Amíg szankciók élnek és/vagy háború tart addig érdemi spread csökkenésre nem számítok és azt látom, hogy az okosok sem számolnak vele. Az egy más kérdés, hogy,ha putyin eltűnik akkor mi lesz utána? Pozitív kimenetel és barátkozás esetén viszont a Brent ára csökkenhet bőven 100usd alá. Szóval egymásra ható mozgásokat várok.
A VG 250-et írt fixen, + 50 a bioetanol gyártók. Amit viszont senki nem ír le, ha tényleg ilyen durva a helyzet, mi várható a q2-re? Ha a kormány már kiszámolta(és szerinte brutál), akkor más miért nem?
A Fidesz jellemzően még szokott módosítani az adókon, annak az esetleges kockázatát nem tudod kiszámolni. Ma május 27-én ez tűnik a jó számnak, de április 27-én még teljesen más volt a matek, és nem kizárt, hogy június 27-én is más lesz. Funda értékelések mennek a kukába folyamatosan.
igaz,de másik szemszögből meg mi kitartottunk így három országot viszünk tovább, nem gondolnám, hogy ezért Putyin büntetné Orbánt?!!!! Amennyiben a spread csökkenne akkor az extra adó mértéke is csökken. Kína úgy is belép,mint felvevő piac az olcsó orosz olajra.
az a 250 inkább 200 hoz közeli: 120-130 spreadből és kb. 80mrd a bányajáradékból a várt 120mrd-ből, a bioetanol érdemben nem érinti a Molt tudtommal, Nagy M. is két másik céget említett,mint nagyságrendi kérdést.
Valószínűleg további kitermelés csökkentésre fog kényszerülni Oroszország, így nem nő tovább a spread, vagy legalábbis nem jelentősen. Azt ők is tudják, hogy mi nagyobb részt tőlük vagyunk kénytelenek venni, így az alkupozíciónk azért nem a legjobb.
Aki erre mínuszolt az csak is a hazai ellátás ellensége lehet saját önös érdekből, gratulálok a jelleméhez! Ember orosz gázt vesznek az Ukránok, érted bakker? vagy ennyire nem vagy képes felfogni? nagyon gáz amit műveltek.
Azon gondolkodtam hogy ha létrejön az embargo, akkor mégjobbban elszabadul a spread nem? Tele lesz Oroszország olajjal és a 90%-át nem fogja hirtelen tudni eladni, jöhet a negatív olajár mint covid alatt?
portfolionak sikerült paráztatni, csak gratulálni tudok , komoly fenyegetés? Ukránoknak nagyon is kell a tranzitból kapott pénz és a gáz! Komolyan az 10% olaj fáj nekik amit SVK, CZE és mi kapunk? vicc az egész és undorító képmutatás
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.