Kamatstop: a körülbelül 273 ezer családot érintő jelzáloghitelek kamatstopját újabb fél évvel, 2026. június 30-ig meghosszabbítja a kormány, a kamatok így továbbra is a 2021. október 27-i szinten maradnak.
Banki extraprofitadó: a kormány megduplázza a bankokra kivetett különadót; az esetleges lakossági áthárítást pedig a piaci verseny és a versenyhatósági fellépés hivatott korlátozni.
egy valamit nem értek, kapitalizmusban vagy úgy általában az állam hogy mondja meg nekem hogy mennyiért adjam a termékemet? Túl drága nem veszem meg... értsd túl sok a költség bankot váltok ..... erre mit csinál emelke adót nekik , de rohadjon meg mindenki árat nem emelhetnek idén se meg jövőre se ? mindezt miért? mert a pénz Lölő zsebében van, meg megállapították hogy a kilométerenkénti 5-6 milliárdos autópáylán nincs extra profit :D
szerintem egy marcika féle beböfögés nem igazol semmi trendet. Mint egy trump féle vám se módosította a trendet.... volt egy átmeneti zaj, de a trend felfelé. A háború, covid na azok módosították a trendet. De nézzük rövidtávot. Marci féle böfögés, ha nem csinálja a dojit akkor siker volt, irány le, de annyira erős a funda hogy az extra 50 milliárdot meg se érzi a bank emellé még jön napi 1.5 mrd srv szóval irány fel. Megjegyezném hogy nem az egekig, 33 körüli kicsivel esetleg feletti célár van most úgy érzésre. (32950->31800->33000 ezer profit aki lent vett, megér egy realizálást )
Amíg nem jön 2db egymás utáni zöld 32400 fölé, addig ellenállás. 1 zöld fölé az semmi, fölészúr, roló, leborítják. Erő és lendület kell, az nincs. Én leborítanám egy "harami" 32000-ig, ha shortjuk lenne, realizálni kell és mellé megnyitni a longokat.
Mi a trend irány, ha lefele tört le Marci miatt? 32400-500: ellenállás, felfele szorítják. Ék: utólag derül ki, kinek lesz igaza. "TA:" Trendirányú, kérdés ki hogy gondolja.
háromszög van, ami trend irányba kéne kitörjön. Trend az emelkedőnek mondanám, abankadó miatti esés nem mondanám trendnek szóval felfelé kéne menjen szerintem.
Nem írtam, hogy esés jön, de ez a narancs színű emelkedő 1W alj sokáig nem tartható. Vagy ha tartható, akkor nem most, hanem jövőhéten fog berottyanni.
OTP 1W: https://kephost.net/p/MjE2ODk2Nw.png Nagyjából összekötöttem az aljakat, úgy, hogy ezt a Trump féle marhaságot simán áthúztam. Először is tisztáznám, a hiperbola (az?) ellenére: a bevétel-P/E-funda támogatja ezt a szintet. összekötöttem a tetőket: zöld: raktam hozzá egy "számomra szimpatikus alj vonalat", szerintem így logikus. a legalsó 8000 környéki "kevésbé meredek" piros vonalat felmásoltam legfelülre "miért ne" alapon, alkottam abból is egy sávot. Gyönyörűen illeszkedik az aljakra, tetőkre. Ebből jól látható, hogy miért akarják támasztani a 31700-31800-as zónát. Ha elengedik, simán csattanunk vissza 28600 környéki szintre. zöld-piros sávaljra. Ha visszajön a pirosba, lendülettel jön vissza. A zöld sávalj környékén meg kellene állnia, így a pirosnál is. Klasszikus TA mondás: sávtető eladás: sávalj vétel. Macus barát jól döntött 32880-32900 kiszállóval? Jól.
32540-550 dupla tető. Még mindig az esés korrekciója. Fibozzátok be, hátha láttok valami csodát. USA annak örült, már a múlthéten is, hogy a kormányzati leállások megállnak, megállt, megszavazták. De ez újabb költségvetési bomba. Ott is olyan hiány van, ami idővel kezelhetetlen lesz. Minden egyes szerintük "jó" vám-megegyezés negatív hatású az USA-ra nézve továbbra is. Ők fújják a legnagyobb lufit. Én szoktam írni: a doji az erő jele, ha megtartják, de a bizonytalanság jele is. Még nincs elnapolva a kérdés, vajon lenyalják magukat 31700 alá? Érdemes megnézni a csúcsok emelkedését. Csak leírom: "a szemét shortos banda kedvéért": 25000-27000-29000-31000-33000 Hiperbolikusan emelkedő hetes aljak, az utóbbi 2 hónap a legdurvább, pedig azért "annyira" nem jött patent jelentés senkitől. Telekom: csökkenő. OTP közel a várthoz. Richter: csökkenő. Aztán tegnap világhódító emelkedéseket produkáltak. Bumm kolléga: ez nem tömés? Ha csökken a bevétel, miért felfele haladnak?
dehogynem, van bent egy eladó, realizál, lehet venni olcsóbban, ha elfogy neki feltehetően megint belendűl, Gellért nagyon durván nyomja a dolgokat, mint egy felhúzott örökmozgó, itt nem látok most semmit, nagy ütést kapott.
OTP részvényesek ide!