Tegnap este új rendeleteket jelentett be a kormány a Magyar Közlönyben. Az extraprofitadók rendszerébe is belenyúl a kormány, ahogy azt már előzetesen jelezték is. A Portfolio gyűjtéséből kiderül, hogy a bankoknál az extraprofitadó alapja jövőre is a 2022-es adózás előtti eredmény lehet, azonban több csökkentő, illetve növelő tétel változtathatja meg az adóalap mértékét. A gyógyszergyártók extra adóterhe is változik, megfeleződhetnek az adókulcsok, de a sávos rendszer változatlanul megmarad. A távközlési pótadó változatlan formában marad fenn jövőre is, emellett a Molra kivetett Ural-Brent különbözet alapján fizetett extra teher mértéke sem fog változni. Azonban a bányajáradék adókulcsain is változtat a kormány, amely a Mol számára pozitív hírnek tekinthető.
Törölt felhasználó2023. 06. 01. 08:52
https://elemzeskozpont.hu/tozsde-adozas-tozsdei-nyereseg-utani-adobevallas-2023-ban talán ez a cikk segít értelmezni az adózás rendjét...szoc.ho-t eddig nem kellett fizetni a tőzsdei nyereség után, ha az szja törvény ide vonatkozó pontjának megfeleltünk....mivel kifejezetten az ellenőrzött tőzsdei ügylet meghatározás az eddig értelmezésekben nem szerepel, talán bízhatunk abban, hogy a tegnapi adóemelés nem vonatkozik a bét befektetőire....
jelenlegi szja szabályok szerint az ellenőrzött tőzsdei ügyletek profitja nem árfolyam nyereségnek minősül.....HuTi-nak igaza van...kérdés az, hogy az értelmezésben az új adó mértéke miként szerepel...egyelőre össze-vissza írják, de mai nap ki fog derülni...
az átsúlyozást május 11.-én már bejelentették azaz a kormány tegnapi döntéseitől függetlenül is meg lett volna a kiemelkedő havi zárás értéke.... az már egy másik kérdés, hogy a hazai alapok kötelező állampapírba terelése miként hat az így is kormányzati döntésekkel szétvert bétre?.....forgalmat biztosan nem növeli.....én ezeknek biztosan nem adom a tőkémet, akkor sem ,ha 15-20% kamatot fizetnek.....undorító banda....
Valamelyest segíthet a TBSZ. De szerintem ez megerősíti azt hogy nem nagyon lesz itt EU-s pénz. És ahogy előőtem írták elindult a NER piramisjátéka,ahol az jár szarul aki az alján van. Nem látom még hogy ezek a kamatok hogy lesznek kifizetve. Lesz itt még sok meglepi sajnos...
Ne viccelj már!! Mindenkit érint aki tőzsdézik!! Most már pl 1millió nyereség után,nem 15%-alékot,hanem 28%-alékot kell,majd fizetni!! Szinte több mint 300-ezer forintot elvesz az állam....És ebben,a költségek pl vétel,vagy eladási díjjak nincsennek is benne...?????? Senki se fog így tőzsdézni!!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.