A program határozott, legalább tíz éves időtartamra működtethető,
amelynek elteltét követően a végrehajtó szervezet által megszerzett
vagyonrészeket vagy azok ellenértékét át kell adni a résztvevők számára,
valamint a végrehajtó szervezetet meg kell szüntetni.
Szépen visszamásztunk az 50-es ellenálláshoz. A reggeli indi-vel ezt nem gondoltam volna. Ok, hogy nincs nagy forgalom, de azért jobb a 2650-et nézni, mint a 2600-ot.
Akkor az az érdek győzött, hogy a menedzsmentnek legyen idén is már osztalék?:) Amúgy nem sajnálom tőlük, sőt örülük, mert még érdekeltebbek lesznek személyesen is ,ha fejenként több milliárd forint után felvehetik az osztalékot ill. az árfolyamnyereség is fontos lesz neki.
Ismerve a menedzsment és a felügyelő bizottság részvény juttatással kapcsolatos magatartását, kedvezményes áron vásárolt részvényekkel folyamatos eladói nyomás lesz a részvények kezükbe kerülésétől.
Szerintem nem. A lent belinkelt közgyűlési határozat alapján még a tavaszi közgyűlés előtt le kell zavarni a MOL --> KMRP részvénytranzakciót. . "A Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot, hogy az 1. és 2. pontoknak megfelelő
részvény adásvételi szerződéseket a KMRP szervezetekkel megkösse. Jelen felhatalmazás
a MOL Nyrt. 2021. üzleti évről készített éves beszámolóját elfogadó közgyűlés napjáig
érvényes." . plusz a MOL nettó 4,5 mrd támogatást is ad a KMRP-nek, "amennyiben legkésőbb a
MOL Nyrt. 2021. üzleti évről készített éves beszámolót elfogadó közgyűlése napjáig,
beszerzési áron számított, 180 milliárd forint értékű „A” sorozatú MOL törzsrészvény
kerül a KMRP szervezetek tulajdonába." . OTP-nél okt. közepe volt a kgy döntés, decemberre megvolt minden (KMRP, forrásbevonás, srv tranzakció), szerintem a MOL-nál is megcsinálják max. márciusra.
Úgy saccolom, hogy május-júniusban még a MOLnál lesznek az SRV papírok. Egyébként az alapítványok miatt se sietik el az átadást, hogy magasabb lehessen az osztalék. De rendben is van ez így, nekünk is ez a jó.
Akkor az összes részvényes érdekében remélhetőleg tavasszal kormányváltás lesz. 20000-en kiszállok, azután jöhetnek a “nemzethy” diszfaszok felgyújtani a tv székházat.
Tavaly amiatt csúszott az osztalékfizetés, mert meg kellett várni, hogy létrehozzák az alapítványokat... idén szerintem júniusban várható az osztalék, de leghamarabb május közepén lehet (április végén lesz a közgyűlés). . Amíg az srv-k a MOL-nál vannak, addig az ezekre eső osztalékot szétosztanák a többi részvényes között, de ahogyan átkerülnek a KMRP-hez, onnantól már ezekre is megy az osztalékfizetés (a KMRP-s dolgozóknak).
Nem feltétlenül! Egy ellenzéki győzelem keresztbe húzhatja az alapítványok és a jelenlegi kormány céljait, ezért véleményem szerint nekik is jobb lenne egy választás előtti, vagy a választáshoz közel eső kifizetés.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.