Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saladin
saladin 2021. 11. 12. 14:23
Előzmény: #299906  Want_to_win
Milyen érdekes ez így,két nap erőteljes esés után.
Kezdo2021 2021. 11. 12. 14:22
Előzmény: #299904  farkasfu
Nem az a gond, hogy próbálja 480 körül tartani az árat, hanem a módszer. Nem árbefagyasztással kellett volna, hanem az ÁFA csökkentésével, ha már a jövedéki adót nem lehet az EU  miatt. Mondjuk erre azt mondom, hogy Vityát eddig rohadtul nem érdekelte, ha szembe kellett menni az EU-s szabályokkal, most bezzeg betartja. De Áfát nyugodtan lehetett volna csökkenteni, és akkor ugyanúgy alacsonyan marad az ár, aztán ahogy változik, rugalmason vagy tovább csökkenteni, vagy visszaemelni. Az nem váltott volna ki ilyen drasztikus reakciót. De ez a kormány normális, felelősségteljes döntéseket képtelen hozni.
Törölt felhasználó 2021. 11. 12. 14:21
Előzmény: #299912  nevershort
Teljesen egyetértek..Sok nyerőt
Plafi 2021. 11. 12. 14:20
Ne feljtsük el hogy a 20-30 forint “bukó” fele adó
Törölt felhasználó 2021. 11. 12. 14:20
Ez nem igy van. Amit most csináltak az egy lopás. Ha valakinek rv-je volt, vagy certije attól sok pénzt elvehettek. Nem lenne szabad így beleavatkozni piaci folyamatokba. A fogyasztónak kell megfizetnie az emelkedő benzinárat vagy az adót kellett volna csökkenteni. Ez utóbbit is azonban az adófizetőknek kell állnia. Ami történt, az sajnos tipikus nálunk. Kiválasztanak kis társadalmi csoportokat, akiket aztán jól megszivatnak.
diomail 2021. 11. 12. 14:18
Ez nem indokol ekkora zuhanást - azt tudjuk. Korrekció zajlott éppen, aminek azonban nem lenne szabad 2450 alá, a korábbi kitörési zónáig visszamenni.  Sajnos a pánikreakció tegnap megvolt, ma nyilvánvaló kitárazás folyik. A forgalom közepesen nagy - az elmúlt hónapok összesített  részvényforgalma azonban jóval nagyobb, úgyhogy messze lehet még a vége... de mégis indokolatlan ekkora zuhanás. 
sportsterfromhu 2021. 11. 12. 14:17
Előzmény: #299896  MoneyForNothing
Pont ezért. A FB-on terjedt egy hír, legyen Gyurcsány nap is pl. s benzinkuton, ha már van Gyurcsány film. Gondolom láttátok. Na, itt a válasz, ez a kormány megvédi a benzinárat. Amúgy, nem ez lenne a kötelessége? Persze lehetne ezt jól is csinálni, de ez is olyan átverés, mint a rezsicsökkentés.
Balin2020
Balin2020 2021. 11. 12. 14:16
Szerintem jönni fognak az ehhez hasonló vélemények. Ja és ha esetleg valamelyik elemző tartja magát a 3 hónap alatt az eddigi maxos 60 Mrd-hoz, akkor indokolt ez az esés? A psziché más kérdés, erős idegek kellenek a tőzsdéhez.
nevershort 2021. 11. 12. 14:16
Előzmény: #299903  pomperj
Nem, nem bűnbakot keresek, csak a végletek szimulálását nem szeretem, amit csinálsz.
Attól, még, hogy politikai okokból tettek egy ársapkát az üzemanyagárra, a MOL üzleti modellje semmit sem változott, ebben is erősen túlzol.
Annyi történt, hogy kivettek a zsebéből (zsebünkből) valamennyi eredményt, ebben nagy szórás van egyelőre.
Az, hogy ennek rossz az üzenete, azt többször leírtam már én is...
De most jelentett rekord eredményt, minden üzletága hasít - ami bőven kompenzálhatja az éppen államilag visszafogott kisker üzletágat. Miért kell ettől teljesen temetni és minden létező erővel - nemcsak te, hanem a pf és az erste is - azt vízionálni, hogy innentől vége a világnak, meghalt a mol , meneküljön ki merre lát. Ez abszurd.
Azt gondolod, ha nyer az ellenzék egycsapásra minden rózsszín lesz? Nem lesz covid, energiaválság, migráció, etc.? Ráadásul az ellenzék most a saját mellét is veri, hogy milyen jól elintézték és az orbán beadta a derekát az ő fantasztikus ötletüknek :)
Jelzem, hogy bár nem túl jelentős mol pakkom van, egy db-ot sem adtam el, igaz még +-ban vagyok most is...
A nagyobb baj, hogy ezzel a hobosított pánikkal nemcsak a molt intéztétek el, hanem az összes többi részvényt is, ez sokkal jobban aggaszt....
Ha kérhetném, reálisabb, megfontoltabb képet fess a jövőről, ne hol szuperpozitívat, hol szupernegatívat.
Kösz.
Törölt felhasználó 2021. 11. 12. 14:16
Előzmény: #299899  Törölt felhasználó
A politikai hadszíntéren a küzdelem tárgya az, hogy ki a nagyobb populista kommunista. Ez van, ezért tart itt az ország, ahol. Még 4 év, és Romániát is totál alulról fogjuk nézegetni. 
p-b 2021. 11. 12. 14:15
Előzmény: #299902  Törölt felhasználó
Feltételezhető, hogy a holdingból a MOL a RUK kft-t az üzemanyag kiszolgáló céget kapja, ill. veszi meg. Ha csak ezt "kell"  megvenni és az Airportba nem társul tulajdonrésszel, akkor ez nem lesz szerintem negatív hatással a cégre. Csak tényleg érthetetlen, hogy a Mol semmiről sem tájékoztatja a részvényeseit. 
Balin2020
Balin2020 2021. 11. 12. 14:13
Előzmény: #299902  Törölt felhasználó
Az, hogy a MOL a tárgyalásokon részt vett még nem jelent semmit. Éppen erre utaltam, meg lehetett ezt ragadni, és be lehetett dobni hírként. Valójában addig, amíg szerződéskötés nem történt, csak pletyka az egész. Mert történik ilyen sokszor, hogy egy cég tárgyal, aztán vagy megállapodik, vagy nem. De az is lényeges ebben az esetben, ha megállapodnak, miben állapodnak meg. Nagyon nem mindegy. Addig csak találgatni lehet maximum. Arra jó, hogy előre lehet riogatni vele, mert "természetesen a MOL-nál hülyék vannak a vezetésben, és direkt rosszat tesznek a részvényeseiknek". Na én meg ebben nem hiszek.
pomperj
pomperj 2021. 11. 12. 14:12
Előzmény: #299903  pomperj
MOL daytrade
a 15min charton kezd alakulni egy ED, erdemes figyelni. 
DE kizarolag, szigoruan csak a  jo daytradereknek. (EZ nem napos traderek belepesi pontja !)
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20211112v02xj8uzm.jpeg
faék
faék 2021. 11. 12. 14:12
Előzmény: #299898  Törölt felhasználó
"én elfogadom, hogy a te habitusod ilyen, te fogadd el, hogy másoknak nem ez a követendő....én magam is sokat másztam a nyakukra tájékoztatásért......beletörődés: na pont erre számítanak....."
Isten ments, hogy lebeszéljek bárkit is a reklamálásról! Sőt! Csak sajnos a puszta tények azok azt mutatják, hogy hiába reklamál egy kis/nagybefektető nem ér el vele semmit. A cég rv-nek meghatározó része haveroknál van. Mivel 1%-ot megahaldó rv-el rendelkező tulaj, már tehet fel közgyülésen elkőterjesztést, de kérdem én ki fogja ezt megszavazni? Senki. 
Hja hogy a transzparenciát eléggé rosszul érintené! Eddig is leszarták. Nézd meg most ki állt ki és tájékoztatott? Senki. Legalább csak annyit kellett volna, hogy oké vettük, számolunk és ha kijött a matek jelentkezünk. DE semmi. zéró. Magasról szarnak a befektetőikre, mert tudják, hogy ha megszakadnak szegény tulajoik akkor sem tehetnek semmit......
Want_to_win
Want_to_win 2021. 11. 12. 14:09
Véleményünk: A MOL kb. 200 millió liter normál benzint és gázolajat adhat el a kiskereskedelemben Magyarországon a következő három hónapban a vállalat mintegy 400 üzemanyagtöltő állomásán. A mi becslésünk szerint a MOL 20-25 forintot veszít literenként a kormányzati lépés miatt, ami azt jelenti, hogy a döntés 4-5 milliárd forintos EBITDA csökkenést okoz. Csak összehasonlításképpen, a 2021-es éves eredményvárakozásunk 986 milliárd forint a MOL csoport egészére nézve, tehát a hatás 1% alatt van az éves eredményre vetítve.
(Erste)
kupec 2021. 11. 12. 14:09
Nagyon egyetértek Veled.
farkasfu
farkasfu 2021. 11. 12. 14:06
Előzmény: #299896  MoneyForNothing
Érdekes véleményeket lehet itt olvasni. 
Senkinek nem tetszett, ahogy az idén elszabadultak az árak (minden téren..) Most a részvényeseknek nem tetszik, hogy maximálták az üa. árakat, mert esik a Mol rv. ára, pedig  ha jól megnézzük, nagyon is jött volna a korr, bár lehet lassabban. Lényeg, hogy rá lehet fogni valamire. Ha emelkedik jövő héten, akkor mi is van az elmélettel? 
Aztán elmegyünk tankolni és hú de jó ez a max áras rendszer..:))
Most már csak az a kérdés kik vannak többen, tőzsdések/tankolók és kik örülnek többen...hmm
pomperj
pomperj 2021. 11. 12. 13:59
Előzmény: #299805  nevershort
1)Maradjunk inkabb abban, 
hogy tovabb is figyelem MOL-t.  Egyelore, varhatoan hetekig, partvonalon.
Nem, nem fogok az elso napokban belevenni. Sokkal tovabb  fog a korrekcio tartani, es joval melyebbre megy, mire vege lesz.
Igen, amikor vege lesz ennek a korrekcios esesnek, venni akarok majd. De nem ma, es nem is holnap.
.
2)Nem is nagyon ertem azokat a kollegakat  (kiveve az extremen jo daytradereket) hogy miert venne bele most barki. Semmi jele, hogy vege az esesnek.
Nem vagyok jo daytrader. De annyira biztosan igen, hogy kivarjam legalabb az elso bullos divergenciakat, es az eso (5)   hullam legveget, legalabb  60min chart szinten.
.
3)Miben engem hibaztatsz?  Nem tudsz senkit, aki ezt a valtozast okozta?
Az valoszinutlen, hogy egy olajos ceg totalisan megvaltozott mukodesi modelljenek magvaltozasat nem  tekinted egy uj helyzetnek. Ami negal minden korabbi velemenyt.
,
Tegnapig volt egyfajta "normalis" MOL, es ma van egy masik "abnormalis" MOL. 
Kozben az uzleti feltetelek, az egesz mukodesi modell, es a kulso rendszer hatasai, a  feltetelei alapvetoen megvaltoztak. Es MOL-al nemcsak ez tortent, hogy a mukodesi modellje mas lett. De minden kulso feltetel is egeszen maskepp hat mostantol a MOLra. Pl. ha emelkedett az olajar, az eddig pozitiv volt, de mostantol negativ lett.
.
4)Nem tettem ki olyan chartot, hogy MOL csodbe megy. Ha jol emlekszem  ra,  a target2 eppen 2000 szintre mutat, es az eppen a fibo62% meretu eses volna. Ugyanis az gyakori korrekcios meret, sot, a leggyakoribb.
,
http://keptarhely.eu/view.php?file=20211112v01xfg30d.jpeg
Ha meg  bunbakot keresel, akkor nem a forumon kell keresgelned.
Törölt felhasználó 2021. 11. 12. 13:54
Előzmény: #299889  Balin2020
ez is lehet egy forgatókönyv. Egy biztos, a Mol a tárgyalásokon részt vett, ennek ellenkezőjét a cég nem cáfolta. Innentől lehet kacsa  a hír, bár nem a Blikkben jelent meg...VG,HVG stb.......egy hónapja csend van, valami megváltozhatott, lehet éppen a hatósági ár bevezetése okán. Meglátjuk...  Balin igaz a felvetésed, mind az alapítványi mind a fix ár bejelentések előtt volt rally az árfolyamban.....
gyula1971
gyula1971 2021. 11. 12. 13:53
Előzmény: #299897  faék
Én is így látom, hírtelen rengeteget esett-2810-2450 ft, egy körben sok, funda nem indoliolja ezt.

friss hírek További hírek