" A Goldman Sachs 500 forinttal toldotta meg korábbi, már eleve optimista várakozást, és immár 51 700 forintra várja az árfolyamot egyéves távlaton. Ez további 12 százalékos ralit, és új történelmi csúcs elérését is jelentené. Az amerikai befektetési bank így továbbra is vételt javasol.Hasonlóan optimista a Trigon Dom Maklerski, amely eddigi óvatosabb, 44 437 forintos célárát húzta fel 51 714 forintra, a Goldmanhoz hasonlóan 12 százalék feletti hozamlehetőséget látva a bankpapírban . " .https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/07/otp-bank-luminor-celar-reszveny-goldman-sachs-trigon
Tanmese kérdéssel. Tegyük fel, hogy 2029-et írunk. Az orosz-ukrán háború végét ért, javában zajlik az újjáépítés, gigantikus finanszírozási, hitelezési igénnyel Ukrajnában. Az Oroszország elleni szankciók feloldalásra kerülnek, azon nyugati cégek, amelyek megőrizték jelenlétüket, helyzeti előnybe kerülnek. Magyarország bejelenti, hogy 2031-el csatlakozik az ERM mechanizmushoz és cél a 2033-as euróbevezetés. Az OTP a jelenlegi 11+3 = 14 ország helyett már 15-16 országban van jelen. A magyar költségvetés végre, több évnyi 6-7%-os hiány után már reálisan 4% alatti hiánnyal megy, ezért 2029-től csökkennek a banki különadók. Egy ilyen világban mennyi lesz az OTP értéke? 80.000? 90.000? Tanmese vége. Kérdéssel.
Az IA sztoti az mi? Expanzió? Vagy csak egy ócska lufi? Expanzió önmagában a növekedés, vagy az expanzió bármi lehet ami fontos? Pl. a víz? pl. az energia? klímaváltozás? Nominálisan értelmetlen nézni bármit ebben egyetértünk. Igen, valszeg sokan vagytok itt akik nem láttak medve piacot. De ez nem baj, sőt!
Nem biztos hogy a nominális emelkedést, emelkedésnek lehet nevezni miközben a vásárló érték csökken. Más részről nem tudom de szerintem mióta van tőzsde nem volt olyan helyzet amikor expanzió helyett radikális népesség fogyás lett volna. Vagyis amíg nem láttuk élőben addig minden vélemény elfér a plázson. Ahogyan szvsz az ittlévők közül minima 80-90% még valódi recessziót sem nagyon látott amikor az esés nem az emelkedő trend korrekciója hanem maga a trend.
robotka helyében csökkenő aljakkal játszanék, fenntartva a long látszatot. pici lefele hullámokban. ezt 9:19-kor írtam. ezt csinálja. csökkenő 1h, de visszazárt. tetőnél elad, ha elad, aljnál vesz, olcsósít, realizálgat. óvatjával. 46200-at lebombázta, de 45400at azonnal visszavette, és építgeti az 1h emelkedő aljakat. van miből, mert 46200-at lerealizálta. 45880 alsó "pöcköt" kell figyelni ha ezen túlmegy a következő apró szöszmösz az 1h doji 46050-nél. Mondhatnátok, hogy dehát ez már megint atom short logika, mert nem azt csinálja? De.
Nekem a bank, számlavezetés minden ingyenes, olyan csomagom van (Prestige). Az értékpapírszámla valóban nem a legjobb, de arra, hogy vegyek, majd eladjak jó, leszámítva, hogy jó limitárakat kell adjak..ami megéri nekem is és a vevőnek is. Talán, mivel limitár így ha nem is akkora marginnal, de gyorsabban lehet pl. eladni ( mert kedvezőbb árfolyamot kínálsz, mint a piaci)
Csak az ragad be, aki nem stoppol, aki nem tudja azt mondani,h jó akkor inkább STOP 0-ban, vagy -5%-ban, vagy akárhol. Azoknál igaz volt az az állítás, hogy a fák nem nőnek az égig. 1x itt is igaz lesz, ha a növekedési story lassul. Tegyük hozzá, ezek mind a M.L. úr érdekeltségébe tartozik, miért estek a választások után? Mert a FIDESZ elbukott, ettől még nem jók ezek a cégek? Fundamentálisan rosszabbat jelentenek, mint előtte? Ha nem, akkor minek estek 50-60%-ot? Ez pont ugyanaz a story, mint az OTP-nél, csak itt nem a háború, hanem a választási eredmények okoztak egy profitrealizálást, pedig a cégek jók. Aki szemfüles volt, és kivárta a "para alját" OPUS +30-40%, csak egy példa. 300-at szépen tartota, így utólag. eladás akár 360-400: 20-33%, és haladj tovább. Nem kell mindig mindent kimaxolni. Itt viszont mindenki a kimaxolt 52k-s célárra vágyik. Jogosan? Nem jogosan, fene se tudja.
Sok dolgom volt és van is! Ezert a kerdesem hogy bankot vásárol az otp? Ezért emelkedett réssel tegnap? Én a 43.000 ft-os támaszra vártam. Innen meg ha valóban ezert ment, shortolnám. De mi volt a jó hír? mert függ ettől. Köszi!
OTP részvényesek ide!