Ebben igazad van . Csak ha már utólag kiderült hogy elkövettem egy hibát hogy korán vettem . Akkor már igyekszem a dolgot komolyan venni . Teljesen mindegy mi a tényleges kiváltó ok ha beindított egy technikai korrekciót … s lehet én komolyabb piacokhoz vagyok szokva ahol napon belül lemegy a felkorrekció azt repülünk is tovább a mélybe .. Én már más stratégiára váltottam . Nem látom értelmét belemenni kimenekülni újra venni .. Ha logikusan nézem lefelé nyitunk .. A certisek is elkezdenek majd lefelé helyezkedni .. érdekes lesz
https://www.investing.com/commodities/brent-oil én szoktam írni: az olaj mutatja az irányt, USA mégis emelkedik. Érdekes. USA 10Y kicsit korrigált 5,33>5,23. Arany picit emelkedik. EUR USD nem sokkal a napi min felett..
Én azt írtam tegnap,h elsőre a szalag fogta, másodjára koppan: szalaghatás: STOP. Összeszűkült szalagot tolja, akkor nézz rá a hetesre. Hétfő-csütörtök 46k-40k. Leért a szalag aljára. A szalag arra nyúlik, amerre az árfolyam tolja, gyakorlatilag akadálytalanul. A hónapos alj meg ~22k. Ilyenkor mindenki okoskodik, én is, pedig senki nem lát a jövőbe. Ezt Bpalinak is írom, én próbálom megtippelni az alját, 41k-t írtam, nem jött be. Pozitív szemlélet, haladunk az árfolyammal, és tippelgetünk. Amikor elindult 41k-ról, írtam, ne álljatok be a TL szintjére, úgyis lebólint, lebólintott. Z 40000, ez volt a logikus, ez a fő támasz: 39600-39800-40000.
Ha lesz emelkedés az nagyon lassú lesz. A mai nap otp és mol viszonylatba az egész BUX ra rányomja a bélyegét . A vevőket megfogja pszichésen. Nem vesszük már hubele Balázs módjára......
Csak nehogy meglepődj. Jó ideje tudja mindenki a BUX túl van húzva . Plusz ha megnézed USA bankszektor jó ideje esik . Adták ma a német bankokat is . MOL-t is leküldték . Persze lehet némi felkorrekció csak megvan az a veszélye , hogy a népek elhiszik hogy ennyi volt ami igazán be se indult .. Itt most a szintek nem szent írás . Mondom úgy , hogy pedig én nem szoktam lefelé várni . De ez a mai mozgás mértéke finoman szólva meglepett .. Talán azért mert eddig a BUX peremvidék volt . Radarok kívül . De ha kell a pénz innen veszik ki elsőnek főleg ilyen egyéves teljesítmény után…
6.37%-ot esett ma óriási forgalommal, az átlag majdnem négyszeresével.… ez ma kiadhatott magából mindent. Ez tipikusan egy olyan mintát mutat, ami trend végén szokott kialakulni, bazi nagy meghúzás nagy forgalommal. Ezután már tovább nem nagyon várnám lefelé. Vegyük még hozzá a továbbiakat: Napos bolli szalagból kirepültünk, 2000ft-al vagyunk a szalagon kívül, ami egy szélsőség, ez sokáig nem fenntartható. Rsi túladott. Hetesen megérintettük az alsó bolli szalagot, ami ideális hely a vételre. A csúcstól közel 16%-ra vagyunk, ha a csúcstól megyünk csak egy 10%-ot már akkor is 26% nyerő van annak, aki most száll be, tehát itt már nagyon jó vétel lenne egy nagy szereplőnek is. Lenéztünk a napos 200-as mozgó átlaghoz is. Szerintem a mai nap kijelölte az aljat, ennél nagyon lejjebb már nem várnám, esetleg egy 2000 Ft lehet még lefelé, de az se most hanem egy következő hullámban. Most jönnie kellene egy korrekciónak és irány vissza a napos bolli középhez, aztán majd ott eldől hogyan tovább. Én meglepődnék, ha ez innen még masszívan esne tovább! Egyszer minden pánik véget ér! Itt az ideje egy zöld napnak!
Igen, én is ezt a felkorrekciot hiányoltam tegnap is meg ma is. Tegnap certi kiütés után azt gondoltam lesz egy kis pattanás, ezért adtam el a shortomat és vettem longot helyette, de ez csak esett tovább, ma szintén. Nincs semmi felkorrekcio csak le. Még a covidkor és a háboru elején is voltak zöld napok. A délelőtti kis felhuzást szerintem otp vezérek vásárlásai vitték fel. Ők esésben mindig vesznek és nem kell tartaniuk kiütéstől. Nekik semmi sem drága, ha megéri akkor vesznek mert van miből. Csak a kicsik szivnak mindig. Minél kevesebb az ember pénze, annál nagyobb a szivás.
Nagy valószínüséggel holnap tovább fogunk esni, és pénteken vagy hétfőn elérjük a 35-36000 Ft-os szintet. 35000 Ft alatt már megjelennek újra a vevők és visszamegyünk a 39000-40000 Ft-os sávba. Ez a megérzésem most.
Egy korrekció már ráfért szerintem a papírra + jött az esetleges oroszországi kivonulás híre, illetve 3,7%-os európai bankindex esés is pont most történt, ami elég számottevő tényező. Ezeket összegezve én se gondolom, hogy ekkorát kellett volna esni, de azért nem annyira elrugaszkodott.
Egy bölcs AI vèlemènye: Majdnem sírva beröhögtem "egészsèges technikai korrekció"..... • Technikai korrekció: Az OTP az elmúlt időszakban hatalmas emelkedésen ment keresztül (40 000 Ft feletti tartományba jutva), így a mostani mozgás részben egy egészséges technikai korrekció és profitrealizálás eredménye, amelyre az elemzők korábban már számítottak.
A korrekció az normális , de ez nem az volt, ez pánik. Hetek alatt kellett volna idáig lejönni, nem 3 nap alatt. Felkorrekcio 0 közben. Ma volt egy gyenge próbálkozás ugyan, de egy óra alatt elhalt.
Ez már nem az orosz kivonulásról szól ezt a hirt kihasználták és kreáltak belőle egy méretes korrekciót tömeges short nyitás pánikszerü eladások (ebben biztos vagyok hogy intézményi eladások is vannak) vételi erő nélkül. A folyamatos shortot kiáltónak eljött a napjuk és valljuk be valahol tudtuk, hogy valamikor ennek is elkell következnie csak nem ilyen mértékben.
Jó kérdés, de feltehetően valaki vagy valakik eladtak egy nagyobb pakkot.sajnos elég bunkón. A vicces az. Hogy ezen a szinten kispapi még észnélkül vette. Csak elfogyott neki, (beragadtam 41500 on), jönnie kell egy nagy felpattanásnak.
OTP részvényesek ide!