"math1964" kolléga: nem teljes a 4. hullám, 33200-33300, sokadjára ez jön ki, akár így, akár úgy. most épp egy ilyen furcsa zászlóval spekulálom ezt. ha a zöld csúcsokat nézem, jóval magasabbra is mehetne, ki tudja. először érintsük meg a 32950 ATH-t,, addig ez a 32500 a legrosszabb szint, bármerre indulhat. 31700-32500 = 800 32500-33300 = 800
https://kephost.net/p/MjE4MDYwNw.png OTP 1H: Technkailag kijött a csökkenő 1h csatornából. Akár a kéket, akár a pirosat nézzük. De, mint ahogyan a kék alászúrásból lendületet vett északra (Elég hamar elakadt), úgy a piros fölé kitörés is lehet fals. Ideális esetben, mivel USA és DAX is kicsit boldog, OTP mutathatott volna valamit, de általában a "postagalamb" később ér ide, így holnapra várnám: nyitó 32500 és repülés. Tehát mai Z ideálisan 32500 LEHETNE, HA... Ha viszont a postagalamb félúton eltéved, és USA-DAX mégis lefordul este-éjszaka, és elindul a piros nyilak irányába: 32200-32000 dojik, végignyalva a szinteket, akkor akár vissza is eshet a kékbe, és simán átcsaphatná a lendület erejével a 31700-at lefele. 1 héten belül döntést várnék, hogy 31700 ALÁ vagy 32500 fölé, túl sokáig már nem húzhatják..
bumm kollégát kerestem, de nem találtam, neki szól. "Azok a szemét shortosok visszafogják a kilövést". Nem, azok a szemét longosok be akarják ültetni a kicsiket a cumiba, tömni, mint a Márton ludat. Vagy-vagy, bármelyik igaz lehet, de shortos általában kevés van, és mivel? sima RV-vel? Certi meg drága. Ezt csak bemesélitek magatoknak. Néha a longos a fő ellenség, le kell küzdeni a remegő kezű brigádot, aki inkább realizál, mintsem pislogjon újabb Marci szavak után, egyeseknek a 32500 tökéletes kiszálló. De mindjárt írok valami + t is. jövök pár perc múlva.
Egyszerű a megoldás; 2024-es TBSZ-eden legyen pl. az OTP befektetésed, a 2025-ösön a Matáv stb. (nekem nem tűnik olyan nagyon nehéznek lemenedzselni több TBSZ-t, mondjuk nekem nincs is 5 belőle)
Én kicsi vagyok a 2 millió se esett jól ... de benne van Excelben a -15% és így csak azt látom ami meglenne ha zárnám a pozíciót. De ugye Én HIFO-ban kereskedem mindig a legdrágábban vettet adom el ... és mindig hagyok belőle nem zárom a pocizót teljes mennyiségben.
Igen, de nincs olyan előfizetésem, hogy add el összes OTP ... ezt egyesével végig kell kattogtatni ... ha kereskedni akarsz akkor 6x annyi meló 15%-ért. És olyan sincs hogy vegyél mind a 6 számlára annyit amennyit a pénz fut, vagy 6x10db ... etc.
A TBSZ számlán belül adhatod veheted a részvényeket, nem kell egy adott részvényt évekig megtartanod, csak a pénzt nem utalhatod ki a TBSZ számláról. Akár évekig készpénzen is ülhetsz TBSZ-en belül, vagy vehetsz kötvényt is, akár mit, csak ne utald ki a pénzt.
OTP részvényesek ide!