Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Lizi
Lizi kedd, 07:52
Előzmény: #1333657  JokerWizard
Te közeli rokona vagy kiyosakinak?  😀
Macus
Macus kedd, 06:16
Az a kurva nagy szerencse hogy nem csak ezek a lehetosegek leteznek :D mondom a tobbit : 4. Lehetoseg tartod ami certid van ! Visszavenni a magasabb certiket nehez , es meg rossz esetben egy ev vegere 50 korul leszunk (tudom 47 en marad a kovetkezo evtizedekben ahogy irtad , de tegyuk fel hogy nem igy lesz) . Rv eseteben barhol vehetsz lenyeg savosan kell venni , a nagyok is biztos azert veszik hogy bukoban adjak el …. Aztan E. Opcio az barmi is legyen az utolso kettot kizarom kb . De az elso ketto eseteben se feltetlenul kitores vagy “semmi” tortenik. Viszont te valami also hangon 10% esest josolgatsz ugye en meg rossz esetben mondjuk 1-2 ezer . A 2 ezer eses is tobb nap alatt es ez mar a pesszimista joslat (persze ha trump nyugszik) . Osszefoglalva csak egy iranyba latsz lefele … es vagy hatalmas beszakadast varsz vagy mar a 200 esest tortenelmi lehetosegkent irod. De isteni szerencsed van nem jott tegnap a beszakadas tehat meg gyorsan tudsz shortot venni . De ne 10 darabot vegyel , vegyel 10 ezret es tartsd 42 ig…..
thewrewk kedd, 06:09
Egyetlen egy racionális érve van annak, hogy folyamatosan tolod a tl121 eladását itt a fórumon, miközben már 56.000- es célár is van  Ha te szeretnél venni, es próbálsz eladót keresni a vételi szándékodhoz 😊. Ha nem így van, akkor egyszerűen nem érted a befektetői gondolkozást. Amig nem lehet ujra venni nagy tőkeáttételűt, és latjuk a 3 eves időtávon a 70.000- et, nem fogjuk eladni. Miert adná el bárki az arany tojást tojó tyúkját, ha utana nem tudja visszavenni? 
JokerWizard
JokerWizard kedd, 00:31
Előzmény: #1333656  Ender
Akkor nézzük racionális (befektető) szemszögből.  
Ma csúcson van a részvényed (ATH) és  1 nap múlva jön ki jelentés... 
Mit teszel holnap? A cél hogy hogy várható eredményed maximális legyen?  
3 döntésed van és  100 db TL121 certid. 
==============================================
1. realizálsz (eladsz)
2. még veszel még a csúcson is
3 eladod az X% százalékát? (akkor mennyi az X?) 
A holnapi várható Q2 eredmények:
A.) csúcs negyedévet zárt. Rekord profit, rekord árbevétel, lejobb EBIT...   P=20% (valószínűséggel)
B) tökéletesen az  eredmény várakozásoknak megfelelően térjelesített... Hozta az elemzői átlagot. (40%)
C.) jó negyedévet zár  , de van pár eredménykategória,  amiben elmarad az elemzői várakozásoktól. (40%)  
D) Alul teljesített. A saját Q2 terveihez képest is fő eredmény kategóriákban. Az éves terve is veszélybe kerülhetnek...  (20%)
A részvényárakra való hatjuk pénteken: ===========================================
A) megerősítést nyert az  ATH, tovább emelkedik az új célárig (50000)  
B) Hozta az elemzői várakozásokat ami már be voltak építve az ATH árba... nem változik az ár.
C) jó negyedév, de pár ?? azért maradt a részvényesekben. Páran elgodozkoznak és eladnak . Az árfolyam pár % esik... De nincs pánik... visszamegy 46000 körülre..
D) Elég nagy befektetői csalódás. Az ATH csúcsár  megalapozatlan volt.. Azonnal esni fog az árfolyam a Fair árig... de a piac túlkorigálaja és eladási hullám kezdőik.. 
   Tudom... Tudom... Nincs certid se részvényed.. és pénzed sincs venni. Szóval teljesen értelmetlen a kérdést Neked feltenni... És amúgy is.... Eleve érthetetlenen zsagyvaság,  amit el sem olvasol. És amúgy sincs neked időd ezzel a hülyeséggel foglalkozni--   Megspóroltam neked a válaszokat...  Nem kell már megírni ...   csak x-eld be hogy nem tecc'ik aztán és akkor már megtétl mindent... 
Ender
Ender hétfő, 23:01
Előzmény: #1333648  JokerWizard
Bikacsapda... ath közelében vagyunk, lehetetlen szinte bukóban lenni longosként. Itt inkább medvecsapda van időnként, mikor a korrekciót meg a rossz hírt trendfordulónak hiszik. Csak venni kell és várni. Így vagyok évek óta nyerőben.
badsector1
badsector1 hétfő, 22:30
Előzmény: #1333654  badsector1
46600-ért
badsector1
badsector1 hétfő, 22:30
most szólok, ma 14:52-kor megveszed 46000-ért és záróban eladod 47000-ért, nyerni fogsz.
Beze
Beze hétfő, 21:57
Előzmény: #1333650  Macus
Neeeeeeeeeeeeeeee
Macus
Macus hétfő, 21:48
Megint bikacsapda keszul ? Hoppa ! Mennyi bikat akarnak befogni ? Milyen nagy lesz a karám ? 50 ig csapdaznak ? Biztos raontik az osszes tl121 et :D mert tankonyv szerint az ai od azt mondja. A longos szurkemarha eddig sokkal jobban keresett mint a geniusz shortos beallitottsagu joker ;)
Troublemaker hétfő, 21:46
honnan veszed, hogy rossz lesz a jelentés?
Macus
Macus hétfő, 21:45
Előzmény: #1333643  Beze
Matematikailag 49600 tokeletes kiszallo ha meglenne most . Ha nem centizem ki akkor 49 de 48500 nekem mar sell nagyreszt
maldiv
maldiv hétfő, 21:37
Előzmény: #1333601  ktamask
Többször leírtad hogy nem tudtad végigolvasni a hétvégi ömlengésünket. Értem. Bocsi hogy túláradt a szó.
Próbáltam volna ezt arra a bejegyzésedre írni ahol ezt szóvá tetted. De az utolsó 20 ba már nem fért bele. Az utolsó 20 hozzászólásod 15.38 és 20.46 között keletkezett.
Gondolkozz el ki tolja itt túl.
És hidd el, mi sem szoktunk téged végigolvasni, ha ez vigasztal.
JokerWizard
JokerWizard hétfő, 21:29
Előzmény: #1333647  JokerWizard
Szóval lehet hogy holnap (a jelentés előtt pár nappal) megint egy Bika csapdát láthatunk... Utána fog levágni 46200as tredvonal alá. 
 Nem tudom hányszor lehet eljátszani  egymás után ugyanaz a "trükköt" de ezek szerint a bikák simán belelépnek kétszer ugyanabba a csapdába. 
Persze egyetlen jó lépés lehet egy TL121-es nek hogy elkerülje... De azt meg nem engedi az bika önérzet... ... Erre számít minden  kis... 
Reggel nyitáskor rá kell önteni az összes TL121-est és a csúcson kaszálni ( és kiszállni).. .Így a bika csapda fordítva sül el... Akik előző nap felhajtották az árat már tudnak már kiszállni  9 óra után a felturbózott bikák lelkesedése miatt  (maximumon) . Rajuk fog maradhatni a csúcson vett részvény. A kisbefektetők meg hatalmasat kaszálnak a TL-el (mivel pont a csúcson adták el, ahogy tervezték)... Nem .52000-en.. nem 50.000 hanem 47.000 aki lehet hogy hosszú időre ATH lesz akár még 2027-ben is...  
De nincsenek illúzióim... A magyar kisbefektető longos szürke-marha kétszer is beleesik  ugyanabba a csapdába...  Egyszerűen képtelen eladni..  ;) 
Persze ebből azonnal az a köveztetés lehet levonni, hogy "rossz" lesz az eredmény...  Ezért csinálták a bikacsapdát a jelentés előtt, hogy nagy volumennel meg tudjanak szabadulni a részvényektől : egy  piaci jelzés, amely azt mutatja, hogy az árfolyam növekedni fog, (nagy befektetők már vásárolnak a jelentés előtt)  De végül hirtelen zuhanni kezd az árfolyam (a rossz negyedéves jelentés után)...  
JokerWizard
JokerWizard hétfő, 20:53
Előzmény: #1333646  JokerWizard
Elkészült a Csárt. 
Érdemes elölről tiszta csártal indulni, főleg úgy hogy most fog kijönni a Q2 eredmény is és még előtte hogy nem is zabvajnak a "számok". Utána már  beleszövődhet egy kis csipet szubjektum is. Így nem lehet majd azzal "vádolni" hogy  "a vásár után minden paraszt okos"...  Kicsit szíven is ütött hogy a lottószámokhoz hasonlított. Akkor már legyek "csillagjós",  ha esthajnalcsillag (evening star) gyertyákból  jósolom meg a medvés (bearish)  fordulókat.  Most úgy néz ki hogy  a "nagy medve" csillagkép határozza meg a következő hetet ( magyarul Göncölszekér) . Én nem tudom miért de tudat alatt bármilyen csártot rajzolok mindig medve lesz a belőle... 
Az újra rajzolás után amit eddig "elvezettem"  mert érvénytelen volt, az most értelmet nyert... Eddig azért vetettem ez hogy a mostani csúcs egy Eliot hullám része mivel 2 érvénytelen jelzése volt.
Az első kizáró ok, hogy a 4. csúcs nem mehet a 2. alá. És ebből egyértelműen adódott hogy ez korrekciós (B) csúcs . Tegnap mikor felrajtoltam a csártot és a korábbi (5) csúcs fölé szúrt fel hónapvégi záró tüske  (B) csúcsa nem is fogtam gyanút mivel korábban már érvénytelen volt ezt önálló hullámként kezelni. És a (B) csúcs amúgy a kiszámíthatatlanabb, csapongó mint a kölyökkutya farka...  És ez az az ismertető jele a klasszikus  Expanded Flat  , aka Kiterjesztett síkkorrekciónak :   „B” hullámos korrekció az 5. csúcs fölé megy... És le is zártam ennyivel... Tökéletes bikacsapdának ha egy kicsit rásegítenek záró előtt, és a bikák azt hiszik itt az új hullám.   Most hogy mindet kitöröltem és csártal kezdtem ez lett a vége: 
A diagnózis : Ending Diagonal.
ismertető jele hogy a 4-es csúcsnál  : 
  • - A 4-es hullámnak be kell lépnie az 1-es hullám árterületére (mélyebbre kell mennie, mint az 1-es csúcsa).
    - Csökkenő hullámhosszak (Összetartó ék esetén): Általában az 1-es hullám a leghosszabb, a 3-as rövidebb nálunk, az 5-ös pedig a legrövidebb.
  • - A trendvonalak formája összetartó ék : Az 1-es és 3-as csúcs , valamint a 2-es és 4-es vonalai ék alakúak és mecc'ig egymást... (képen fehér).

• Ending Diagonal a trend legvégét jelzi. Az (5)-ös hullám (péntek) és az alsó fehér trendvonal letörése után a tankönyv szerint egy heves, gyors irányváltásnak (visszaesésnek) kell következnie.
    A trendvonal alja holnap 46200on lesz...   Pont a negyedéve jelentés előtt. 

• https://ibb.co/zz1GJcS
    JokerWizard
    JokerWizard hétfő, 19:51
    Előzmény: #1333566  myrath
    Még 2 hétig szabin leszek... Se tőzsde, se net... De most kivételt teszek, mivel fontos kérdés volt.   Bár a 5 oldalon találtam meg.. Nem tudom mi történt... Mindig  6 oldal után van amit reggel posztoltam.. ... ;) 
    Ha 5 perc alatt meg tudom csinálni a "Csártot" akkor felteszem... 
    Lou70
    Lou70 hétfő, 19:51
    Előzmény: #1333642  Macus
    Jelentésre esni fog...
    Beze
    Beze hétfő, 19:35
    Előzmény: #1333643  Beze
    Espéiksz kitörésben
    Beze
    Beze hétfő, 19:31
    Előzmény: #1333642  Macus
    Nehogy el merd adni 50 alatt mert elkalapállak :D
    Macus
    Macus hétfő, 18:14
    Szep zaro lett a nap tobbi resze szar volt . Jelentesre lehet meglesz az a 48+ . Nekem 48500 korul viszketne a tenyerem , 49 nel minden repulne. (Csak mondom hogy a celaram alapjan 49600 most olyan mint 51 ezer ev vegen certiben ulve bazisarvaltozas miatt) ergo nekem egy 49 ezres all in vagyis all out megteszi :D de 48 tol savosan adnek el. Ez lenne az exit strategia . Aztan varom a korrekciot 46 ig kb 
    nagra hétfő, 18:07
    Előzmény: #1333631  ktamask
    Hát nagyon mellé lőttél! Csak így tovább! :))

Topik gazda

koi
    1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek