Ilyen kérdések kapcsán a legegyszerűbb emberben is felmerül hogy milyen "hozzáértő" (2-ig is csak az újján tud számolni) befektetőkkel van tele egy-egy fórum, akik ékes bizonyítékai annak hogy mely "átgondolt" módon mennek a hangadó eufórikus közösség mantrái után egy olyan "fa" tetejére mászva, ahol azt hihetik hogy még nem késő, mert ez a fa az égig is nő (mert itt megmondták) és majd nekik is teremhet még odafönn babér. Természetesen azt is feltételezve magukról hogy amikor kell(ene) le is tudnak majd mászni onnan (értsd időben eldobni a részvényt és nem beragadva ülni évekig), de ugyanakkor nem felismerve azt hogy egy itteni tapasztalt és régi motoros könnyen ugrik a magasból mert tudja hogy kell védőhálót teremtenie, míg a tudatlan kamikázék a "halálba" sodorhatják magukat. Szóval a lényeg: Öröm olvasni, hogy itt ilyen jó matematikusok is es adószakértők is befektetnek! Sok sikert fiú(k)!
Én akkor erre a szavazásra nem nyomtam semmit :) mert ahogy alant is írtam dollár (máskor majd euró is, csak most a dolla az óccó) majd kinti részvények. DE! Múlt héten (tehát nem OTP osztiból!!! szotyipénz) épp azt találtam ki HA Ricsi leszúr 10 000 re bármikor még a Rich osztalékvágása előtt az insta 5% ÉS nagyobb növi potensölt látok a Ricsiben (még akkor is Ha sajnálatos módon több mint fél éve sajnos méltatlanul bánnak a rv.-el) Ha mégis hirtelen felkapják a rv.-t 11 nél dobva is 15% TBSZ -en. Ha meg nem vesz fel a vonat, akkor nem vesz fel. Sebaj! :))) De sajnos még így is 5 p után visszavontam a vételi megbízást mert a fentiek mellett döntöttem (EU-USA) s féltem a Ricsis beragadástól FORINTBAN! Annyira szomorú hogy ezt kellett leírjam...de őszintén ezen a gondolatokon futottam végig és ennek megfelelően is cselekedtem. (S leírtam hátha valakinek megfontolási szempont lehet) :)
Nekem ez a pillanat ma esschte fél 9 kor jött el a K&H Értékpappernél! #D Én ma dollárba akartam vá...de okééé Ha Trump holnap délelőtt még éppen nem hozza rendbe az USA gazdaságába vetett hitet (Remélem addig alszik egy jót és föl sem kel míg leváltom a bankárfiúval a teljes osztit) #D akkor én sem késtem le semmiről. (Ma nem láttam vételi alkalmakat USA ban amiket figyelek) :)
üdv! a kereslet kínálat. minden vételi és eladási szándék bekerül az ajánlati könyvbe. abban eldől az árfolyam iránya. sokszor van, hogy a kereskedés utolsó órájában meglódul nagyon felfelé is....
Sziasztok! Még kezdő vagyok a tőzsde világában. Az OTP nél rengetegszer látom azt, hogy adott napon megy 1-2%-ot felfelé és ennek a 70%-a zárásig eltűnik. Ezt mi minden okozza? Természetesen vannak elméleteim, de egy szakmaibb hozzászólást örömmel elolvasnék.
Push üzenet is jött róla azonnal, illetve az ebroker számlán látom, mindig azon a számlán, ahol az adott részvény van, tehát ha nyesz számla nyesz számlán, ha tbsz számla tbsz számlán.
Nem az aggodalom hajt, hanem csak a kíváncsiság. Nagyon újonc vagyok ebben a tözsdézős világban. Csak két hónapja ismerkedem vele, és fogalmam sincs, hogy hol (milyen számlán, felületen) és hogyan fog megjellenni az osztalék. Elóre is köszönöm a türelmeteket.
OTP részvényesek ide!