Azt sem értem, ha MOL hivatalosan nem vásárolhat 10% felett, miért a részvényeit adta kölcsön az OTP-nek amibe beleköthetnek? Miért nem a pénzét, amin az OTP "hivatalosan" vásárolhatott volna?
"nem vásárolhat..." az más. Törvényi/parlamenti felhatalmazás kell hozzá (így tudom) Ha az megvan, és pénze is van akkor vehet. Mivel pénze az nincs a magyar államnak, ráadásul nemrég adta el az utolsó pakkot is, erre nem iagzán számítanék. Bár én már semmin sem lepődnék meg.
Hát ezt én nem értem. Az únió, hogyan szabhatja meg a saját részvény arányát? Ezzel nem korlátozza a piacot? Ezek szerint a MOL-nak nem is a saját hanem az OMV részvényeit kéne venni? Hogy van az, hogy ha az állam nem birtokolhat részvényeket az OMV 30%-os tulaja az osztrák állam? Vagy ez csak a magyar államra vonatkozik?
Az OMV nek nem kell megvennie a Mol tulajdonában lévő 31 %-ot, csak a még más kézben lévő 50%-ot, mert 19% már OMV tulajdon, ha azt megszerzi akkor a 30% automatikusan az övé.Számításaim szerint a 13,5 mrd euró / 50% Mol = 64000 Ft.-
Egyrészt biztosra akarnak menni. Gondolom nem akarják az egész keretet elkölteni, de a finanszírozás oldalát maximálisan biztosítani szeretnék, közben ezzel ne kelljen foglalkozni.
Ha igaz a hitelről szóló hír, akkor 30.000 Ft- nál lényegesen magasabb árral számolnak:)
Emlékezetből írtam a 100 mrd- os jegyzett tőkét, de köszi a pontosítást.
110 m Db- al számolva az egész pakkra meg lehet a pénze 30.000- en.
De 24 % már a zsebében van!, s 8 % közvetlenül MOL- nál (közvetve 30% ot mondanak). Hmmm, ha beindulnak, akkor lehet kapaszkodni.
Idejük meg pénzük az van.
"Ticker : MOL
ISIN kód : HU0000068952
Határidős jelölés : MOL
Opciós jelölés: MO
Kategória : A
Részvénydarab : 109,329,797
Névérték : 1,000
Cégnév : Magyar Olaj-és Gázipari Rt.
Cím : 1117 Budapest Október 23. u. 18.
Telefon : +36-1-209-0000
Fax : +36-1-464-0427"
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.