Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:52
Előzmény: #404359  ALANFED
Hül az RSI, jó ez! 😁
ALANFED
ALANFED péntek, 09:46
Előzmény: #404358  Balin2020
még 15 perc a robot ökörködésből
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:45
r4444, 287 MFt
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:30
Előzmény: #404356  Balin2020
r4446, 242 MFt
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:07
ny4444, r4450, mai max. 4464, eddig.
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:05
Előzmény: #404353  wtcsab
A lakosságot nem ösztönzi többletfogyasztásra, sem a környező országokból nem indul benzinturizmus. Mindkettő költségét a költségvetésnek kellene fedeznie. Végre nem a MOL-t akarják gúzsba kötni. Tegye a dolgát piaci viszonyok között. Korábban is írtam, engem nem zavar az Ural-Brent sarc, ha hagyják a piacon megszerezni az elérhető nyereséget.
Balin2020
Balin2020 péntek, 09:00
4464
wtcsab péntek, 08:59
Előzmény: #404348  Balin2020
szerintem ez egy nagyon jó politikai üzenet...
nyehuma péntek, 08:58
Előzmény: #404345  maxhell
Ki fog ez szakadni ebbol a savbolnis amikor az OMVt egy eve komolyan vevo alapok raeszmelnek…
Balin2020
Balin2020 péntek, 08:47
Előzmény: #404349  Balin2020
Tegnap 95 USD alatt nyitott a Brent, ma kicsivel 100 USD felett.
Balin2020
Balin2020 péntek, 08:34
Januárban a MOL napos RSI 88-ig emelkedett. Áprilisban 80 volt a max. 
Az áprilisi ATH-kor ugyanígy 100 dollár körül volt a Brent. A Brent utána még emelkedett.
Itthon jött az ársapka. Most nincs ársapka. Nem tudom miért ne emelkedne tovább a Brent, és most a MOL is emelkedhet tovább.
Balin2020
Balin2020 péntek, 08:29
Tegnap Magyar Péter nyilatkozott. A legfontosabbak a MOL-ra nézve:
Nem lesz ársapka. Nem fogják korlátozni a nagykerárat sem. Ha szükséges, akkor a jövedéki adóhoz nyúlnak. És felhívta a figyelmet, ne lepődjön meg senki, ha nőni fog az üzemanyagár.
https://hvg.hu/gazdasag/20260723_magyar-peter-benzin-dizel-mol-benzinkut-aremelkedes
Balin2020
Balin2020 péntek, 08:24
Márciusban 120 dollárig szaladt a Brent, és 90 is volt a napos RSI.
JokerWizard
JokerWizard péntek, 07:23
Előzmény: #404345  maxhell
Ha tényleg nem robbant volna fel a Brent árfolyam, akkor ezek lennének a fundamentális hírek... Most is ezek, csak eltörpülnek a Brent-hez képest. És minél feljebb megy annál fontosabb lesz. Most héten már elérte azt hogy nemcsak olajvényekre, hanem minden más részvényre is hatással van. Tegnap meg kb a 100 dolláros "pszichés" korlát miatt az egész makro gazdaságra is hatással lesz. Már az "átlag" embere is erről beszélnek.. 
A NIS, Alapítványok pénze, talán még a hatósági ár, vagy a különadók se olyan  impakt faktorú hírek..  Már az RSI mutató se számít, mindent (is) felülír ez a hír.. Most még időben is egyre fontosabb ahogy lépte át a olaj a korlátokat...Az intenzitása már akkor csökken amikor egy magasabb szinten stabizálódik , akkor épül már be az MOL árfolyamába. Ha már megáll az olajér emelkedése, akkor lesznek fontosabbak a most még másodlagos hírek.. Pl at RSI... Ha már fűti az olajár emelkedés  (megáll az olajár 100 körül), már meg is áll a vásárló robotok nagy része, vagyis a Bika trend.. Oldalazás jöhet a MOL-nál is, vagy más hírek (pl RSI miatti) korrekció...    
maxhell péntek, 06:50
Ez most csak egy másolás a Micimackótól még tegnap előttről, de ami benne van jó gondolat lehet: 
"Hatalmas izgalom a MOL piacán. 2021-ben adta oda a MOL az Új Európa Alapítvány részére az 5 százalékos saját részvénycsomagját ingyen, amit akkor nagyon rosszul fogadott a piac és a MOL esett a hírre. Tegnap bejelentette a MOL, hogy vissza fogja kapni ezt a csomagot, ami a saját részvény állományát növeli. Mi ezt úgy értelmezzük, hogy 5 százalékkal nő a MOL értéke. Vagyis minimum 200 forint az értéktöbblet és az osztalék is legalább 15 forinttal nőhet (315 forint). 4400 forinton zárt a papír, a hír érkezésekor 4360 forint körül volt az árfolyam, hatása elvileg vihetné 4500 forint fölé. Segíti az emelkedést a magas olajár és a NIS várakozás is. "
JokerWizard
JokerWizard péntek, 06:38
Előzmény: #404343  JokerWizard
Ráadásul egy harmadik chat-ot be kellene tennem de ezzel már nem bonyolítom a képet. Csak mellékesen, a dollár is az utóbbi időszak legerősebb árfolyamát produkálta. Konkrétan  a háború miatt (safe haven currency) menekülő valuta háborús időszakban. Nagyban veszik a dollárt minden már devizáért.
És ez nemcsak a szűken értelmezett nemzeti valutákra igaz, hanem a tágabban értelmezett kockázatosabb likvid eszközökre is, mint a részvények. Háborús eszkaláció esetén a befektetők is átcsontosítanak a likvid tőkéjükből a kockázatosabb részt kockázat mentes felé, a részvényekből az állampapírok felé, illetve realizálják a nyereségüket (részvényből -> dollárba).
És mivel a Brent olajár is dollárban van megadava (elszámolva) az erős dollár és magas olajár még magasabb lesz minden más devizában... Tegnap a USDHUF is elszállt...  Forintban a 100 dolláros olajáron dupla "szopás" is van..
A július eleji 300 USDHUF mára 320 fölé ment. 
A 70 USD / hordó = 70*300=21000 HUF  / hordó
100 USD / h = 100*320 = 32000 HUF / hordó...
52%-al ment fel Forintban 1 hónap alatt.. míg a Brent csak 42%-al drágul (dollárban)... Lesz is komoly maginfláláció.. 1 hónapon belül... 

JokerWizard
JokerWizard péntek, 06:03
A mai chart: 
A tegnapi tech tanulsága az hogy önállóan saját magában minden tényezőtök függetlenül egy chat-t alapján a fő trendeken és korrekciók megállapítására alkalmas. De azok okára, vagyis a Miértre (milyen fundamentális hír mozgatja) nem alkalmas. Minden chartot egy kontextusban érdemes vizsgálni mint az orvos a lázlapot. A lázgörbe pontosan mutatja ( mint tünet) ,  hogy valami "van" a szervezetben, elindult egy gyulladási folyamat, vagy éppen fordítva a korrekció mutatja hogy már véget ért a fertőzés. De az hogy milyen vírus volt, kitől kapta el és milyen orvosságot kell adni a láz-chart nem fogja megmutatni...  Nem lehet a technikai elemzés után tudni tudni milyen hírek mozgatták a trendeket, meddig fognak tartani időben, egy pillanatnyi megugrás volt, vagy hosszútávon határozza meg a hír a cég profitját.A mai chart-on 2 napi görbét vetítettem egymásra.   Az első a MOL napi táró adata, a másik a Brent ugyanebben a felbontásban. 
https://ibb.co/Qvcz2hZJ
két olyan pontot választottam ahol fedik egymást ( %os növekedést néztem) . A tegnapi nap, és egy korábbi időpont ahol éppen fedésben voltak, ezt választottam bázisnak. Első körben a görbe paramétereit, a szélsőértéket  és inflexiós pontokat néztem meg. A görbe utolsó minimum helye napra pontosan ugyanott volt vagyis a trendforduló július 1.én. mindkét emelkedő trendhullám innen.   Az inflexió  ha a hullámgörbéről beszélünk  a hullámon  belüli korrekció (1-2) és (2-3) esetében a (2) és a (3) csúcs helye is azonos volt (egy időben történt. Az ok-okozat  elég egyértelmű viszont mutat, az MOL árfolyamát a rendforduló után egyértelműen a Brent olajár robbanás okozta. A fordítottja mivel a MOL kicsit tényező az Brent piacához képest nem valószínű. Ilyen korreláció esetén még érdemes megvizsgálni hogy nem-e (ismeretlen) közös oka volt mindkettőnek. Az eredeti, ok amire visszavethető a háborús eszkaláció, de itt most egyértelmű az oksági  lánc. Háború eszkalációja -> Olajár robbanás -> MOL emelkedő impulzus hullám.      
A másik képen a trendforduló a közös bázis.  
https://ibb.co/XxZrRSpm
Minél intenzívebben tör a csúcsra az olajár, annál nagyobb hatása van a MOL árfolyamára is. A második korrekciót (2-3) teljesen egyértelműen a Brent okozta, egy kicsit megtorpant 15-16.án és ez már az  mol megtorpanásán is látszott. Minden mást hírt telesen felülírt.. Nem számított sem a NIS, sem a különadók. Ahogy a hírek fókuszába az olajár került jóval előtte már a MOL árfolyamában  domináns tényező volt. 
Ha MOL trendet akarja tudni, akkor a Brent árfolyamából érdemes kiindulni (legalábbis amíg csúcs kötelében van), mivel ez nemcsak a MOL-t hanem lassan mindeni életét is befolyásolja... Hétvégére inkább kerékpáros túrát csinálok amíg ilyen drága az olaj...   
Ma a Brent már egy hajszállal a tegnapi maximum alatt nyitott pont 100 dolláron. Innen figyeli hogyan alakul az "öbölháború"..  Ha megint fellángol (begyullad)  akkor meg olajláz is megindul felfelé... És a MOL is csúcsot dönthet... Ha enyhül a gyulladás, a láz csillapodik, a MOL sem szakad márma már tovább.... 
Tomti csütörtök, 23:09
Előzmény: #404322  ALANFED

Szia !
Szerintem VIP kiszálló akkor lenne, ha forgalom nélkül emelkedett volna.
Lehet, hogy Ts43-ig elvonszolja előbb magát (4638 , jelenleg)
Fabricio
Fabricio csütörtök, 22:58
Előzmény: #404331  Balin2020
Most már találkoznék élőben veled xd nem tudom miért vagy ennyire.egy irányba fokuszálva de egy kávét meginnék már veled, szerintem at után leszúr egyett ha minden jól megy lehet még egy csésze belőle de láthatóan belassult ath körül egyből nem hiszem hogy 4500 felé megy kéne már egy pihenő 

friss hírek További hírek