Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:51
Előzmény: #404514  kugel624
Pont most néztem korábbi OTP trendeket... 
A 2021 előtt több éves trendek voltak. Vettél OTP-t és 4 évig hozzá se kellett nyúlni.. Egy csomó ember (OTP befektető)  még mindig ebben él, mintha még most is ez a világ lenne mint 2010-2021 között... Most olvastam a fórumon egy "OTP stratégiát" , a neve "Nix Ugriburgi" . A lényeg hogy ne csináljunk semmit, mert az OTP mindig csak felfelé megy.. 
2025-ben pedig már az egybefüggő OTP emelkedő trend 4 hónap volt... És utána elég nagy beszakadások...
Idén (2026) pedig 2 konkrét emelkedő trend volt Márc-Április (2 hónap) 
és az utolsó: júni 10. - júli 3... (1 hónap)... 
A hozamok pedig csökkennek: 
Márc.-Április 11400 emelkedés (33%)  
júliusi ralli :.(1 hónap)...  7500 (18%)
kugel624 szombat, 16:36
Előzmény: #404516  error
Nem biztos, hogy egy részvénybe jó tenni az összes pénzed. Éppenséggel a MOL-ban is van majd 7%-nyi osztalék, még a mostani áron is. Richter is ott van esetleg.
JokerWizard
JokerWizard szombat, 16:21
Szerintem az 1 év ebben az eléggé hektikus piaci környezetben rengeteg idő.  Olyan gyorsan változó gazdasági helyzet globálisan is és országosan is hogy negyedévek sőt már inkább hónapokra csökken az az idő amire max érdemes befektetni és aztán újragondolni.
Már nem elég évente egy kis portfólió kiegyensúlyozása a befektetések kiigazítás...   
A hirtelen áringadozások (most olajár), a növekvő bizonytalanság és a nehezen kiszámítható kereslet-kínálat mellé még  jött a covid, és lassan már globális háborúk. 
Régebben ha tőzsdén feltettél be elég volt a negyedéves jelentéseket elolvasni és a követni havi szinten a gazdasági eseményeket. Simán meg letett csinálni munka mellett is.. Most lassan ott tartunk hogy napi szinten kell nézni a nemcsak a híreket, hanem egy AI asszisztens kell aki kibányássza a netről azokat az adatokat amik ha napon belül szállnak a részvényed holnapra 5% esik.       
Az árak és az értékek gyorsan és váratlanul ugrálnak fel és le. Olyan mennyiségű információs zaj van ráadásul a hírek és adatok hirtelen változtatnak akár egy Twitter (X) bejezéstől is. És gyors reakciókényszer miatt egyre több a robot trader. Mire egyet pislogsz, mikor elolvasod Trump utolsó X bejegyzését (amit persze első oldalon hoz le minden hírportál) h "közel az iráni béke"  és értelmezni próbálod hogy akkor az "a Brent olaj lemegy. A Dollár gyengül. A Fed kamatot emel. A forint szárnyal. A tőzsde hangulat eufórikus. A befektetői hangulat egekben " addigra a robotok már régen lekedélyeskedik, beépülnek az árakba, mire te egyáltalán be tudnál lépni a kereskedői felületedre.. 
De aztán ha mégis sikerül, veszel korábban leértékelt bankpapírokat,  egy forint spekulációt és eladod a WTI T Longot .  Na addigra pár napom belül egy újabb "Tump poszt" a totális ellenkezőjét  „Irán rossz döntést hozott, most megfizet érte”..  De ez csak egy olyan példa ami miatt ha nincs elég sok időd ezzel "hülyeséggel" foglalkozni napi több órát a munka mellett (saját magadból is befektetési brókert csinálni) akkor az 1 éves befektetésnek nem a tőzsdét ajánlom..
Inkább valami fix kamatozású állampapírt.. 
error szombat, 15:04
Előzmény: #404515  kugel624
Igen, lehet ezekkel a parameterekkel, kondiciókkal ez lenne a befutó. Mivel ugye az árfolyam nyereségre egyiknél sincs garancia, így ha csak a biztosnak tekinthető osztalékkel számolok, magasan az ANY a nyerő...Az esetleges árfolyam emelkedés csak hab lenne a tortán 😁
error szombat, 14:49
Köszi, hogy ismét képbe hoztad nálam az ANY-t. Most néztem, elég lent van az árfolyama, sztem egy 10-15 % emelkedés simán benne van. Lehet 6.5K-nál már teljes tőkémet beletolom, a várható osztalék így már jó arányú lenne. Minden más rv csúcson van, és van egy olyan érzésem hamarosan lesz egy nagy rotty a piacon...
kugel624 szombat, 14:47
Előzmény: #404513  error
Jelen állás szerint az ANY most van lent. Egy évet írtál, ebbe belefér bőven. A korábbi pár év alapján úgy gondolom, hogy 7000 alatt már jó beszálló osztalékra(8-9%), akár az osztalékrallira is. Az árfolyam változása egy éven belül 11% feletti csökkenést mutat. Ha ezek neked megfelelnek.
kugel624 szombat, 14:41
Előzmény: #404511  JokerWizard
A kérdésben az fogott meg, hogy kb. egy évig kívánna befektetni. Jelenleg a MOL topon van, nem tudom, hogy tud-e még emelkedni az osztalékig. Viszont az ANY a mostani áron, az elmúlt évek alapján már jó áron van, akár az osztalékot, akár az osztalékrallit nézem. Én is ezen filóztam, de jóval kisebb pénzzel.
error szombat, 13:56
Előzmény: #404509  kugel624
De igen, pont pár napja "találkoztam" az ANY-val pont amikor osztalékot fizetett, addig sötét ló volt nekem. Aztán amikor utánanéztem honnét indult az is, rájöttem, minden a csúcs közelében van (lehet)...Szted oda mi lenne a jó beszálló? 6.8K körül? Vagy lehet, a jövőben a shortokkal lehet csak jól keresni, ilyen örült rallis évek után?!
wtcsab szombat, 13:18
Szeptemberbe új költségvetést nyújtanak be. Az eddigi trógerságokat beírják és rendezik addig, mert utána időszakra már csak szépet és jót kellene kimutatni. 2027 ben már nem mondhatják, hogy ez még a múlt sara. Tehát a co2 kvóta pénzt gyorsan kell rendezni....ne rontsa 2027-et...
JokerWizard
JokerWizard szombat, 12:46
Előzmény: #404509  kugel624
Nézd a technikai elemzés sikere azon múlik mennyi fogalom van egy részvényben.. Statisztikához legalább 2 adat kell. A magyar piacon, a Béten a négy Bchip ér el ezt a szintet. Illetve csak 2. (a MOL és az OPT)... A Richter és MT sem alkalmas már hogy elég nagy  pontossággal meg lehessen mondani a trendfordulókat...  Ha ezeknél  több nappal mellé lősz még nem olyan gáz, mintha a rendet se sikerül eltalálni.. 
JokerWizard
JokerWizard szombat, 12:40
Előzmény: #404507  tmike
A legjobb a csúcson eladni... majd utána meg is shortoni... A korrekción még többet lehet keresni... Így nemcsak "felfelé" keresek pénzt hanem a lejtőn lefelé is... 
 Nem ez az alap kereskedői tőzsde logika? Pont mint az összes többi piac.. Olcsón vegyél, drágán add el.. Az ATH-eladni azért "éri" meg, mert az  neve is mutatja; All-Time High  = Ez a legdrágább árfolyam. Persze időben lokálisan, míg nem jön a következő ATH... 
A két ATH (történelmi csúcs) közötti biztos lesz egy "lokális mélypont". Minden korrekció ide tart... a maximális visszaesés ami után már minden ATH csúcsok közti árfolyam csak drágább. Itt vegyél... 
A kérdés hogy "HOL" illetve MIKOR... most volt MOL ATH.  Nem kizárt hogy holnap (hétfőn) is lesz. Tényleg mindent az olajár vezérel most... Ha hétfőn 112-es lesz a Brent, akkor simán... Itt most a MOL techniai elemzés se biztos... Hiába az RSI 70 felett... Hiába volt meg az emelkedő impulzus hullám mint az 5 hulláma.  Nem garancia hogy hétfők korriágálja az piac az ATH-t.  Hétfőn én is akkor nyitok shortot, ha a olaj már megnyugodott ( 95 USD körül) , illetve ha már elkezdett esni egy rendes lefelé menő trendben (2-nap egymás után)..  
kugel624 szombat, 12:39
Előzmény: #404497  error
Állami Nyomdára nem gondoltál?
error szombat, 12:34
Előzmény: #404505  JokerWizard
Nyilván utólag én is tudnám a megoldást. Amúgy van egy MOL pakkom 1.9K-ról még 5-6 éve, oszti miatt tartottam eddig, azután közben jól "beérett". Cca. 2 hete nagyon szemezgettem már a MOL-al 3.8K körül, de utolsó pillanatban mégsem nyomtam a vétel gombra... Az, hogy melyik rv-nek hol van a csúcsa amúgy honnét tudható? Az OTP-t nagyjából 50K-ra várják idén, vagyis olyan 10 százalékkal feljebb, de ugye ez nem garantált. A MOL-ra is írnak 5K-t, jó forgatókönyv esetén, szóval ebben is még cca. 10% lehet, nameg az oszti ami pedig biztos...Nem akarom elkapkodni, idén szépen hozott eddig az OTP,  ha csak hagyom a számlán az sem tragédia, de ugye az a kisördög ott hátul mindig hajtana előre 😀
tmike szombat, 12:17
Előzmény: #404506  JokerWizard
Nagyon shortolni akarod:)
JokerWizard
JokerWizard szombat, 12:15
Előzmény: #404504  tmike
Ha márciusban kérdezte, volna akkor azt mondtad volna hogy a Q2 vége (Legkésőbb június 30-a)...
Aztán mégse... Maradjunk a tényeknél: NINCS még időpont...   
JokerWizard
JokerWizard szombat, 12:11
A robotom kimatekozta mi lett volna a legjobb trade júliusban. 
jul. 2. OTP eladás csúcs közelében 46800-on.
És még aznap MOL venni 3700-on...
Az OTP shortom meg is volt...(aznap)
A MOL longot viszont  kicsit későn vettem mire kapcsoltam.  
A kérdés hogy mi lesz a legjobb trade augusztusi uborkaszezonban a MOL eladás után... (ha csak magyar Bluechipekben gondolkozom, kizárásos alapon a Richter... Főleg ha jön egy új "covid"... ha már megunták az emberek a háborút , jöhet egy kis járvány is.. ) 
tmike szombat, 12:08
Előzmény: #404503  JokerWizard
3. Negyedév.  Legkésőbb szeptember 30. Maradjunk azért a tenyeknél
JokerWizard
JokerWizard szombat, 11:44
Most a csúcson akarsz beszállni? Gondold meg mi volt a csúcs után az OTP-nél.. (nem  az 50.000-os  célár fel indult el, de azóta is azt várják a TLong cerikben). 
Osztalék még nem tudni mikor lesz... Október? November? 
Researcher
Researcher szombat, 11:04
Előzmény: #404499  tmike
Zsebpénz!
laciqa szombat, 10:58
Üdv.tud esetleg segíteni valaki? a szelvény vágás már megtörtént? 

friss hírek További hírek