Én csak a saját peldámat tudom hozni, 5-6 éve beszálltam és eddig tartottam. Realizáltam cca. 435%-ot, (plusz osztik) ami elég szép sztem, és ezért csak tartottam évekig. Namost ennek sztem vége, lehet lesznek olyan esetek, hogy kettőt előre és egyet vissza, ezeket kéne lekereskedni. De ez a rövidtávú, szinte napi ki-be szállások elég rizikósak, nem?
Macusnak voltak tökéletes kiszállói, tökéletes újra-beszállói. Kivette a profitot, visszaszállt, vissza tudott szállni alacsonyabb szinten. Ezt most vagy meg tudod csinálni, vagy nem. Eladod, és vársz egy 2000 pontos esést, addigra felszívják az eladott certidet, pislogsz, hogy még a 2000ft-al lentebbi certibe se tudsz visszamászni, mert nincs. Tehát már annyival sem tud visszaszállni (db), mint amivel előtte toltad, de elindul a vonat, nélküled. Na ez a kockázata a ki-be ugrálásnak. + Spread + Jutalék főleg nagy tételnél. //Spekuláció: Ha épp kimarad a 9000 pont esésből 47k-38k, és tudja lobogtatni a tőkét. TL110 KO 28580 TL104 KO 19500, ebbe visszamehet ugyanakkora darabszámmal, kisebb kockázattal // Trump valószínűleg minden puskaport ellőtt, ami tőle telt, ami a csövön kifért, mint a hírekből is tudjuk, kifogytak a rakétákból:D
Teljesen off: Anno a Trump időszak alatt rommá verték USA-t, majd jött a nagy száguldás, ami a mai napig tart, kisebb nagyobb megszakítással korrekcióval. Az összes létező Turbo Long certit kitütötték (USA-sat! ,nem az OTP-t), tehát hiába akartál venni USA longot, certivel, nem tudtál, mert nem volt. És mire jött, már megint haladt tovább, annyira "irreálisan" drága lett, mert nap mint nap emelkedett tovább, ha nem vettél AZONNAL, lemaradtál. Hogy ez mit is jelent: Nagy valószínűséggel az összes OTP TS elvérzik, tippmix!, és csak azután fordulunk, ha fordulunk. Fordulunk? Miért fordulnánk? Julineni KO-jára tisztán emlékszem, nem tudom honnan tartotta és melyik TS-t, de a 22000 körüli KO-nál jött, és mindenkit elküldött a jó büdös picsába, hogy szemét banda, így megy úgy, szándékosan kicsapták a TS-t, na! Most mennyi az OTP? akkor a 22k-nál mindenkit lebaszott, most mit mondana? Miért nem állt longba? A többiek írják: A longgal lehet most igazán keresni, akkor azt kell venni, és beszállókat keresni, amíg a trend long. Mikor tudod, hogy biztosan fordult? Nem tudod.
Ez igy felig igaz , irtam lentebb , hogy jovore egy konzervativ szamitassal 11 p/e vel siman kijon 53k ha valami megvalosul az optimista forgatokonyvekbol ennel tobb
Nézd éppen 2 napja beszéltünk arról, hogy a p/e-je már elége magas, az biztos a hegymászasnak szvsz vége de ez nem jelenti azt, hogy ne menne tovább a verkli ... az más kérdés, hogy a erste elemzésben belengetett 38k körüli aljat támogatnám egy nagyobb összegű beszálóra ... más különben még mindig hosszútávon long az otp .
Felvetesnek csillagos otos . Viszont a gond hogy certivel azt nem kehet mar lekereskedni mert nincs annyi hogy mondjuk csucson eladj aztan amikor jo lehetoseg adodik visszavedd. A hataridos papirokban katok fantaziat , de az otpnel nincs egyelore
Amúgy szerintem, mint laikus szerint valóban lenne értelme értelmes diskurzust folytatni arról, hogy mi legyen a stratégia a következő években az OTP rv/certi kérdésében. Mivel nagyon sanszos, hogy az elmúlt évek "őrült" ralijának vége, lehet a short lesz az új long, vagyis amivel lehet majd pénzt keresni. Ennek sztem lenne értelme, és talán (anyagi) haszna is.
Tamás! Van az a profitból származó vagyoni helyzet, amikor már nem érdemes nagy kockázatot vállalni, mer úgy is dől a pénz és további gyarapodást okoz. Ezt felülírja a "sokkal nagyobb" vagyon, amikor pedig a kockázat mértéke (meglehetősen széles határok között) nem számít, mert egy tragikus mértékű veszteség ellenére is marad épp elég. Hogy kinél hol vannak a határok, az egyéni, és nem is firtatjuk az okokat.
Ha valakinek napi 30-60 perc elég hogy pénzt csináljon akkor nem fogja abba hagyni azert mert 8500% vagy 10000, 100000% -ot csinál. Mert ha már mindene megvan akkor csak az izze miatt de csinálja. Az emberek 1%-nak van alkata arra, hogy egy meghatározott érték elérése után mindent ott hagyva kiszálljon.
egyebként aki elemez vagy véleményt mond egy eszközről miért kel h legyen benne pozicioja? attol nem lesz hitelesebb sot inkabb elfogultabb lehet csak, amihez nem kötödünk sokkal objektivebben is látjuk... én kb 100 eszközt elemzek és töredékében vagyok csak érdekelt de hogy ne alakuljon ki csőlátásom ezert azt is elemzem amit egyebkent az eletbe nem vennék vagy ugy gondolom a kontextus miatt elengedhetetlen tisztában lenni vele...
De miért az én befektetésemen és kiszállásomon agyalsz? Ennyi karaktert nem vesztegetnék más pénzére, mint te szoktál. Csináld a magad bizniszét, itt meg beszélgess, mint minden normális ember, ne a más dolgával foglalkozz.
OTP részvényesek ide!