ezek még nem torzítok az impulzus hullámok és nem okoztak diagonális szerkezetet mint a következő augusztusi hullámban... Az "okos" használat inkább a korrekciók végére fókuszált és emelkedő hullám lejére. A (2) és a (4) csúcsokon kapcsolták be.. A korrekció végét már a bika határozta meg egy erős bika (vételi impulzussal), az emelkedő hullám elején egyértelművé tette a korrekció végét és  az organikus vevő megjelenésével amikor már a trend önfenntartó lassan csökkentette a vételi erőt.. Ez persze még a volumenben és az RSI-ben is meglátszott de már nem mint "kiugró" csúcs hanem belesimult a trendbe. Az RSI-t persze jelentősen fűtötte a robot bika... Az okos használatban benne volt még az is hogy RSI kritikus szintje felett már le kellet kapcsolni. Ezért nem okozott még jelentősebb  diagonális torzulást. Az RSI kritikus szintje pedig csak a technikai elemzéseknél okozott némi fejfását a 85 feletti érzék ami még 88 felment... 88nál kapcsolták le... 
A lekapcsolás után azonnal bezuhant az RSI az árfolyam csak később követtel mivel a maradék impulzusa megvolt és korrekciót csak akkor kezdte amikor ez is elfogott új lendület meg nem érkezett.. A normális piaci működés szerint úgyis korrekció lett volna.. Csak a szépen lecsorgó A-B-C korrekciós pálya helyett függőleges zuhanás mint a chart (5) csúcsa utáni (A) zuhanó hullám, majd abból hirtelen felpattanó (B). Ott már nem voltak okosok... Már a korrekcióban bekapcsolták a robot bikát. Ezért nem igazán korrekciós lett a (B) hullám hanem félig trendhullám. (Az 5 csúcs fölé ment).. Itt már az RSI divergencia folyamatosan jelent volt. Túlhajszolták a robot bikát, a korrekció alatt nem tudta kipihenni magát, sem az spontán  RSI leghülni. Az túlárazottság innen már folyamatosan jelen volt, ami miatt nem jöttek az új organikus bikák sem.. Egyre többet és gyakrabban kellett a robot bikát bekapcsolni.. A következő hullám torzulásai tegnapi chartban kifejtettem... 
https://ibb.co/SXDsJj9G
Balin2020
Balin2020 2026. 08. 16. 14:00
Előzmény: #406887  JokerWizard
"vagyis egy 49000 forintos OTP részvényt 80 forintal tudtál shorzolni..  Be is telt de akkor már 49000 alatt volt az árfolyan"
Itt valami nagy gáz van a vezető fülkében! 
Balin2020
Balin2020 2026. 08. 16. 13:55
Előzmény: #406907  JokerWizard
Azt megmutatnád, mikor volt az OTP 49000? 
JokerWizard
JokerWizard 2026. 08. 16. 13:03
Előzmény: #406902  Researcher
 Kb igy lehet "lefordítani a kontextust".. Gyakoriság szempontjából nagy köszönet Balinnak... A legtöbb "5000es" comment  nála jelent meg (arányait tekintve is)... Az összes comment reakció 72%  (ami "5000"  számot tartalmaz) , ezrekre válaszolt a forum folyamban... 
Azt hiszem lényegében ezt jelenti a tőzsdei "pszichés korlát". A technikai elemzés során ezeket sokkal nehezebb számításba venni, mivel nincs "fibonacci" szintekhez vagy más "kiszámítható" ellenálláshoz vagy támaszhoz közük, pusztán az emberi psziché (irracionális) vonzódása hozza létre a kerek számhoz. A kerek számok pszichológiáját eddig csak minimálisan vettem figyelembe, amikor egy "fib" ellenállási szint 4707-re jött ki akkor már én is lecsaptam az utolsó jegyeget 4700-ra. Az emberi elme tényleg ilyen, tömöríti az formációt és csak az első két értés jegyig kerekít. Most még ami részben emberek (is) kereskednek még számít valamit. Az emberi kereskedős a küszöbértékeket is ugyanilyen logika alapján húzzák meg, a vételi határérték vagy eladási limitek szinte mindig "Round Number" tipus. Ha korábbi (buta) kerekedő botokat és algoritmusokat használnak ott ezeket a limiteket erőre  paraméterként adják meg így még itt ezek is Round Number lesz...  
Ezen túl eddig nem nagyon foglalkoztam ezzel, mivel a technikai elemzés ezekkel az irracionális tényezőkkel nem tud mit kezdeni, ha pedig már beleverem  ezeket is már a matematikai számítások eredményei előtt akkor a racionális és irracionális faktorok keverékéből pont a legrosszabb eredmény jönne ki. A technikai elemzésnél maradtam a vegytiszta matematikánál. Az eredmények értékelésében illetve az interpretációnál vettem figyelembe csak  a Round Numbert.  
Röviden a fibonacci arányokat Binet-formulával számítom ki rekurzió nélkül (gyök(5)-ös képlettel)  és ha kijön az OTP támaszra 48023.1523 Akkor már eleve az árfolyam maga is "kerekít"...  48020-ra ez ez a emberi  "valóságban" 48000-t jelent.. A vételi ajánlatokat 48000-ere 10x több volumennel tesznek be mint 48020-ra (ahová inkább csak stop loss szinteket teszik)  
Viszont ezen túl van az emberi pszichének még egy irracionális területe amit eddig nem vettem komolyan.
Nem tudom hogyan kéne hívni , a "Round Number" túli "Super Round Number" (SRN) tipust. Egy lényegében EGY egész (1-9) és a többi jegy "0" sora... Ezek a mágikus számok, a babonához jóval közelebbi kapcsolatban állnak és nincs olyan technikai elemzés ami ezzel  tudna kezdeni bármit is... ezek a Pszichológiai mérföldkövek: Egy részvénynél a 50.000es OTP , MOL 5000... olyan szint ami átlépése komoly gát. Az "olajár" 100 dolláros határa is ahonnan egészen más üzleti logika érvényesül mint 20 alatt mivel már az átlag  emberek alap viselkedését is megváltoztatják, nemcsak az befektetőkét. 
Ezekből az SRN számokból lesznek az legkeményebb korlátok... Amikor már teljes társadalmi egyetértés van abban hogy az 100 dolláros olajár már túl Drága... vagy az 50.000 OTP részvény is túl van árazva.. 
Viszont a legtutibb CÉLÁR főleg ha 47000 köröl jár az árfolyam ... A legjobb motiváció ha még alatta van... A legjobb reklám .. A legjobb  befektetési csali.. A 50,000hoz képest az 47.000  árfolyam mint egy 3000 forintos "leárazás" .. Na ezért is nem szabad elérni ezt... mert akkor elveszik a motiváció, a befektetői kedv... Már a 52.000 új célár már nem SRN... a következő szinten az SRN már 100.000. ami 50120 árfolyamnál inkább iszonyatosan távoli...ezért nem érte el sem az OTP, sem a MOL az 50000 sem az 5000-t. Az OTP esetében már tudjuk mi történt.. Hiába próbálták meg giga volumenű saját részvény vasalással elérni elfogyott a KERET... Ahogy közeledik a SRN elkezdi taszítani az árfolyamot. sokkal több volumen (pénz) kell 47000ig  elérni 45000ről  mint  40000-ről 45000re... Az "organikus" vevők maguktól felhúzzák a trendben 45000 ig.. .Mindenki azt mondj hogy 45000 olcsó... 50000 re pedig azt mondaná (a célár) hogy ott meg már eladná vagyis az már mindenkinek drága..  45000 és 50000 között 70 milliárdos srv keret is csak 47000 re tudta felhúzni , perdig 45000 ig 15 milliárdból megvolt...  De ahogy fogytak az organikus vevők (a valódi piac) 45000 ezer felett egyre több svr (mesterséges vevő) kellett nemhogy a növekedéshez, hanem már a szinten tartáshoz is..  A keret elfogyott az 50000 árfolyam pedig egyre távolabbi... 45000 alatt megjelennek  megint az organikus vevők.. pont ugyanez lesz a MOL esében is csak a végéről kell egy 0 lecsípni... 
ERA 2026. 08. 16. 12:08
Tegyük egyensúlyba a némileg jogos rózsaszín képet: Mol részvényes soha ne felejtse el, hogy az állam bármikor belenyúlhat a profitjába. Augusztus végére ígérik a költségvetés módosítását, remélhetőleg  a szükséges költségvetési többletetet egyenletesen elosztva oldja meg  a kormány.
FR73 2026. 08. 16. 11:45
És ani lényeg, a magyar eszközök elvárt hozama és diszkontja is csökken.
Lesz benne ugribugri, de a következő években magasabb polcra kerülnek a magyar blue-k, köztük a MOL is. Szvsz.
Researcher
Researcher 2026. 08. 16. 11:39
NIS, Kekva, ciprusi gázmező , CO2 kvóta, stabil 80usd olajár, bizonytalan világpiaci olaj - ellátás, erős külföldi és magyar intézményi befektetői vételek, stabil... inkább emelkedő osztalék, egyéb külföldi terjeszkedés, paradigma váltás, lemaradó diszkont árfolyamon forgó részvény, brutális célár emelés nagy neves brand elemzőházaktól , ........... szóval igen ez mind a 4100 Ft árfolyamot támogatja?!?!? Hát NEM! Előbb lesz 6k mint 4k. 
Balin2020
Balin2020 2026. 08. 16. 11:37
Előzmény: #406900  FR73
A legdurvább az, hogy múlt éjjel már arra hivatkozott, hogy én is adom a rv-eimet. Te láttál ilyen posztot tőlem? Vagy arra gondolt, hogy a Richter pakkomat tervezem eladni, ha feljebb megy ,és azt is MOL-ba forgatom? Nagyon gáz!
Rajzolt egy éket, ami alá sikerült a pénteki gyertyát vizualizálni!!! A pénteki gyertya az összes eddigi napos gyertya felett áll!!! Közel 6 Mrd forgalommal! 😃
Én ezért gondolom, hogy nagyon nagy kínban van. Erre nem magyarázat, hogy napizik shortban.
Researcher
Researcher 2026. 08. 16. 11:32
Sokan: " az 5000 eléri, na ott eladom". Viszont sokan meg várják az eladó papírokat. 😉 És nem a robotok 😀
Balin2020
Balin2020 2026. 08. 16. 11:32
Én meg persze olyan naív vagyok, mert azt képzeltem, hogy hasonlóan más ügyintézésekhez manapság a világban, a mai modern tőzsdei rendszerekben is a konkrét tranzakciókat robot traderek bonyolítják le a rendszerbe felvitt megbízások alapján. Ha valaki brókeren keresztül ad le megbízást, azt a bróker viszi fel a rendszerbe. És onnantól ugyanúgy jön a robot, aki végre hajtja a megbízás paraméterei és a könyvben lévő lehetőségek alapján.

friss hírek További hírek