44500 vs. 46000. A kollléga ezt írta, hogy pont egy ilyen patt után kell venni? A hír önmagában jó, más kérdés, hogy 46400 dupla tető vagy kitör? Meglássuk!
"52 reméljük..." szóval ez sem biztos, ahogy az emelkedés sem. Nyilván minden erre utal, de elég egy külső tényező pl. Trump...Én is az emelkedésben bízom, de ha ez csak 2-3 hónap múlva jön el és közben vannak napi, heti 1-2 K-s mocorgások, azt jó lenne kihasználni, nem?
Ok, köszi. De szted jelenleg BUX-ban is Long? Mivel ha jól tudom az OTP elég jelentősen van reprezentálva a BUX-ban, szóval ha otib-an korrekciót várok lefelé...Vagy hosszútávra gondolod a BUX certit, hamár az OTP drága?
milyen rutin és bátorság? Egy esést vagy egy emelkedést senki nem látja, lehet elemezni, aljakat keresni, dumázni. A jövőt senki nem látja. Itt egyszerű a képlet: Célár ami 52, ezt reméljük eléri év végére. Ezért célár. Venni kell és kivárni azt a pár hónapot. Többi csak jövendölés és játék a szavakkal.
Igen, majdhogynem csúcson vagyunk, de akkor érdemes TL-ben gondolkodni? Nem inkább törvényszerű egy korrekció? Én is 50-52-re "várom" de lehet ez csak 2-3 hónap múlva esedékes, addig meg a hullámokat (eséseket) kellene lekereskedni. Na ehhez kellene rutin de leginkább bátorság 😉
Szép jó reggelt! Beálltam vételre (TL108 - már csak az volt kapható reggel. Napközben nem tudom volt- e változás más certikben, mert nem tudom folyamatosan figyelni a tőzsdét), lentebbre álltam, mert "elakadt" az emelkedés és mivel más bankok is szépen mozogtak, gondoltam szépen lejön oda ahová várom. De nem jött le. Egyre türelmesebb vagyok a vételekkel, főleg hírek napján. Többször pofira estem már ilyenek miatt. Úgyhogy továbbra is figyelő állásban vagyok. Ami kissé elszomorít, az az hogy pont akkor állok neki certiket tanulmányozni amikor már késő (a jobbak elfogytak és majdhogynem csúcson vagyunk). 😆 A shortot OTP esetében be nem vállalnám😅
A leírtakban maximálisan igazad van, ha akarnám sem tudnám cáfolni, mert hosszú távon én is így látom. Én csak a napi mozgáson lepődtem meg, lehet túl sokat nézem a külföldi részvények mozgását és abból indulok ki.
Ez csak szarakodas de eleve csak a harmadik legnagyobb bankrol beszelunk a baltikumban , oriszorszagban meg a sokadik …. Hovatovabb kvazi az amerikaiak (blackrock) nem bagyon akadekoskodtak ezen . Az eu meg nem hinnem hogy akadalyt gordit a dolog ele igy hogy nar nem orban a miniszterelnok.
Litvánia megkérdőjelezi az OTP magyar ajánlatát a Luminor balti bankra az oroszországi tevékenységei miatt. https://www.reuters.com/business/finance/lithuania-questions-hungarys-otp-bid-baltic-bank-luminor-over-russian-operations-2026-07-21/ VILNIUS, július 21. (Reuters) - A litván jegybank kedden bejelentette, hogy a magyar OTP Bank (OTPB.BU), új lapot nyit meg. Az oroszországi tevékenységei „jogos kérdéseket” vetnek fel a Luminor Bank, a balti régió harmadik legnagyobb hitelezőjének tervezett felvásárlásával kapcsolatban.Az OTP hétfőn késő este bejelentette, hogy megállapodott a Luminor Bank felvásárlásában, amennyiben a szabályozó hatóságok jóváhagyják azt. Az Észtországban bejegyzett Luminor jelentős tevékenységet folytat Litvániában és Lettországban.„A litván jegybank nem kapott semmilyen dokumentumot a tervezett tranzakcióról... mégis az a tény, hogy a csoport Oroszországban működik, jogos kérdéseket vet fel” – mondta a litván bankfelügyelet szóvivője a Reuters megkeresésére e-mailben küldött válaszában.A szóvivő elmondta, hogy az Európai Központi Bank és az észt bankfelügyelet konzultálni fog a litván és lett szabályozó hatóságokkal az üzletről való döntéshozatal során.A Luminor teljes eszközértéke 2025-ben 15,9 milliárd eurót (18,14 milliárd dollárt) tett ki az OTP hétfői közlése szerint.NEM TUDHATÓ KI OROSZORSZÁGBÓLAz Európai Unió és a NATO tagállamai, Észtország, Lettország és Litvánia, Ukrajna heves támogatói és Oroszország kritikusai.Az OTP a weboldalán azt állítja, hogy megpróbált kilépni Oroszországból, miután Oroszország 2022-ben teljes körűen megszállta Ukrajnát, de „a megváltozott szabályozási környezet miatt nem tudta megtenni”.„Oroszországi tevékenységeink a helyi és nemzetközi törvények betartására is összpontosítanak” – áll a bank weboldalán. Közölték, hogy a háború kitörése után leállították a vállalatoknak történő hitelezést.„Fizetési szolgáltatásaink során is igyekszünk a lehető legszigorúbban betartani a vonatkozó szankciós szabályokat, és számos biztonsági intézkedést építettünk be folyamatainkba, hogy ellenőrizhető információk alapján kiszűrjük a szankciók esetleges megsértését” – közölte a bank.Az orosz leányvállalat 460 millió euró osztalékot fizetett 2023-2024-ben.
OTP részvényesek ide!