Abban szinte biztos egyet ertunk, hogy SPY kritikus napokat el at.
1)Eddig 4 hullamos a z SPY lemeno strukturaja. Ha leszakad 1867 szintje ala, akkor 5 subhullamos lesz. Akkor nagyjabol 300-400 pontos eses lesz benne. Az mar -20% nagysagrend, szoval ujsagiro mertekkel is bear piac.
Ennel fontosabb, hogy Elliott szerint biztosan az lesz akkortol: mert 5 hullamossa valik, tehat a fo irany innentol lefele van amerre az 5 hullam mutat, es legalabb meg egy hasonlo meretu eso hullam lesz. Kozben persze kozotte korrekcio.
2)A kerdes az a BUX szempontjabol, hogy mennyire fogja kovetni az EEM piacok zuhanasa az SPY-t. Mert BUX, ahogy szokta, leginkabb EEM-et fogja kovetni.
Eddig EEM es SPY egymast koveti. EEM juliusban leszakitotta a mar 4 eves support szinteket 37 korul, most mar 30-at is megnezte, szoval eros esesben van, akarcsak SPY.
De, EEM-ben az egy eves struktura eddig csak 3 hullamos: ha a nagy (B) csucsa tavaly septemberben volt, akkor azota 1-2-3 vagy a-b-c hullamot rajzolt. Ez inkabb korrekcio, mint bear piac.
De rovid tavon szinkronban vannak. Ha EEM most a nagy (c) hullamban van (ugy nez ki), akkor annak is (iv) subhullamaban van.
Akarcsak SPY, ami szinten az elso impulzusaban a (iv.) subhullam vegen jar rovid tavon. Tehat eppen szinkronban vannak.
Ez baj, mert egymast erositik lefele.
De nem marad igy orokke.
3)Az EEM jo "jovokep" lehet arra is, mi var SPYra. Mert EEM nagyjabol 1 evvel jar az SPY elott.
Eddig EEM 45-rol 30-re esett, az -30%, es jovo ilyenkorig ennyi lehet SPY zuhanasa is.
Nagyjabol hasonlo fractal formaban. Erdemes megnezni es emlekezni ra.
4)A fo kerdes, mikor valnak el egymastol? Mikor kezd kulon uton jarni EEM vs. SPY?
Mert akkortol BUX is kulon uton fog jarni.
A valasz meg nem latszik. Eleg valoszinu, hogy meg hetek is eltelnek addig.
5)Most eppen lehet, hogy BUX es OTP azert tarja jol magat, mert EEM egy (iv) hullamot, es Moszkva RTSI eppen egy masik korrekcios oldalazo (ii vagy iv) hullamot, sot SPY is (iv) subhullamot csinal.
De eppen befejezni latszanak. Fordulni fognak lefele.
5)Igen, OTP erosebb volt eddig EEM-nel. Es MOL is eros volt, mert az Olaj nem esik 2 hete.
Olaj mar mintha elindult volna egy tobbhetes korrekcios (esetleg impulzus) hullam felfele, es a szektor viheti MOL-t feljebb.
DE EEM eros nyomas eseten vissza eshet, az Olaj is, egeszen 35-ig.
Hát ja, 10580-ra se gondolt senki, főleg nem a 12-14K között betárazók. Bármi lehet valóban. Szarul fest a Bét meg a kinti pánikolgatás se jött jókor.
A felminősítés csekély esélye is ugrott szerintem.
Szia Maci.
Összeségében plusban vagyok, de olvadt a nyerom - igaz a buko nem realizalva).
Mikor mármajdnrm visszakerestem volna a Short bakim, mikor jott ez, es minden aproval visszakeresett nyeremény odalett. Sot...
Pánik előtt 5 ponton mult a ful cash hétfőn mar beragadtam. (de nincs realizalva). Most alávettem 13200 röviden Ennyi.
Nos ahogy olvasom, a "belső szabályzat kézi könyvemet", 1-1.5K szakadást még nullszaldóra tudok hozni a maradék tőkével... ha ebből gáz lesz, akkor már csak januárban lesz duplázós tőke erősítés... szóval omlás esetén szerencsével még akár jó is lesz az időzítés, de most nem gondolkodom még ilyen távlatban... de stratégiai szinten "mindenre" gondolok
:D
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.