Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard szombat, 22:45
Előzmény: #405935  Balin2020
Nézd engedjülk el.. Vegyük úgy hogy megint nem mondtál számot... A 4000-es se mondtad, de ha mondta is akkor se arra értetetted. Sőt az 4000 nem is szám.. Főleg nem MOL árfolyam, amit igy te NEM is mondtál soha... Az meg célárfolyam már most cáfolod...  Sőt a itt se voltál...  
És amúgy csak azt akartad mondani, hogy egy csomó dogot nem tudok...  azt a kamu vakert amit itt előadtál "funda lapon" a TA-ról azt ugye nem az AI írta... Meg is látszik, mert marhára csak lózugok..  Ja igen az 5K a lényeg... Azt nem akarom sehogy se érzeni.. Gondolom minden reggel ezzel kelsz és tudatosítod a tökör előtt hogy 5Káááá... 5káááááfölé kerül... még ha előtte lesz még 4kááááá... már akkor bevált amikor lemet 2kááára... 
Balin2020
Balin2020 szombat, 22:29
Oroszoknál egyelőre drasztikusan tovább romlik a helyzet. Ez 2x is jó a MOL-nak. Díezelt kell importálniuk, ami a világpiacról szívja el a dízel kínálatot, míg korábban az EU-ba is exportáltak díezelt. Másreszt dugig vannak eladandó nyersolajjal, amit a MOL nyílván olcsóbban tud megvenni, ha dugig vannak a tározóik, és attól is tartaniuk kell, hogy az ukránok robbantják fel mielőtt eladnák.
https://www.portfolio.hu/global/20260808/konyortelenul-lecsaptak-az-ukran-dronok-gigantikus-langokkal-eg-tobb-orosz-olajfinomito-855026
Balin2020
Balin2020 szombat, 21:27
Előzmény: #405937  Balin2020
Ráadásul az aljak a héten végig, minden nap magasabban vannak. Ha csak az aljakat nézzük el sem indult még semmilyen csökkenés. Töretlen az emelkedő trend. Volt két intenzív felhúzás, amit hasonló intenzitású letörés követett. Tipikus shortos trükk, hogy megijedjenek a longosok és elkezdjenek realizálni, ami rásegített volna a shortos izzításra. Csak nem sikerült egyik alkalommal sem, mert alá álltak a vevők, és magasabb szinten tartották meg mint az előző napi mélypont. 😉
Balin2020
Balin2020 szombat, 21:12
Előzmény: #405936  Balin2020
Mind a szerdai, mind a csütörtöki zárók felett zárta pénteken a hetet a MOL, előbb nézd meg a grafikont, mielőtt zagyválsz! 🤣
Balin2020
Balin2020 szombat, 21:08
Előzmény: #405932  JokerWizard
Összevissza zagyválsz dolgokat. Volt eddig 2x -2%-os nap? Ha jön még 2 akkor már -8%??? Miket irogatsz Te sarlatán!!!! Ne zavarjon, hogy közben csütörtökön emelkedő nap volt, pénteken pedig új csúcs. Most akkor elindult már szerdán a korrekció, vagy csak pénteken, vagy még nem is indult korrekció. Mert az árfolyam a keddi csúcshoz képest kevesebb, mint -2%-ban van.
Kezdesz belezavarodni a mondandódba. 🤣
Vásári bohóc komolyabb nálad! 
Balin2020
Balin2020 szombat, 20:58
Előzmény: #405934  JokerWizard
Egy szóval sem írtam ilyet, hogy 4000-ig le fog menni. Ha érvek helyett a másik szavainak a kiforgatásával próbálsz felülkerekedni, az pedig már eléggé alja szint. Látszik, hogy a pozid határozza meg a véleményed, nem a tények. Tudod, én soha nem próbáltam meg elhitetni senkivel, hogy TA guru vagyok. Pár dolgot azonban megértettem, ami szerintem fontosabb, mint az, amit erőltetsz itt oldalakon keresztül. Egyrészt, aki komolyan vehető, az nem kilóra nyomja. Leírja a véleményét tömören, röviden. Farkasfű pl. párszor már leírta, hogy mindig mindkét irányban vannak szintek. Az pl., hogy meddig jut felfelé, vagy lefelé az árfolyam, az attól függ milyen szinteket vitt át. Lefelé még gyakorlatilag semmilyen fontos szintet nem vitt át. Semmi garancia nincsen TA alapon egy nagyobb esésre. Két dolog van egyelőre. Késznek látszik egy felfelé tartó 5-ös szerkezet, és az utóbbi napok árfolyammozgása korrekció elindulásara utalhat. Magyarul ennyi van eddig, hogy indulhat egy korrekció. Az hogy mekkora lesz a korrekció az sok dologtól függ, de biztos nem attól, hogy ha sokat jött fel, akkor biztos sokat fog esni. Én azt látom, hogy felfelé sok szintet vitt át, és az RSI tartósan magas szintje is erős long trendre utal. Erős long trendben pedig előfordul, hogy kis korrekciókkal, vagy oldalazás után vált vissza emelkedésbe az árfolyam mozgása. A funda most nagyon erősen támogató. A MOL jelenleg ismert hivatalos célárainak még a döntő része a rendkívül szarra sikerült q1 jelentés után készült. A legtöbb elemző majd a következő hetekben fogja még értékelni a q2 jelentés alapján jelentős profitábilitási fordulatot. Simán 5K fölé kerülhet az elemzői célárak átlaga. Szóval óvatosan a sporttal! Az mindenesetre látszik, hogy azokat az alapvető dolgokat TA-ból, amit most felsoroltam, azt vagy nem értetted még meg, vagy szándékosan tereled el róla a figyelmet. A hitelességednek egész biztosan nem tesz jót. 
Akármennyi AI elemzéssel támogatod. 😉
JokerWizard
JokerWizard szombat, 20:23
Előzmény: #405931  Balin2020
Most komolyan kérdezem... Ha szerinted 4000 le fog menni (idén), akkor gondolom pénteken el is adtad 4700-on ? -15% szopás ha 4000 ig lemegy ahogy mondtad.. Nem?

JokerWizard
JokerWizard szombat, 19:23
Előzmény: #405931  Balin2020
Én most egy minimális korrekciós (A) hullámot mondtam 4300 támasszal (nevezzük ennek). Ha kb nagyobb hírek nem zavarják meg. Egy Klasszik (A) hullám... Aug.14 és 21 között.. 
Amúgy az 50%fib szint is fele van annak amit te jósoltál
Nálam a második támasz : 4100 ... (ennek azért kisebb a valónűsége.. ) 
A 4000 még ez alatt van... 3 támaszt kéne áttörni ehhez.  Max a (C) hullám csúcs lehet itt... Azérz várjuk meg meddig korrigál a (A). 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 19:14
Nézzünk egy gyorsabb A hullám lefutást. A korrekciónak kell lehűteni az RSI-t egy fentatható szinre kb 60 illetve 50-60 közé. Most még mindig 70 feletti a -2% esés után is.. Az elején gyorsabban csökken ugyan az mozgó átlag is már 70 felett van.. Lényegyében ez is le kéne vinni, csak még mindig nő, hiába csökken az RSI14 de a mozgóátlagot még a korábbi dinamika hajtja felfelé..   Az utolsó 14 napon összesen 4 csökkenő nap volt,  de ebből csak a 3 jelentősebb legalább -2% os (péntek és szerda volt). Átlagosan 70 felett 4 pontot csökkent a RSI egy ilyen korrekció után.  Ha a Pénteki napot az korrekció első napjának vesszük, és ezt vesszük alapul még 3 napos korrekció (-2%) már 60 körülire viszi.. Ahhoz hogy a mozgó által is csökkenjen ezen a szinten is kéne tartani.. 4 korrekciós nap (péntek- hétfő-kedd-szerda) összesen 8% amik pont a fib38 támasz, illetve pont a (4) csúcsnak felel meg : (4300) as első támasz... ez a leggyorsabb lefutású A hullám  ami biztos fog megvalósulni.
Ami valószínűbb hogy a változkozva ahogy a héten is. (-2%) és (+0.5%) felváltva egész héten lecsorog. Ha hétfőn -2% fel kezd (a tűzesetet kicsi felfújja a sajtó)  péntekig (-7%) a kötelében lehet .  
Ha egy nagyon lassú oldalazó lecsorgást veszünk szimmetikusan a trend irányát "megfordítva" ( az RSI mozgóátlag maximumára tükrözve) akkor is kb a (4) csúcsig kell amit 9 napja volt (tőzsdenap)  akkor augusztus 21 péntekig tart az (A) korrekció... vagyis az (1-5) hullám kb feléig. 
Balin2020
Balin2020 szombat, 18:37
Előzmény: #405929  JokerWizard
A 4000 nem célar! 🤣
5300 az igen!
JokerWizard
JokerWizard szombat, 18:12
Előzmény: #405926  maxhell
Nem volt olyan nagy forgalom..  Se pénteken, se szerdán.. : 
szerdán bemérte hogy  800k - 900k  forgalom  mennyit üt a MOL  árfolyamon nyitástól zárásig  -2% ez kb egy "befektető" illetve egy robot trader... Elég agresszív eladás volt a program. Sem a legnagyobb nem volt sőt még a nem is az egészet... Pénzeken szerintem áttolta egy részét az OTP-be.. ott is látszik a forgalmon a "robot". A Mor-ra beadott egy 3 milliárdos eladást max -2% ig... Az OTP re megy ugyanezt fordtíva,.. megrotálta a portfóliókat... A molnál lekaszálta a nyereséget... Az OTP meg éppen megütötték..  Az hogy éppen a Q2 jelentésre húzta fel az árfolyamot a MOL már nem az ő hibája.. Kb én is ezt mondtam, és én is ezt csináltam csak korábban.. És nem az OTP-ben hanem a Richterbe...  Az OPT-nek még kell pár piros gyertya... 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:52
Előzmény: #405924  Balin2020
Na ez végre valami... Inkább vágyak, mint elemzés.. De itt már vannak "számok"..
És mikorra várod a 4000 Ft célárat? Gondolom most ebben az évben? A korrekció után?  Vagy még ebben a trendben ? 
Jó lenne egy cél dátum is. És akkor tényleg jó fog öregedni a post...  Ha tényleg összejön akkor mard erre tudsz mutogatni... hogy előre megmondtad a Q2 után.. És akkor te vagy a MOLcsászár.. 
Én is azt mondom hogy lesz 4000 is valamikor ... Csak előbb egy kis korrekció...  talán még ki is tudnék számolni hogy hol érhet véget az A hullám... De azért megvárom a Te cél dátumodat a 4000 re...  
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:44
Előzmény: #405922  zotlan
Szólj amúgy ha ez már egy saját elemzésed...
Vagy ez már az lenne? Tényleg szeretnék látni egy profi saját MOL elemzést is..  Ai nélkül persze... 
Elolvastam ezt de ez még mindig csak fingás... Primitív személyeskedés és ha csak ennyit tudsz AI nélkül ideszarni akkor inkább engedd el a dolgot..  Nem neked való, sem az elemzés, se kereskedés... 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 17:37
Előzmény: #405921  Balin2020
Nézd ez így csak személyesedés...  Ha csak erre vagy képes, akkor tényleg csak ajánlani tudom az AI-t mert ez így nagy semmi...  Ostoba sértegetés próbált lenni, de még annak is ócska.. Még ha mondtál volna egy "konkrétumot", de még arra... Nem inkább az vagy hogy NEM is tudsz mondni.. nem is ez volt a lényeg, hanem hogy itt "gecizél egy kicsit"  (ha már máshol nem megy)... 
maxhell szombat, 17:08
Előzmény: #405913  JokerWizard
Na, de ha ez így volt, akkor benne van az is hogy vagy eladta a nagyobb szereplő, amit akart, vagy egyelőre csökkenti az eladást, vagy abbahagyja, mivel nem akarja leverni az árat, és minél jobb áron szeretne ő is kiszállni, ha ki akar. Tehát, ha ez elmarad, akkor megszűnhet ez az eladási nyomás, és az árfolyam oldalazhat, vagy kis mértékű mozgást végezhet.
Balin2020
Balin2020 szombat, 17:00
Előzmény: #405922  zotlan
Nem csak jó lesz, jó eséllyel minden idők legjobb Q3 jelentése lesz. Hozhatja magában a tavalyi egész éves eredményt, és még csak erőlködnie sem kell a MOL-nak hozzá. + Q3-ban jön az osztalék. Ezt most aki nem vak, és érti mi történik, az összerakja oly könnyedén mint, azt hogy 1+1=2. Márpedig az alapok komoly elemző csapatokkal dolgoznak. Ennél sokkal bonyolultabb összefüggéseket is megfejtenek. Ilyen tuti ritkán adódik. Aki ennek ellenére nagyobb, mélyre menő korrekciót vár, az..... Inkább nem írom le.  Korrekciónak egyébként elég sok formája van. Én láttam már olyat, ami enyhébb meredekségű, de ugyancsak emelkedő trend volt a megelőző emelkedéshez képest. De oldalazhat is ebben a 4760-4640 sávban. Szóval azért az elég durva kijelenteni, hogy dobjon el mindenki mindent, mert nagyobb esés jön! Nekem soha nem azzal volt bajom, ha TA-val akart valaki valamit magyarázni. Sajnos az esetek 90 %-ban esést próbálnak vele a szakik előre vetíteni. Nagyon ritkán látni olyat, tisztelet a kívételnek, aki a további emelkedés lehetőségét, vagy jó beszállót mutat. A kiegyensúlyozottlanság a nagy probléma a TA szakértéssel. 🫡
Balin2020
Balin2020 szombat, 16:47
Én egy dolgot elég magas szintű valószínűséggel, 99,9%-al ki merek jelenteni. Idén már nem lesz 4000 alatt a MOL árfolyama. Pedig még nem is olyan régen, a 3400-as és a 3600-as mélypontok környékén is ment a riogatás, hogy megy vissza 3K alá. Tavaly pedig, ha valaki mert kijelentést tenni rá, hogy ide jut a MOL, ilyen szintekre. és TA alapon is kijelenthető az, amivel kezdtem a mondandóm, azt gyakorlatilag szétsavazták azok, akik most is mindenkinél okosabbak. Mert mindenhez is értenek, fibohoz, gyertyákhoz, trendfordulókhoz stb -stb. Csak azzal nincsenek tisztában mit is csinál a MOL, futnak a hírek után. Stratégiai célokról nem hallottak, vagy azt sem értik mi fán terem. Pedig, ha odafigyelt rá valaki pár éve, az szépen látja, hogy jól halad a MOL a teljesítésükkel 
csendben szombat, 16:39
Előzmény: #405920  JokerWizard
Úgy látom,innen is kiutáltatod magadat....
zotlan szombat, 16:17
Előzmény: #405918  JokerWizard

Lám az AI guruka csuklott :-))))
Miért is?

Egyrészt mert AI-ságod , mit adisten hirtelen  megjelent itt a forumokba  és  kioktatott mindenkit, akit csak ért az utóbbi  pár héten,  de azért nem kell szétfinganod  pár topicot az AI adatbányász okosságaiddal.  Mert unalmas, általános, tőzsde történetében már ezerszer megtörtént és meg is fog történni sokszor.
Unalmas vagy AI.

Másrézst AIságot ha venné a fáradtságot (amit nem fog) akkor visszanézné algoritmuságaival (amit nem tud) például ezt a topicot is ÉV ELEJE ÓTAt. Hát  akkor  3000 ftnál voltunk itt. AIságod ugyan hol volt? :-))) Talán és de nem véletlen 50% emelkedés, ám és de korrekció bármikor adva lehet. (ez egy elemzés és nem fing AI)

Végül pedig: a száraz és unalmas szöveg és un "ai elemzés" mellett az emberi tényezők is számítanak,  a nagy algoritmusos világban Nem csak hogy számítanak de elsők.
Ja  és utoljára MOL Q3 is jó lesz.... Na ezt gépeld be az AIba :-))))))))))))
Balin2020
Balin2020 szombat, 16:11
Előzmény: #405919  JokerWizard
Az a baj, hogy sokkal egyszerűbb dolgokra sem tudod a választ, mint amit itt AI-vel próbálsz reprezentálni, nem csoda ha elveszel benne! 🥱

friss hírek További hírek