Azt szeretnéd. A TA csak körítés, amit teletolsz elvi hibákkal. Jönni fog majd trendforduló, nem kell siettetni. Ha lesz, látni fogjuk. Nem előre, hanem, amikor megtörténik.
Nem az volt a lényeg, hogy lefordul-e. Te vizionáltál egy trendfordulót emlékeim szerint, amivel szerettél volna erre rásegíteni. Aztán lett egy mini korrekció, lehült az RSI, és folytatódott az emelkedés, amit én felmértem tételezni alternatívaként. Szóval ne maszatolj itt, már harmadszor erőltetsz trendfordulót. Mert azt szeretne
Persze nyugodtan várhatjuk a holnapot... Amikor nagy esés van te úgyis eltűnsz pár napra... ;) És mindig akkor írod be az "árfolyamot, amikor 10 forintot emelkedik... Ma ugye nem írtál be semmit ... Kicsit fura hogy ma még nem tűntél el... Ahhoz -2% esés kell?
Arra már rájöttem hogy nem "befektetők" hanem "szurkolók"... ;) Ezért kapom a sok "lefelé nyilat"... Két ok miatt írok ide. Az egyik hogy ők az un. "kisbefektetők"... ha ezek "lélektanát" meg akarom érteni (piaci magatartásukat, még ha az teljesen irracionális is ) akkor felhasználhatom a kereskedésben is ezt a infót.. Képzel el az a "helyzetet" (helyet, piacot) hogy valaki nem ismeri a "negatív" számokat és csak összeadni tud. Persze hogy fel kell használni ezt az információt is ha a piacon kereskedsz (velük is). Egy szurkolóval teljesen máshogy kell "kereskedni" is mint egy befektetővel... Csak egy példa, az OTP long certis VIP klub ... Oda belő egy TL121-es certi-ticket.. Soha nem adják el... Ha racionális viselkedést feltételezel (ahogy egy befektetőnél), akkor nem jön össze a spekulációd... A másik pedig hogy "hisznek" a "csapatukban" (a kedvenc részvényükben), és a csodában. Mindig van egy "hihetetlen" célár, egy cél amit előbb utóbb elér. Erre szakosodtak az "elemzők". Az elemzésekből sem értenek semmit (ha azt amit írok sem értik), csak a végre az elemző beleírja hogy "Bajnok lesz a csapat, és a célár 50000 Ft"... részben rajtuk keresnek a nagy befektetők és a ... Képesek beszállni egy új autóra félretett összeggel a csúcson (gy.k. a trend végén)...
A másik ok, hogy nemcsak azok olvassák, aki nagy pofával írnak és megy a floodolás egész nap a semmiről, mire este benézek már a reggel posztomat az 5 oldalra temették el ... A legtöbb "csendes" olvasó, megérti és ennek a tudatában, ezzel a + infóval ismeretében kereskedik... Ők meg is keresik az 5. oldalon és eszük ágában sincs beleszólni ebbe a fosba, ami napközben itt megy.
Szóval 70-es RSI-nél már nem kell lefordulni az árfolyamnak. Szuper, lassan tanulsz, de azért ragad rád valami. A 68-as RSI mitől túlfűtött? Ez azért még érdekes. Én úgy tudtam 70 felett kezdődik. Múltkor 3. napon jött a doji, a kalapács gyertya után. Két nap korrekció után van 2 kalapács gyertya. És 2.nap egy magasabb alj. Én is kíváncsian várom a holnapot. 😉
Nem értelek: miért gyötröd magad a ilyen értetlen társasággal? Olyan értetlenek,mint a OTP-sek,Meg sem érdemelnek Téged! Nehéz a sorsuk a meg nem értett zseniknek! Kereskedni is tudsz vagy csak rajzolni?
Mai dupla chart : A MOL és a Brent párhuzamos grafikonja. A két képen a két chart hasonló karakterisztikus vonásokat mutat. Szélső érték tekintetében napra és meredekséget tekintve is mintha ikerchartok lennének, sőt még emelkedő trend a belső szerkezete is (1-5) emelkedő Elliott impulzus hullám. Az apró különbségek hordozzák a legfontosabb információkat. Az elsős és legfontosabb hogy az Brent 1 nappal előbb kezdte a korrekciót és az emelkedő trendet is. Az ok-okozat is egyértelmű, az olajár robbanás hatott a MOL árfolyamára és annak korrekciója is. Mivel 1 nappal megelőzi a Brent, így lehet következtetni az MOL korrekciójára is egy napos késéssel. A mélységére és az időtartamára is. A referencia a jobb oldalon lévő Fibb szintek. A második különbség alul az RSI mutató. Mindkét trendforduló 80% közelében történt, ami a hosszabb emelkedő trend következménye. A Brent esetében az eszkalálódó háború fűtötte fel (kínálati hiány) az árakat és az RSI-t is. A Mol esetében pedig az olajár volt a felfelé ható impulzus, ami egészen a csúcsig repítette az árfolyamot. A különbség hogy a MOL esetében már jóval a csúcs előtt is 70% felett volt az RSI, ami azért nem váltott már ki akkor korrekciót mert a MOL RSI is csak reagál a Brent-re ami akkor még 70% alatt volt. Az RSI valójában olyan indikátor ami több már indikátorral együtt, illetve azokat megerősítve működik. A fundamentális pozitív hírek felülírhatják az RSI 70%os küszöbét, ilyen pl az árbevételt adó termék emelkedő piaci ára ami közvetlenül befolyásolja a profitot és ezen keresztül a részvényárakat is. Amíg a brent emelkedett addig nem folt fontos a MOL RSI , ettől függetlenül is emelkedett (elmaradt a korrekció is), nem volt túlértékelve mert az értékét növelte az egyre növelte az olajár. A mostani helyzetben a fundamentális hír negatív... Zuhan az olajár és a MOL RSI viszont még mindig túl van fűtve 68%, ráadásul a mozgó átlag pedig még mindig felfelé mutat. A kérdés hogy hogyan alakul a MOL árfolyama a héten? Mindenki maga adja meg rá a választ, az eredményeket pedig a holnapi kötéslistában fogjuk látni tranzakciók formájában... MOL chart: https://ibb.co/xtjRJZ0R Brent : https://ibb.co/CpGW69Gd
Működési engedélyének újabb meghosszabbítását kérte Washingtontól az amerikai szankciók alatt álló a Szerbiai Kőolajipari Vállalat, a NIS, mert a jelenlegi engedély július 31-én jár le.
Van Richterem is. Beírtam már párszor. Érthetetlenek ezek a hetekig, hónapokig tartó csorgások, de nézd meg a chartot évekre vissza! Nekem már akkor is volt Richterem, mikor senki nem hitte el, hogy ki fog törni tartósan 7K fölé. 😉 Emlékszem még milyen dumák mentek ott anno. Kb. mint itt a MOL Topicban.
Nem rossz záró szerintem a -20%-os olajhoz képest! 😁 Ráadásul emelkedő napokon 5-6 Mrd-os forgalmak voltak. 2,5%-al vagyunk az ATH alatt, hibahatár!!! 😉
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.