ja meg azt is elfelejtettem mondani h elliott nem anyi h bemagoljuk a elliott wave principles-t... elliott nem tudta befejezni a feljegyzéseit és egy barátja publikálta azt ami le lett írva.. pl expanding diagonal nincs az eredeti leiratban de asszem "prechter" bevette a körbe... szoval nem kel elfogadni h elliott mindossze annyi amit 100 eve leirtak... tovabb kel vegezni a kutatast... igy van ez az atok fizikaval is.... sosincs vege a felfedezesnek a tanulasnak.
Teljessen értem miröl beszélsz. kár h nem követsz mert ezekröl mindröl beszéltem már kb csatornámon, hogy az ortodox elméletet szerintem a mai korhoz kel igazítani... éppen ezért van amiben liberálisabb a megközelítésem mint az ortodox elméletnek... piaci zaj, informácio áramlás sebessége stb... de elliott nem erre épit hanem a tömeg pszihologiára és a kor változhat de az ember nem változik :))) A HFT kereskedés vagy akár milyen algoritmikus kereskedés kis idösikon okoz zajt... a zajjal nem kel foglalkozni vannak erre is modszereim magasabb idősikon kel felvenni a fonalat... mert minden fraktál a kollektiv kivetülése a tömeg akaratának, döntéseinek...
Sajnos, ez most kérkedésnek fog tűnni, de a tényszerűség kedvéért muszály leírnom! Április eleje ót meg tizenegyszereztem a porftfólióm értékét, a EW bármiféle alkalmazása nélkül. Ami 1930-ban amikor még az un. parketten kereskedtek a brókerek (akiről nem tudom, hogy összesen hányan voltak a világon, de minden bizonnyal kevesebben mint ahányan ma kereskednek online), az információk elérhetősége és áramlása meg sem közelítette a mait, másképp működött a tőzsde mint napjainkban. Az akkor kidolgozott EW elmélet és még sok más kereskedési megfontolás mai alkalmazását ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy mai gyártású autót az 1930-as évekből visszamaradt petróleummal tankolnál! Számtalan kutatás bizonyította, hogy a régi, "közismert" indikátorok hatékonysága semmivel sem jobb, mintha egy vak majom tippelne, azaz véletlenszerű. Ma óriási jelentőséggel bírnak azok, akiknek az automatikus kereskedési rendszerei: ha csak egy tized másodperces előnnyel látják át a piaci helyzetet, már nyerő pozícióba kerülnek, és a kötéseikkel eltérítik az ármozgásokat. A fentiektől és a saját (az EW-vel kapcsolatos) véleményemtől függetlenül: gratulálok, hogy volt szorgalmad megtanulni és átlátod az EW elméletet, továbbá kívánom, hogy sok örömöt lelj benne, minközben tekintélyes profitot szerzel az alkalmazásával.
Én nem voltam egy oktatáson sem, nem is tanitom, de benne vagyunk pár csoportban ha elmondod mi a bajod, mi volt az ami miatt letettél rola talán segithetek hogy ugy közelitsd meg elliott-ot ahogy kel... mert biztos vagyok benne ott akadtál el ahol én is az elején de 3dik nekfutásra sikerült átlendülnöm és ugy hozzá állni hogy jo legyen.. lehet tudok benne segiteni... ehhez persze nyitottság kel... és a felfedezés öröme ami elöre vihet ha szeretsz felfedezni dolgokat kutatni értelmet keresni abban mi történik a charton akkor van értelme ha csak egy olyan képletet akkarsz ami müködik de nem érdekel hogyan és miért akkor meg sose lesz jo számodra...
Igen: utólag mindig látjuk azt az egy (megmaradt) lehetőséget! Az EW arra jó, hogy jó pénzért lehet a kezdőknek tanfolyamot tartani, akik mág hálásak is, hogy egy nag tudású embertől tanulhatnak! Tiszta szívből kívánom minden alkalmazójának, hogy minél nagyobb profithoz segítse hozzá az EW! Természetesen ne vitatom, hogy minden emelkedést követ egy esés, illetve viszont.
https://www.tradingview.com/x/px1sH6Sh/ Na megcsináltam... eszállás közben van éppen... ott ahol %-ossan is át fordult a lendület ott tört vonalat minden indikátor... MACD, PPO, ATR...
Tegyetek rá hetes grafikonra egy 14-es ATR-t pont azt mutatja amiröl november ota beszélek... növekszik a volatilitás... ezért csap be a MACD azért van csucson mert most nem 1essével veszi OTP a lépcsöfokokat hanem 2essével... lefele is ilyen lesz majd ha indul a lekör.,... de most még semmi jele...
Nem szoktam ilyet gondolni, ilyen esetben, de: valahogy örülök, hogy nincs OTP-m most, mert ott ülnék tűkön, hogy naa ez a csúcs már? Durva... 34e ért adtam el, hogy na akkor jöhet egy kis korrekcijjó... Hmhm... Mikor fog becsapni újra a Black Friday, de nem az Alzás...? Ami az arannyal történik az is nagyon fura, de ami levonható, hogy valószínűleg az sem fog senkit megmenteni már, ha becsap a ménkű...
észre vettem h szkeptikus vagy elliott-al kapcsolatban de ez nem gond... a legtobben azok es ez jol is van igy.. lehet amugy predikciora is használni bizonyos eseteoben... en ezert szoktam mondani rajzolom a térképet es nezem merre megy azon a terkepen... hiaba van tobb lehetoseg a vegen csak egy maradhat. amikor elfogy az ut onnan lehet prediktálni ... egyebkent elliott nem csak a szamozasrol szol... es itt a baj h mindenki szamozni akar.. ahogy a tomeg pszihologia kivetul a chartra ugy kel a hullámok természetével foglalkozni.... gyorsulas lassullás stb... egyenlore meg gyorsul... nem latszik lassulás...
OTP részvényesek ide!