Kikerestem par regebbi hozzaszolasod, tanulsagos, sokszor eszembe jut. Meg mindig ertetlenul allok a januari emelkedes elott, de meg inkabb amiatt, hogy ezt fel eve megjosoltad: 2025.08.08.: "Rátettem lineáris chartra amit a log skálán rajzoltam h érzékeltessem a volatilitást ha be indul a mánia.... BOOM!!!
RSI nem azt mutatja hogy tulvett vagy tul adott az adott eszköz szörnyü hogy rengetegen ezt tanitják... "relaitv erősség index" a hangsuly az "ERŐBEN" van ... minnél magasabb annál erőssebb... Havin ki van akadva hetesen most megy extrém tartományba akármeddig is fent tartható a trend nincs szabály h mikor kel kimerüljön... és ha az ERŐ index magasan van akkor erőre kel számitani első sorban...
klimax állapotok leg erösebb értékek 3 as hullám végén mutatkozik leginkább... embertelen forgalom után fog beomlani aminek még nyoma sincs..
.
Jelenleg 12 honapos !!! TF-töl lefele egésszen az orás szintekig minden egyes idösikon extrém tartományba van az RSI.... Magasabb idősikok támogatják az alatta lévöket , a leges leggyorsabb emelkedö szakaszra van kilátás függöleges pályán kb hiperbolába.... és csak a jo isten tudja h meddig..
. 2025.08.12.:
"alig emelkedett valamit én sztem a függöleges pálya olyan 35-40 ezer körül kezd el majd lassulgatni esetleg" Mondjuk miutan ezt irtad, jott egy harom honap lassu ereszkedes, 28e-nel egy oriasi lehetoseg (amit kihagytam), azota csak pislogok mint pocok a lisztben
Valamikor megpróbáltam a napizást és a shortolástis, de annak az lett az eredménye, hogy az évek alatt nagy nehezen összeszedett profitom egy hónap alatt elúszott. :(
Nem ugrálok ki - be! Április óta csak azért adtam el alacsony tőkeáttétű certit, hogy azonnal átkössek magasabb tőkeáttétűbe. A vételi cél mindig az öt körüli tőkeáttétű certi.
Valóban sok, de ne felejtsd el, hogy azóta mennyit emelkedett a részvény, és volt néhányszor árkötésem is! Korábban írtam is, hogy ülök a robogó vonaton, és élvezem az utazást. Szerintem itt is megosztottam szinte mindent. ------------------------- Van egy másik platform (dani és freeshark tudják, hogy melyik), ahol tényleg mindent megosztottam néhány baráttal. (BarackVirág, Shaza, Harcsa, Timi, Kerry, Liza, ...) :) Remélem, nem gond, hogy egy közösségi fórumon nem tárom fel a vagyoni helyzetemet! :)
A jelen állapot szerint? Ha így szól a kérdés, akkor a TL116-os pakkomat 38k-nál elkezdeném leépíten, és 37k-nál már nem lenne belőle. A TL110 és 114-es pakkjaimmal még a 35k-t is elviselném.
Megkerdezhetem, hogy mit preferalsz a befekteteseid soran? Magyar piac vagy kulfoldi? Reszveny vagy certi? Short vagy long? Napizol vagy nem ugralsz ki be? Bocsi ha tul sok a kerdes, tanulni szeretnek :)
Rövid táv olyan relativ mint a tulvett RSI ::))) nem tudom milyen idösikon várod a korrekciot... lesz benne biztos de azt is elmondtam itt már a certi ultra kockázat mert egyszer csak szakad 10% ot azt pislogás van... Itt már tömni kel ki a népet nem venni... vagy csak tartod amig birod cérnával... az elején minden korrekcio kicsi pár %, aztán egyszer csak nem fordul meg ddd
Ahhoz, hogy ezeket tudjam, nem kell, hogy kövesselek! Ezt nem sértésnek szántam, engem nagyon más megfontolások vezérelnek a kereskedésben. Ha röviden akarom megfogalmazni, akkor csak annyi, hogy: - kizárólag long pozit nyitok, - nem az a lényeg, hogy milyen árfolyamon nyitok longot, hanem az, hogy melyik papírban, - úgy cselekszem, ahogy a helyzet az adott pillanatban megkívánja, - midig a trend szeint építekezem, azaz emelkedésben veszek, esésben eladok, - nem próbálom kimaxolni a lehetőségeket, azaz nem vadászom a töréspontokra.
Ez megint olyan meglepő mint a decemberi eset volt! Még februárrra számítottam a 39660-as célárra, ami már teljesült. A jövőben nem is határozok megy célárat, mert felesleges, vagy teljesül vagy nem! Tartom magam ahhoz, hogy a tekintélyes "profitpárnám" megadja azt a luxus lehetőséget, miszerint van időm észrevenni, hogy "ez már lefordulás".
Félre ne érts, nem kötekedni szeretnék. Én itt csak figyelek és próbálok tanulni a nálam okosabbaktól. Végtelenül hálás is vagyok azért, hogy sokan itt megosztják a gondolataikat! Certivel valszeg található egy lehetséges forgatókönyv, ami szerint ez összejöhetett 1 éven belül is akár. Viszont én tavaly pont áprilisban úgy megégettem magam vele, hogy azóta csak sima részvényben ülök. Azzal is teljesen elégedett vagyok, mert szerencsére kidolgozta a bukót bőven. De inkább nem kockáztatok még1x.
OTP részvényesek ide!