És akkor mi van ? Ha 3 évig bent marad ,utána már csak 10 % az adó , 5 év után 0% . És van ugye az inflálódás is ! Ha mégis szükség van a pénzre akkor előáll az a szituáció , ami most van , hogy ki kell fizetni az adót is , és a szoc.hozzájárulást is ! Gondolkodtam , nem tanácsot adtam ! Mindenki mérlegeljen és döntsön , saját akaratából !
Gratulálok! Igen szép nyerő! (Igen sajna 10 millának 1,5 milla az adója pl ETÜ -nél marad 8,5) Így én is épp átköltözni próbálok... Az a fő gondolat: Mi az a pénz ami biztosan nem kell 5 évig! :) Ha nem kell egy nagyobb pakk akkor biza nagyon megéri mondjuk az 5 év végén a különbözet lehet 2-3 millió pl. ;) :) V több is kinek mekkora....
Attol fugg , szeretnel kolteni nagyobb osszeget 5 even belul ? Ha nem akkor hajra ! En lehet szeretnek ezert nem csinalok , de ha nem igy lenne akkor nyitnek .
Tanácstalan vagyok , hogy érdemes e TBSZ számlát nyitni.....erre az évre több mint 10 milla nyereség lenne, ....ha realizálnék...ennek már nem kevés az adója!....akkor viszont évekre le kell kötni a lóvét?
Épp ezt írtam hogy jövőre tudom elképzelni., emlékszem egy éve ezt meg emlitettem persze úgy hogy tudok valamit amitől tuti menne az Otp és senki nem gondol rá.... kérdzték itt csak nem valami nagy bank vásárlás....mondm nem és pénz sem kell hozzá .... ha ezt meglépeik jövőre akkor lesz 40000 illetve tizedelve 4000.....
Amcsik megnyugodtak, csak egy baj van nem vettem tegnap, 4ig vel voltam elfoglalva, de nem panaszkodom. Viszont lesz Mikulás rally nincs gáz nyugaton, reméljük nem is lesz az év végéig.
Módosítanom kell a helyzetnek megfelelően az értékelést. Bár papagájként vagyok kénytelen ismételgetni, baromi erős, ellenálló a papír. A kis sávját lefelé elhagyta, majd ma egy cselt csinált, mintha folytatná lefelé az útját, új mélypontra ment az eddigi 31700 helyett 31620 (nem voltam gépközelben igy csak utólag láttam), majd intenzíven visszatért a sávjába és lényegében napon belül meg is közelítette a sávtetőt. Így ezzel lényegében ignorálta az új mélypontját. Mindezek után kénytelen vagyok kiszélesíteni a sávot, a fenti határ változatlan, 32500, legalább négyszer érintette és utasította el a felső sávszintet, a lentit viszont a mai mozgás kiszélesítette, ezzel kialakított egy három érintéses sávaljat. 31700-31620. Megdőlt továbbá a gyémánt is, most úgy vélem hogy egy egyszerű sávozást lehet látni, van aki zászlónak is mondhatja. Ilyesformán leegyszerűsödött a helyzet, ha fölé tud menni és maradni long, (mindenképpen 32500 felett), ha alá menne most már a szélesebb sávaljnak, akkor korrekció jöhet. (Az új alj alá kellene menjen ehhez és persze maradjon is 31620. Inkább az a kérdés, hogy mi tudná "leverni" a papírt, mert az most nem látszik. Az a durva, hogy a bankadó dupla se hatott, a kinti rossz hangulatú napok sem, és ezen el kell gondolkodni, mi lehet az oka. Újabb lehetséges elvadult magyarázatok lehetnek: a papír valami nagyon jó dolgot áraz ezzel a szupererőjével. Például senki se számítana rá, de mi van ha valamiképpen sokkal közelebb van pl. a háború lezárása. Vagy már tényleg csőben van egy akvi, és még idén bejelentik. Vagy valami extra jó céges hír. Lehet most nincs ilyen, de nem zárnám ki teljesen ezt sem. https://ibb.co/9HPyTScV
OTP részvényesek ide!