Nem a MOL helyzete homályos, Te próbálod homályosítani! 🤣 Én többször javasoltam, és be is csatoltam linkeket az elmúlt napokban, hetekben. Max. fél óra végig hallgatni őket egyenként. Elmondják a szakértők, hogy a Hormuz által okozott problémák, csak tünet. Nem az a fő probléma, hanem a 6 év alatt elmulasztott beruházások, mert mesterségesen kényszerítették az olaj árát alacsony szintekre. Ezért nem érte meg beruházni a szektorban. Nem a MOL, a MOL folyamatosan beruházott. Pont a finomítóiba, ahol (finomítói kapacitások) a legnagyobb gázok vannak, csak még a felszínen mindenki az olajárat figyeli.
A mostani kellemes meglepetés szerintem nem sokat jelent hosszabb távon. A MOL negyedéves eredményei szinte mindig hektikusan változnak, nem kicsit vannak kitéve a szintén hektikusan változó világpiaci áraknak. Persze dráguljon, és növekedjen az osztalék, amelynek ez évi kifizetése még mindig homályos, miközben az MCC sorsa már rendeződött.
úgy néz ki hogy tényleg brutális eredmény Q2-ban... Indokolt volt a "túlárazott" RSI mutató is, csak Technikailag tűnt annak, az Q2 eredmények igazolták (utólag is), hogy valójában a "túlárazás" volt a korrekció és RSI csak ezt mutatta meg és valójában most került vissza a korábban alul értékel árfolyamról a fair árkategóriába. . A fő kérdés, hogy merre tovább?... Mennyire volt már beárazva ez az részvény árakba? Légyegében pont a vázásoknak megfelelő eredményt hozta a MOL. A mai nap a ++ eredemény hírére még jöhetnek új vevők, (új bikák) függetlenül az olajáraktól és RSI től is... Az "5 hullám" elvileg ezzel a Q2 eredményel még tarthat tovább is akár, az új vevők adatnak új impulzust ma a részvénynek. Ahogy a Q2 + hatása és azonnali hatása elmúlik (kb ma ) a jövő héttől már a Q3-as eredmény lesz a mérvadó, vagyis hogy mennyire tartható a növekedés a Q3-ban is, vagyis mennyire volt "rendkívüli" a Q2 környezet és mennyire tartható (fenntartható). Ha a befektetők inkább az egyedi és a cégtől fügyeletlen külső hatások szerencsés összejátszása (pl olajár robbanás, forint erősödés ) miatt lett jó a mai Q2 eredmény, akkor ezzel végez is érhet az 5 hullám a mai új vevőkkel a hullám legvégén csatlakoznak be. ... A jövő héttől már erről a megemelt Q2 szintről kell értékelni az új híreket.. Most magasra tette a lécet, a bázist a MOL...
Jó reggelt! Mű észtől kértem egy H1 értékelést abból az aspektusból, hogyha az általunk ismert elemzői várakozásokat átlagoljuk és 10-es skálán 5-nek tekintjük. Amennyiben a friss jelentés tükrében ez módosul, miként, milyen irányba? :D Ezt a választ adta: "A MOL kiemelkedő
negyedévet és félévet zárt, amelyben az erős külső környezetet
maximálisan kihasználva minden várakozást felülmúló pénzügyi
eredményeket ért el. A stratégiai lépések (akvizíció, hatékonysági
programok) erősítik a hosszú távú kilátásokat. A gyengeségek
(kiskereskedelem, balesetek, geopolitikai kitettség) ugyanakkor
árnyalják a képet, ezért nem adok 10-est, de a teljesítmény messze
meghaladja az "előzetes várakozások" szintjét .Pontszám: 9 / 10
Mai napra várható hogy akik nem bíztak a jó jelentésbe azok még ma hasonló áron mint ahol eladtak ma visszaveszik a nagybüfivel együtt.Aki eddig nem adta az már az osztalékra vár .Remélem ez a jelentés megerősíti azt hogy az osztalékban is egy csúcsot 330-350 ig várhatunk.Tehát ma reggel 4715 után irány fel a helyére 5000.
Azt is lehetne....de ott állambácsi nem tudod olyan ráhatással lenni....és sajnos az embereket is jobban érdekli mennyi az üzemanyag ára, mint hogy milyen kamatra kap hitelt....de örüljünk a mának...a Mol ezzel elérheti az 5000-es szintet onnan várhatja az oszti vágást....
A "kicsi" MOL hozhat közel annyi eredményt idén, mint a 10x akkora árfolyamú OTP! És ezt már a rv db - számok közötti különbség sem tudja magyarázni, és az sem, hogy másik szektor. Mehet a szorzó 9 alá!!! 😁
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.