Ma 14 kor MNB kamatdöntés... kamatcsökkentést várnak 6,25% ról 6% ra.. A forint is ezért gyengül... A bankokat biztos érinti, és az OTP-t. is.. Mit várható a részvényekkel?
megnézem... de még a 4x sok... A longok nagy része már "Sold out"... Ezeknél a "longoknál" részvényel is le kell "fedezni" vagyis a longok mögött valódi OTP részvények is vannak (fedezetként)... De nem biztos... Amikor el "long" certit eladsz akkor emögött a van valódi részvény mozgás is?
Az iráni dolgokkal igazad lehet, én sem hiszek benne, hogy ez ilyen könnyen megoldódik, de most ez a 60 nap mindenkinek jól jön, szerintem nyugi lesz. Aztán jöhet amit írsz, de én még belelátom , hogy Beloruszt belerángatják a másik háborúba és vagy ez vagy az lesz a következő esés indikátora. A Beloruszos téma engem jobban aggaszt, közelsége miatt, Usa-bol megindíthat egy kockázatkerülést ebben a régióban.
Ott az EBOTPTS80 4x tőkeáttéttel, 54 885Ft - os korlát árral. Sztem teljesen kezelhető kockázati mutatóval bír ezekkel a paraméterekkel. Amúgy ha már certik, mennyire jól mutatja az emelkedő trendet az Erste listája, van vagy 20 Turbo long (lehet több is) és összesen 3 short certijük.
Ennek se füle se farka, szerintem a fibonacci indikátorról valami rossz oldalon tájékozódhattál. A fibó szinteket te határozod meg, az nincs csak úgy....
Törölt felhasználó2026. 06. 23. 12:13
Fiatalok! Long trendben nem shortolunk. Nem kell, nem érdemes, bukni fogsz. Long trendben, esésben vételeket keresünk. Lásd macus és társai gondolkozását.
De az tőkeáttételes... Keresek valami "nem" Turbót... ;) Nekem ehhez nincsenek meg az idegeim... 10x tőkeáttétel már elég nagy kockázat... Amúgy pont megnéztem a támaszokat és az ellenállásokat... Nem is kell nagyon számológép se. Kb 40000 nél (fő támasz és kerek szám) kezdődött a + trend... és 45000-as ellenállást már nem tudta átütni... +5000 volt ebben a hullámban. 5x1000, ami éppen fibonacci szám is... így a Fibonacci-visszatérési szintek is. 2x1000 = 38% és 3x1000 a 61%... (kb),. 45000-2000 = 43000. Ez a legfontosabb visszatérítés pont (ellenállás). Előtte pedig ott a 44000, ami közel van. Alatta pedig egy csomó stop loss... Tényleg "tiszta" Fibó... 1000+2000=3000 3000+2000=5000
OTP részvényesek ide!