Te átbútoroztál a TL106-108-ba, lentebbi nincs? TL94-105? Nem azt írtam, hogy ugyanabba szállj vissza, hanem annyival lentebbibe, amennyit esik. Az erste szerint azok nem soldoutok.
Gondolom az EURHUFTL nem volt sold out, úgy könnyű, ha valamiből korlátlan mennyiség van. De kinyalom a seggét bárkinek fényes nappal a parlament előtt, ha nem pánik idején 40k értelmes OTP certit meg tud venni. De biztos én látom rosszul már megint, csak tanulnom kéne valami short manát...
Nem ez a lényeg, idővel az emberek fentebb bútoroztak, Tömeget növeltek. Drága elad, olcsó visszavesz, tehát több db szám. Relatíve egy sokkal kockázatosabb papírban ülnek, nem a 10.000-es KO papírban, hanem egy 20-28ks-ban. Sokkal inkább zabálja a tőkét, mégha nem is realizáltan. Persze ez miért zavar engem? Nem zavar, azt csinálnak ,amit akarnak. Anno a DAX csoportban azt írta valaki, néha fontosabb a tőke védelme, mint az,h mindig poziban legyünk. Vagyis inkább menjen nélkülünk, mintsem szar irányban álljunk, hát most ezt történt. Én pont ezt a szabályt nem tartom be, amit veletek be szeretnék tartatni, végülis, van hasonlóság közöttünk.
106-110: 23-28k. ha ezt a korrekciót nézed, és hajlandó lettél volna az eladásra, mondjuk nem 7000 esést feltételezel, hanem csak 5000-et. 47K sell és 42k BUY, akkor olyan certikbe vissza tudtál volna menni, amik nem 23-28k-ról vannak, hanem -5k, 18-23k TL106 23k. TL104 20k TL103 19k TL94 17k, még ez is határon van, 23k-5k = 18k, majdnem. db számod nem változott volna, csak kisebb kockázattal, 5k-val lentebbről TL103-104-105-94, természetesen én nem látom, hogy mennyire van kapacitás ezek, amúgy ezekben mennyire van szabad kapacitás? Ezt ki tudja? Miért tart sokáig leépíteni 40k -t? 47k piacin benyomod, hogy eladás (amikor áll egyhelyben), aztán 2500db-onként szippantja ki tőled az árjegyző kb. 10-15 másodpercenként, ahogy újratöltődik a 2000-2500db (Anno 2500db volt, lehet már csak 2000, mind1) Megvan a rotty: 42k, beállsz piaci vétel, 20000db, megállás nélkül veszi az árjegyző. Technikailag ez így működik, mert láttam már hasonlót. Anno EUR HUF TL-ben toltam, és néha jött egy 130.000db-os vevő, pedig az árjegyző CSAK 10.000db volt, és láttma,h BUY 10k, 10k, 10k, 10k... eladásnál figyeltem, mikor száll ki, akkor szálltam ki én is. pl USD HUF 330-at anno megjátszotta, és 360-nál eladta.. Nem akarom eladatni veled, azt teszel úgyis, amit jónak látsz.
Azért hosszú távon pl-3-év időtávlatban nem lehet panasz-aki -3-éve vett -TL-83 certit -4000 forintért-az most a nagy zutty után is-30200 forintot ér! Közel 8-szorozott.
Nem akarok belemenni,mit igért meg és mit nem. Az EU források megérkezte Mari néni rezsi után megmaradt és bankkártyával költött nyugdíját,illetve a Találékony Bt. forgalmát és Kovács friss házaspár hitelfelvételi kedvét nem fogja befolyásolni.
Na sok minuszt fogok kapni,de vállalom. Semmi köze az OTP esésnek az orosz ügyhöz meg a balti terjeszkedéshez. Szerintem arról van szó, hogy komoly megszorítások készülnek, amely az emberek anyagi/jövedelmi helyzetét érinti (pl. rezsicsökkentés megszüntetése,többkulcsos adó) az emberek nem vesznek fel hitelt, a gazdaság beleáll a földbe aminek a jelei már látszanak. Ne legyen igazam.
Nem hiszem, hogy egy OTP szintű bankcsoportnak egy ilyen üzletre kell rácsavarodni, mint a Luminor. Tegyük fel, hogy enged a zsarolásnak, és dobja az orosz leánybankot, de lehet, hogy akkor egy újabb követeléssel állnak elő, pl. hogy adjon kölcsön nagy összegben az ukránoknak valaminek az újjáépítésére, amit az oroszok 1 hónapja lebombáztak, és le is fogják újra bombázni, rögtön amint megépül. A balti államocskák szórakozzanak mással, nem ők fújják a passzátszelet, épp elég gond, hogy pincsikutyaként ők mutatkoznak a legagresszívebbeknek az oroszok ellen. Ebből még OTP-biznisz szinten is ki kell maradni, nemhogy országszinten. Estek már kútba jobb üzletek is, a zsarolással együtt ez az egész történet már nemcsak hogy veszteségesnek, de kellemetlenül kockázatosnak is ígérkezik.
Köszönöm Lou a BUX 2612-es választ. Én még csak tanulom ezt, pár hónapja vettem az első db-kat, sajnos teljesen rosszul játszottam meg a mostanit, egészen a mai napig tartottam, közben még rá is vettem, és minden nap néztem hogy viszi a TBSZ számláról az egyenleget. Ma részvényt is kellett likvidáálnom a TBSZ-en, mert mát mínusz 700.000-ben volt a számla, egyeztettem az Erstevel, hogy nehogy ők adhjanak el részvényt ( TBSZ-re nem lehet már beutalni ) . Lényeg, kb mínusz 3 M -ban fájt nekem ez az egész.. Tanulópénzként fogom fel, kásőn adtam el nagyon nagyon. Néha ha van kedved, beírhatnád, hogy mikor veszel és mennyit. Vissza szeretnémm szedni ezt a 3 millát, mert zavar :).
Addig még nincs valami értelmes nyilatkozat hogy hogyan másznunk ki ebből a róka fogta csuka helyzetből addig LE. Oroszt nem tudod eladni, a Luminort nem tudod megvenni ... miért mennék fel? Ma zártak a shortosok, Én 1/4-ta shortnak ... és 40600-nál adtam el 1/5-ét a rézvénynek ... a tegnapi tegnap előtti napot még 123->120-ba meneküléssel töltöttem ... de 120 sincs már ... szép nagy a mínusz.
Na de pont ezekben a drágább certikben vagyok tavaly november óta. 106-7-8-10-ben vagyok 28k a legmagasabb ko ár. Csak egy 40k-s pakkot nem építesz le és fel 2 nap alatt, érted?
De nem akarok, pont elmondtam párszor. És ne én velem akard eladatni amim van, amikor te az egész elméletedben annyira sem hiszel, hogy vegyél 2 darab papírt...
Az orosz rész elbukása így vagy úgy, de funda vesztés, és a kockázatos Luminor mellett, ami még meg sincs. 44>46k, ezt árazta a piac, a nagy semmit. Ha így nézem: Luminor - mende monda, 44k a reál, a 50k votl az előretekintő. 1 évre! nem máról holnapra. ha pedig -20% orosz leányka, akkor 44k- 20%, az a reál. vagyis a pomperj féle 35k simán betalálhatna még.
OTP részvényesek ide!