Longosként tudni kell kezelni a kockázatot, már aki akarja kezelni. Ez pedig a stop. 40700 alatt már stoppolnék. 40540 még esetleg, 40000 alatt már biztosan. 39700 elvesztése pedig KO.
Ja, igen a DISCORD. Persze, én nem kivánok más pénztárcájában kutakodni, hiszen én se teritem a lapjaimat, de - számlaegyenlegemre nézve - egyre inkább azt érzem, hogy kezd szűk lenni - az amúgy itthon legforgalmasabb - OTP piaca - számomra.Bár ott vagyok az USA piacon is - kisebb volumenben - de az meg Trump miatt veszélyes, meg nem ülhetekm13-14 órát a monitor előtt.
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart "Nem gyűrűzik be ide, mert a BUX hatástalan". Majd kiderül. DAX 3. nap csökkenő aljak tetők. 24480: Előző ATH. Én 23920-ra várom. "Eladói nyomásnak hívják". Pár napja ezt írtam: TS kicsapása nélkül nem lesz érdemi esés. A következő TS 3000 pontra, drága, jöhet az öntés, a mértéke kérdéses. Még az is benne van a pakliban, hogy visszapattan: mivel ma EKB kamatdöntés van. Tehát lehet,h egy szimpla "meglepjük a népet", esünk délelőtt, délután meg boldogság-hormon long wcpumpával.
https://www.youtube.com/watch?v=8C35sdjc_cw Nyomjátok a longos zenét. Megérkezett a csökkenő aljak tetők;-) Alatta a GAP! 40700 alatt "a GAP elvesztése a gyengeség jele", jöhet a 39700.
Egy kis skalp. TS-t kicsapták. Jöhet a pofára ejtés. Többség longol, mert látják, hogy mekkora rally van. Ne zavarjon senkit,h USA "borulátó" már napok óta. napos mozgókat törtek. GAP betöltését várnám, logikusan.
Jó reggelt az Uraknak! 2026 első kereskedési napján beírtam hová várom [51-52 ezer Ft] év végére. Kicsit később egy bankház is írt pár számot egymás mögé. Kb.egyeznek. Halad a vonat, jegyek még elérhetők. A szokásos kérdés: na de ki veszi..?? Pl.aki hisz az évek óta kiemelkedő ROE megtérülési potenciálban. A közelgő béke Ukrajnában is hozhat pár Ft-ot. Gazdpol.-i váltás választás után, részben csökkenő banki terhek, fellendülő gazdaság, Eu-s pénzek hazahozatala stb.. Ezeket sem felejteném ki a képletből. ROE terén '23 szeptembere körül írtam, hogy 28% fölé várható az év végére. Volt hitetlenkedés. Talán 32% lett. De hol van már a "tavalyi" hó..?🙂 Lehet az OTP ellen fogadni, csak nem éri meg. Pompom pedig, hogy megmondta 9 ezer környékén annó a rajzszakkörén, hogy ez már kuka. Aztán lám-lám, ő és a vonalai lettek kuka. Ilyen a szabad fórum, bármit elbír, csak nem mind hoz profitot. Jó tartást/kereskedést!
Október eleje óta esik, változó intenzitással. Mi meg szeptember eleje óta emelkedünk, szintén változó intenzitással. Addig is emelkedtünk, de ott rálépett Oti a gázra és megjött a turbó nyomás. ☺️ Akár még összefüggés is lehet az onnan ki, ide meg beáramló tőkével. Ami jelen esetben is emelkedést kellene generálnia.
OTP részvényesek ide!