Ma 14 kor MNB kamatdöntés... kamatcsökkentést várnak 6,25% ról 6% ra.. A forint is ezért gyengül... A bankokat biztos érinti, és az OTP-t. is.. Mit várható a részvényekkel?
megnézem... de még a 4x sok... A longok nagy része már "Sold out"... Ezeknél a "longoknál" részvényel is le kell "fedezni" vagyis a longok mögött valódi OTP részvények is vannak (fedezetként)... De nem biztos... Amikor el "long" certit eladsz akkor emögött a van valódi részvény mozgás is?
Az iráni dolgokkal igazad lehet, én sem hiszek benne, hogy ez ilyen könnyen megoldódik, de most ez a 60 nap mindenkinek jól jön, szerintem nyugi lesz. Aztán jöhet amit írsz, de én még belelátom , hogy Beloruszt belerángatják a másik háborúba és vagy ez vagy az lesz a következő esés indikátora. A Beloruszos téma engem jobban aggaszt, közelsége miatt, Usa-bol megindíthat egy kockázatkerülést ebben a régióban.
Ott az EBOTPTS80 4x tőkeáttéttel, 54 885Ft - os korlát árral. Sztem teljesen kezelhető kockázati mutatóval bír ezekkel a paraméterekkel. Amúgy ha már certik, mennyire jól mutatja az emelkedő trendet az Erste listája, van vagy 20 Turbo long (lehet több is) és összesen 3 short certijük.
Ennek se füle se farka, szerintem a fibonacci indikátorról valami rossz oldalon tájékozódhattál. A fibó szinteket te határozod meg, az nincs csak úgy....
Fiatalok! Long trendben nem shortolunk. Nem kell, nem érdemes, bukni fogsz. Long trendben, esésben vételeket keresünk. Lásd macus és társai gondolkozását.
De az tőkeáttételes... Keresek valami "nem" Turbót... ;) Nekem ehhez nincsenek meg az idegeim... 10x tőkeáttétel már elég nagy kockázat... Amúgy pont megnéztem a támaszokat és az ellenállásokat... Nem is kell nagyon számológép se. Kb 40000 nél (fő támasz és kerek szám) kezdődött a + trend... és 45000-as ellenállást már nem tudta átütni... +5000 volt ebben a hullámban. 5x1000, ami éppen fibonacci szám is... így a Fibonacci-visszatérési szintek is. 2x1000 = 38% és 3x1000 a 61%... (kb),. 45000-2000 = 43000. Ez a legfontosabb visszatérítés pont (ellenállás). Előtte pedig ott a 44000, ami közel van. Alatta pedig egy csomó stop loss... Tényleg "tiszta" Fibó... 1000+2000=3000 3000+2000=5000
OTP részvényesek ide!