erre az a válaszom, hogy 52k nál kiszedem, a profitnak örülök, felélem, a tőkét meg lehet visszapakolm majd pár hónap múlva, ha megtudjuk, hogy 60k közelében lesz a 2027-es célár :) aztán lehet ki sem veszem, és várok várok :)
Az interaktív brokers mennyire biztonságos? Kik ott a tulajdonosok? Nekem az a tapasztalatom, hogy nincs ingyen ebéd a piacon, lehet az alacsonyabb jutaléknak a hátúlütöje, hogy nincs annyira biztonságban a pénzed, mintha az erstébél, OTP-nél vagy KH-nál kereskednél 0,35-ért.
És a 20%? Nade a viccet félre téve nem napizok, akkor félreértettél. Ma sem adtam el az összes rv-t 46.250-en, csak egy részét, és nem is tervezem ma visszavenni lentebb.
Arra figyelj szerintem, hogy a fórum tele van olyanokkal akik teljes mellszélességgel hirdetik jóslataikat, de amikor arra kerülne a sor, hogy meg is játsszák, akkor már nem úgy szólnak a múzsák. :) Az a bajom ezzel hogy mindig azok a legmagabiztosabbak, akik egyáltalán nem kereskedik le amit mondanak, vagy max csak minimális pénzzel (van erre bőven példa). Az újak pedig olvassák és referencia nélkül persze jobban veszik készpénznek... Tanulni nagyon jó egyébként a fórum, de azt sose feledd hogy mindig neked kell döntened.
Szerintem jól csinálod, a daytraderek 80%-a egy éven belül elbukja a tőkéjét. Ebből élnek a Forex kereskedési platformok is. Olvass utána statisztikáknak, meg fogsz döbbenni.
Alapvetően tőzsdére a " felesleges " pénzünket hozzuk , befektetünk. Azaz ha eladod fél év múlva 52-nél, neked is az a kérdés lesz, hogy hova tedd a tőkét. Nem könnyű olyan paraméterekkel találni más befektetést, mint amit az OTP részvény nyújt: ismerjük, ami nagy előny, " kiszámítható...ezt érts jól" növekedés/hozam , jó menedzsment, alacsonyabb működési kockázat, diverzifikált ( sok ország ), bitos piaca-terméke van, stb... stb...Én ezzel küdök már egy ideje. Amikor fél év múlva 52-nél lesz, valószínűleg majd akkor is megnézzük, hogy a következő egy évre mit látunk, megnézzük, hogy az akkor ígért hozamhoz meg " kiszámíthatósághoz " képest lesz e- jobb befektetés a piacon, és arra jutnunmk majd, hogy nem nagyon. Akkor is bele fogunk látni majd újab 10-15%-ot egy évre....Ez a cég olyan jelenleg, mintha aranyat vagy gyémántot birtokolnál a régi értelemben.
Mivel (relatíve) régóta vannak részvényeim, de eddig csak ültem rajtuk, nyilván jónak tartom az elképzelésedet. MOL-ból még nekem is van 1.900-on pakkom, minden évben adott kis osztit, azt' jónapot! Én csak arra gondoltam, azt sajnálom, hogy nem aktívabban kereskedtem eddig, mert akkor az ilyen hullámokat nagyobb sikerrel le tudnám (talán) kereskedni. Szóval én sem értek a tőzsdéhez, csak van 2 jókor vett pakkom, ennyi. És nincs alapom, hogy itt okoskodjak, de nem is ez a célom, csak szeretném ebből a helyzetből is kihozni a legjobbat, és ehhez kérném a tanácsokat véleményeket a rutinosabb, valódi kereskedőktől!
Hasonlóképpen várjuk többen itt az 50k-s árfolyamot. A jutalékod viszont elég magas, ersténél 0,35 -a k&h-nál akár 0,24 is elintézhető. Én az interactive brokersnél vagyok 1 hónapja, ha itt nem fix, hanem sávos /tiered/ kereskedést választod, akkor kb 0,15 lesz csak a díjad. Több milliós spórolás, aki rendszeresen kereskedik, 20 év után jöttem át ide az egyik bankból.
én május elején vettem egy csomagot 41600 ért, majd megint egyet 1 hónapja 45790 ért. Csütörtökön megint veszek egyet olyan 45,5 körül. Utána 52k célár és kiszállok év végén, 2026 elején. Fél évet nehogy már ne tudjunk ülni egy befektetésen. Persze, aki kockázatvállaló az játszon napi/heti időtávban és bolonduljon bele :) de még a fél éves táv sem sok, pl,aki állampapírból jött. Nem is beszélve arról, hogy a telekomom 6 éve van meg és 490 ért vettem. Én bevallottan nem értek a tőzsdéhez, csakis longra játszom, egyszerű mobilappban, 0,5-0,5% os jutalékért. De eddig simán megéri. Nyilván majd ha realizálom.
Nem értem mit nem értesz. Az időtáv a lényeg. Hosszú távon igen, innen is fel, mert ez egy növekedési részvény. ... a rövid táv meg lutri, az egy fajta szerencsejáték.
Olaj mar 4% pluszban … johetne mar valami beke bejelentes… a vicc az hogy igy kezdett el megint bombazni a szokemajom hogy allitolag eleg szarul allnak municio teren … sot igazabol ertelme sincs bombazni mert nem nagyon van mit , amit meg bombazni lehet az meg haborus bunnek szamit …. Ja es ugye elvileg mar nyertek sot elvileg mar mindent lebombaztak , hirtelen megse nyertek meg van meg mit bombazni?
OTP részvényesek ide!