Én Krétán éreztem azt, hogy minden tankolásnál becsapnak. Ott a sok bérautó, és az abba spórolósan tankoló turista miatt a legtöbb kútoszlopon 5-10-15-20 Euro gombok vannak, és akkor a kút annak megfelelő mennyiséget ad ki, hogy ne kelljen a visszajáróval szórakozni. Persze a bérelt autóban a benzinmutató összevissza járt, így aztán nagyon oda kellett figyelni, hogy le se rohadjak, de a kölcsönzőnek se ajándékozzak. A kutasok mindenütt baromi mogorvák voltak, pedig hát vastagon ebből élnek. Szerintem csaltak is, csak hát ezt lehetetlen bizonyítani.
És nem hiszitek el, de ezeknél a szemétláda szerbeknél tankolni sem érdemes waze. Nis mellett kb 800 km-t levezetve félkómás arccal kártyával tankoltam a szerb nemzeti olajtárs. kútjánál. Hiába fogtam én a töltőpisztolyt stabilan a kezemben, a túlzottan intelligens kutas elvette azt. Csak azt tudnám mi a t.kömnek kellett tartani a kart, mikor mondtam neki, hogy full kérem. Na mindegy gondoltam, tartsad waze, ha nagyon akarod, ha nem adod tele akkor nem lesz tele oszt annyi. Mondja szerbül a kasszás, hogy mennyi dinár, mondom jóvan (úgysem értem), és adom a visa kártyát. Benn a szerkenyűk elé minden ganaj cucc bepakolva, csak hogy ne lásd mi a sz.rt billentyűzget. Pénztárgépet nem látsz, kijelzőt még úgy sem. És akkor jön a meglepi. Hiába huzigálja a lehúzón a kártyát, "nyem jó". Jé, ez tud magyarul ? Akkor mi van euró kell? Mer ' ebből a szemét pénzetekből csak annyit váltottam, ami az autópályára elég. Nem, elkezdi ütögetni befelé a kártyaszámot. Jé, és fordigatja. Csak nem a 4 jegyű biztonsági kód is kell hátulról, meg a lejárat dátuma, meg a név ????
Adjad vissza haver, inkább fizetek euróban másfélszeres áron, minthogy lenyúljad a lóvémat a kártyáról waze. De nem. Közben mégiscsak jó a lehúzás.
Nesze még blokkot is ad. Tisztára megúszom.
De mégsem. Mi van, ennyit tankoltam volna ???? Bele se megy ennyi waze. !!!
Kiabálok a kisebbik gyereknek a kocsiba, hogy gyorsan olvassa le mennyi a liter a kúton. Az meg amilyen észlény még le is fotózta a kutat. Még mielőtt szerb barátaink lenullázták volna.
A majomparasztja kénytelen volt euróban visszaadni annak a közel 10 liter benzinnek az árát, amit legombolt a kártyáról.
Jó nem ?
Gyerekek, most jövök Görögből, de nekem elhihetitek hogy az igazi szputnyik az a lukoil waze. Azon monjuk nem csodálkoztam, hogy az omvnek sok kútja van délen, de hogy a lukoilnak több, az már mellbevágott. Mollinak 2 kútját számoltam, egy a szerb oldalon közvetlenül, egy meg belgrád felé vagy 100 km-re.
Azért megkönnyebbültem, hogy a nyaralás alatt nem esett be az árfolyam. Ha még 1 ezrest emelkedik, jövőre Ibiza.
"Gyurcsány Ferenc oroszországi látogatásán nem tartotta hatékonynak a mostani európai szabályozási rendszert, és úgy vélte: egy nagy európai konszernnek kellene állnia a Gazprommal szemben. "
Nem kell konszern...:
"A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány mindenképpen meg akarja akadályozni, hogy külföldi cégek meghatározó tulajdon szerezzenek a magyar stratégiai cégekben."
Ehhez képest Mosonyi és társai szerint a Lukoil megfelelő partner lenne. Gondolom a Rosznyeft és/vagy Lukoil együttműködés lehet az alapja egy nagy, európai konszern létrejöttének. Ez majd megfelelő ellensúlyt jelenthet a Gazprommal szemben.
Mindezt persze úgy, hogy az összes olajost Oroszországban Putyinék irányítják, ha van állami tulajdon, ha nincs.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.