Igazad van, amíg mindenkinek van arra ideje , hogy a pörgös topicot figyelje OKÉ, de lassan kezd egy kicsit a topik km-m logjává válni és elszívja az életerőt és a focust is elveszi a lényegtől mert mindenki vele vitatkozik ....
Off: Maci ne legyél gonosz. Ez olyan mintha robottól kérdeznéd van-e anyja ? Vagy függőtöl , szokott-e tisztán bulizni. Persze, hogy nem alszik , mert AI. De minimum függő vagy nagyon rajta van a spektrumon , ti meg támpláljátok az addikcióját vagy a spektrum zavarát. On: mi lesz nagyon csúnya a Thor kalapcs a charton ebből kellene egy esés nem ?
Egyetértek. Tiszteletben kell tartani, hogy mindenki más stratégia szerint kereskedik, de a TA "hívők" nekem mostanában kicsit "ráerőszakolósak". Én TA nélkül vagy inkább minimális TA hit szerint kereskedek és én is köszönöm szépen jól boldogultok, voltak itt régen általam nagyra tartott TA "szakértők" is , megosztották, elmagyarázták fel is le is mit látnak, de nem akarták senkire ráerőltetni és főleg nem csak egy irányt láttak! És főleg nem akarták megmagyarázni ha nem arra mentünk amerre írták, hanem egy újabb elemzéssel próbálták abból kihozni a nyerőt. Nem is tetszett hosszú távon "sokaknak" az itteni működésük, mert nem úgy elemztek ahogy kellett volna.
Sokszor kívülállóként valóban objektívebb elemzést csinál az ember, mintha benne ül, illetve ha a saját pozíciói befolyásolják a gondolatait. De óránként nem változhat egy órás csárt elemzése, mert azt kapkodásnak hívják.
Eddig se az elemzés volt a gond, hanem a hozzá kapcsolódó minősítés. A hülye longosozás, aki nem érti meg, hogy az elemzésed alapján már 19600-nál ki kellett volna szállni, vagy eladogatni, meg visszaszálni 1%-kal lejjebb. Én nem emlékszem, hogy farkasfü vagy bárki így osztogatta volna az elvakult, buta, rá nem hallgató topiclakót. Az, hogy elkezdtünk savazni amiatt, hogy nem vagy pozícióban, pont emiatt van. Én hülye vagyok, mert nem hallgatok rád, de te nem vagy hülye amikor nem hallgatsz magadra és nem játszod meg? Érzed az ellentmondást? Elférünk itt a topikban lazán, de neked is tisztelni kell bennünket és a mi jogunkat is arra, hogy ne a te irreleváns szemetelésed között kelljen kitúrni a lényges hozzászólásokat és te is azonnal meg fogod kapni a tiszteletet. Ennyi lenne a békés együttélés titka.
rövid és hosszú távú hatás long, az egyeltne minuszos történet trump .... de azt meg nem tudod megjósolni. Chartból tuti nem :D Mert trump nem dupla aljat meg tetőt néz :D
Srácok! Hagyjuk ezt a ta cigányozást, mert az pont egy ugyanolyan eszköz, mint a kötéslista analízis vagy a pszichoanalízis. Szerintem öt zászlóm bejött az utóbbi két évben, én megjátszottam, jól állok. És ti? A ta egy kapaszkodó egyeseknek, ezzel semmi baj nincs. Uff! Beszéltem! Béke! 😁
Hósszú távú trend természetesen long, ez az akvizíció is egy pozitív hír természetesen, de mint te magad is írtad, még nem egy lejátszott történet. Hosszabb távon támogatni fogja a további emelkedést, magasabb célárakat. Most a rövid távú hatásaira utaltam csupán.
Ez nem egy napos hír Naras! Ez egy komoly befektetés, amit most matekozzák az alapkezelők, hogy hosszúra jó vétel-e. Ha úgy döntenek, hogy igen, akkor egyrészt nem adják, másrészt vesznek. Ez mind longos. Nincs short sztori jelenleg az otp-ben. ( Oké....a trumpli....)
jogos pont a stratégia , én sajátomat nem nap végéig találom ki hanem végiggondolom a dolgokat aztán amig nem változik alapvetően a dolog addig akár hónapokig ugyanaz marad. Nem fogok naponta egy minimális fel le dolgot megjátszani mert felesleges.
Tudok. Az pedig, hogy én nem kereskedem az OTP-vel, de mégis elemzem, az probléma? Vannak akik megosztják szintén, a kettőt, a sajátját + az enyémet összenézi, ha egyezik a tippmix, akkor az megerősíti a saját elképzelését, ha más nem, az én amatőr elemzésem erre "egynek" jó. Farkasfu, gondolom nem kell bemutatni, ő írta 1x nekem, a kevesebb néha több, vagyis felesleges naponta elemezni, naposat-heteset valóban felesleges, mert folyik a meder, bővül a bollinger felfele, tehát long van. Növekedési story van, nem egy összeomló cég az OTP, hanem bővül, egyre több nyereséget termel, ezért nincs hatással rá ilyen iráni marhaság, mert kb. tökmindegy neki az olaj, reálisan nézve. Ezért tud külön utakon járni. Tehát farkasfu, az utóbbi időben ezért próbálok ritkábban rajzokat beküldeni ide, nem 10-et, hanem max 2-t, ezzel kapcsolatban tehát próbálom magam visszafogni, de akkor próbálom még jobban visszafogni magam.
Ennél egyértelműbb nem is lehetne, hogy a hír indikálta a felpattanást és az azóta tartó mozgást. Írtam is, hogy kíváncsi leszek meddig tart a hurrá optimizmus, és tegnap már úgy tűnt, hogy visszább is vett, aztán talán a célár is emeléses hírre, vagy csak mert eleget esett vissza reggel, újra venni kezdték, most meg itt vagyunk. Az ég világon semmi köze nem volt a TA - hoz, még ha valamiféle önigazolást is próbálsz ráhúzni. Ez a hír valószínűleg új mederbe dobta az OTP - t, aztán most innen megy a kereskedés tovább. Vártam volna egy nagyobb visszacsorgást, de nem adta be eddig. Pedig, mivel ez csak egy hír vezérelt ugrás volt miközben a globális helyzet egyre feszültebb, simán benne van. Még tart a lelkesedés, azt hiszem, de ki is tart?
Hát ne vakítson el, láss tisztán, de nem ördögtől való a kockázat növelése. Én nem tenném a "mindent" sztorit, de 30% átcsoportosítása jó lehet, de nem most ath közelben, hanem ha a "nyuggerek" végre kitalálják, hogy mi elégíti ki az egójukat. (Szarkazmus....)
Remélhetőleg nem ebből indulnak ki. Merthogy az OTP magyar. Ha nem vesznek terméket /szolgáltatást mert jelen van Oroszországban, akkor nem megy be McDonaldsba, nem vesz Levi's-t vagy egy BMW-t? Az is ott van Oroszországban. Mert, ha Ladát nem vesz, vagy orosz vodkát, azt megértem, hiszen azzal támogatja az orosz gazdaságot. Sztem (remélem) nem ezen fog múlni a siker.
Hol érdekel bennünket, hogy másik topicban full hülyeség megy? Ha ellopják a kocsidat, akkor megrántod a vállad és azt mondod, nem gond, mert a szomszéd Jóskáét is ellopták? Mi ezt a topikot szeretnénk értelmes keretek között tartani. Tudsz ebben partner lenni?
Már másodjára írod, hogy bizonytalan voltam, de ez hülyeség. Az, hogy nem jelentem ki hozzád hasonló magabiztossággal, hogy mi várható, még nem bizonytalanság, hanem józan ész. Hír vezérelt piacon azt állítani, tudod, hogy mi várható a parketten, azt jelenti, hogy tudod a hírt előre. Na ezt inkább nem hazudnám. A bizonytalanságról még annyit, katasztrofális hír nélkül nem adom 50k alatt.
A stratégiát hiányolják az olvasóid, mert igazából nincs, vagy nem derül ki. Napi elemzésnek 15 perces de max 30 perces csárton van értelme, a felett már nem feltétlenül szükséges.
OTP részvényesek ide!