Alapvetően az a probléma, hogy tárgyi tévedésben vagy, ill. én nem tudhatom biztosan, mert eljátszhatod is a hozzá nem értést, a zavarkeltés érdekében. Tehát, az infláció egy jottányit nem fog attól csökkenni, ha az év végén pl. 9% lesz az év/év alapú infla. Csupán az 1 évvel korábbihoz képest lesz a növekedés alacsonyabb. Ehhez pedig nem is kell igazán tenni semmi világrengetőt, hiszen tavaly év végén 20% infla, idén év elején tetőzött. Szóval a tavaly évvégi 20%-hoz képest idén év végére már csak 9%-al nő tovább és a fityesz elérte a célját. Valójában a pénz vásárló ereje 9%-al tovább romlik, tehát összességében 2021 végéhez képest már 29% lesz a pénzromlás. A kormánynak egyáltalán nem áll érdekében az infláció valós csökkentése, hiszen ahhoz deflációs folyamat elindulására lenne szükség. És igen, ha defláció következne be, az elindíthatna recessziót. Az inflációra kormánynak nagy szüksége is van, az államháztartás bevételeinek fenntartása érdekében. Amiről megy a hadova, az az infláció növekedésének lassítása, normalizálása egy bizonyos határ alá. Remélem segítettem! Recesszió a túlzott kamatemelések miatt következhet be (nálunk technikailag be is következett), ha a költés/megtakarítás kényes egyensúlya komolyan megbillen, nem az infláció mértéke miatt. M.o.-n beindult a kamatcsökkentés, ha valaki nem vette volna észre! :)
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy az osztalékot, mikor írják jóvá? Úgy tudtam , hogy 06.29 dátummal, de nekem ma sem jelent meg! Köszönöm előre is válaszotokat!
El lehet olvasni bizonyos André Kostolany gondolatait a recessziórol...pl ... érdekes és tanulságos... ne a tankönyvi baromságot szajkozza mindenki azt hetek óta rajzolgaják hogy kötelezően visszaesik...azt világvége...
mit akarsz megnézni? direkt odaírtam, hogy fiktív példa (amit gépelés közben találtam ki). megírjam a jövő heti lottó számokat is, azt is visszanézzük majd? látom nem nagyon ment át a lényeg, mindegy is, részemről elengedtem a témát... sok nyerőt!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.