https://www.tradingview.com/x/eedk3uzS dax nagy pluszban nyitott … ja nem … megint kezdi trump az insider tradinget tuti …. Szoval ha beesunk en veszek. Ha nap elejen nem rogton minuszban nyitunk a mostani certijeimet adnam el … nincs sok , de jo profitban allnanak … nincs kizarva hogy -3% os nap lesz ez
Freeshark szerintem kicsit nyugodj meg :D kar fejtegetned a vilagpolitikat mert ugysem tudod mi jar trump fejeben es epp hanyan hyozkodik hogy tegyen le a hulyesegrol. Hozzatennem a szovetsegeseit tamadja de gronland elfoglalasanak az indoka a nemzetbiztonsag…. Az elozo vamjaiba is belekotottek ebbe meg plane.
Ezek az államok életképtelenek, már régen nem kéne demokráciának lenni hiszen a baloldal és a néppárt is nem veszi komolyan a muszlim terrort, azok pedig belülről szétbomlasztják ezeket az országokat aztán majd polgárháború lesz hasonló mint haitin.
Igazad van, emellett észrevehető h nincs eladói nyomás! Dánia és a többi balfasz ország életképtelen, ki kell iktatni őket mert saját magukat nyírják ki hiszen az iszlám belülről heréli ki ezeket a korcs semmirekellőket.
Hülyeségeket beszélsz, Grönland elfoglalása nem lenne rossz hatással a gazdasági teljesítményre. Ha nem is foglalná el hivatalosan viszont hasznosítaná. A nyugat európai tőzsdéken pánikot okozna, viszont Bence Balázs nem nevezte jelentős eseménynek szerinte a versenyelőny számít. Szóval te vagy szűklátókörű Bence Balázs már letett vmit az asztalra és jobban látja a helyzetet öregem, menjél horgászni az való neked! Trump kapitalista és nem fogja tűrni h Kína zsarolja a világot! Az EU-nak nyilván célja a lezüllés és az lmbtq terjesztése szarik nagy ívben a versenyképességre de már látszódik h össze fog omlani néhány politikai rendszer.
bocs, de ezt hol olvastad? "Pl ezt putyin tudta megrenditeni csak mert komolyan veszélybe kerültek
az USA érdekek ukrajnában 50 éves koncesszios szerzödések földek,
gázmezők, stb, " Usa 2025-ben kötött nyersanyagokra szerződést. Putyin 2014-ben (ugye, pár évvel a fekete-tengeri szénhidrogén mezők felfedezése után, s EU csatlakozás megakadályozása miatt... ) és 2022-ben támadott.
Szerintem lényegtelen azon agyalni mi jogos és mi nem... Imperializmus van... Inkább azt kel nézni ki profitál egy egy bekebelezés után vagy ki nem.... Amig az USA hegemonia vagy a birodalom bukásának elodázása a cél nem fogja érzékenyen érinteni a tőzsdét... a pénzt nem érdekli ki a jogos és ki a szemét csak az hogy ne sértse az eddig felépült érdekszférát.... Pl ezt putyin tudta megrenditeni csak mert komolyan veszélybe kerültek az USA érdekek ukrajnában 50 éves koncesszios szerzödések földek, gázmezők, stb, plusz au uj hatalmi erök koncentráűlodni kezdtek ami hoszzu távon nem jelent jot... Az USA tökét nem fogja zavarni ha az USA még több olajhoz, vagy ritka földfémhez jut... ellenkezöleg... A királyok is lopták a földet amit örökitettek tovább... USA is lopta amerikát senki nem fizetett azért ahol most él csak oda ment és szét baszott midnent... ez ma is igy van és továűbbii 2000 év mulva is igy lesz... Szoval szerintem amig nincs valami pánik hangulatot kiválto dolog addig sztem OTP-nek sem kell esni.. persze nem biztos h nekem van igazam de ugy gondolom ha grönlandra az usa atomot dobna, a tözsdét nem kéne h zavarja, mert ezzel a wall street csak nyer... Én szerintem risk on szakaszba fogunk lépni... Egyre több mindenben látszik ez ... Pl BUX elég szép löketett kapot nem csak OTP kapta az anyagot hanem MOL, Richter, TKOM, stb Kint is az látszik az indexeken hogy az eddig huzo erök ki fáradtak viszont ez kb a top 10-20 % a maradék 80% meg éppen uj erőre kap ami tipikus rotálás a kockázatosabb eszközökkbe.... OTP szerintem 44-50 ig sztem el fog menni mire értelmes korrekció jöhet... egyértelmü gyorsulo pályán van, de a forgalom még nem ugrott kellöen ki h nagyon lefele keljen várni szerintem... nem 4h chart a releváns most hanem a hetes honapos kontextust kéne nézni szerintem mert extrém sziontekre nöhet a volatilitás ebben a szakaszban felfele is ezért sokkal nagyobb kilengések lesznek...
Elég szűklátókörű vagy ha azt gondolod hogy Grönland annektálása nem okozna omlást a nyugati piacokon. Kb az egész nyugati biztonságistruktúra kérdőjeleződne meg. (Az egész sztori meg Trump egójáról szól; ha a nyersanyagokra lenne szüksègük simán megoldhatná máshogy. De Ő akar az az elnök lenni aki növelte az USA területét)
OTP részvényesek ide!