TL87 re szavazok. Egyszer zöld béla mondta 5 ös szorzót, és őszintén szólva valóban ez bevált, mert így nem remeg annyira a kezem ha esne mert messze a kiütés. TL 85 volt ezelőtt, azokat eladtam most váltok TL87 re. TL88 sincs mondjuk kizárva.
Én se bírtam ki :D Ma már belevettem, ha megyünk fel eladok és nem vennék most egyelőre. Ha lefelé megyünk akkor sávosan veszek. 1000 db certi a minimum amit szeretnék, de megesehet több is. Most nyilván nincs annyi, és ha felmegyünk csak eladás lesz, de ha lemegyünk akkor sávosan 1000 db minimum.
elkezdtem visszaépíteni az OTP TL pozit - nem bírtam ki :-) pedig tutira lesz korrekció (főleg hogy elkezdtem visszavenni - ez mindig így szokott lenni)
de csak a korábbi darabszám 7-8%-át egyelőre
ha megyünk lefelé, akkor sávosan veszem tovább - ha megyünk fölfelé, akkor is sávosan, csak idegesen is :-)
Nem nagyon szerintem. Pont ez lenne a célja a dolognak hogy ne tudd a már meglévő akár több éve halmozott nyereségedet "hirtelen" kimenekíteni hanem csak a TBSZ nyitása utáni időre vonatkozó nyereséged legyen adómentes.
Az adatbázis a lényeg (múlt), ugyan úgy mint a ta ban. Ott sem konkrétan a chart, hanem a mögötte lévő adatbázist használjuk! A megjelenítésre persze a chart/grafikon jó szemléltető!
Bocsi, kicsit off : értékpapírszámlára tavasszal vett otp-t szerettem volna idei TBSz-re atrakni bankon belül de közvetlen nem lehet csak ha eladom es ott visszaveszem. Így viszont adózni kell...jobb ötlet esetleg? Köszönöm.
Szerintem a GPS-nél pont nem igaz az állítás. a GPS a jelen helyzetre vonatkozó adatokat mutatja neked. Nem feltételez a múltból. Akármilyen kanyargós utad volt nem feltételezi hogy az utad további része hogyan fog kanyarogni hanem látja hogy ténylegesen milyen az út és te hol állsz benne és azt közvetíti. . A TA elemzés amúgy szerintem inkább amolyan emberi pszihológiai tudomány. Gyakorlatilag azt elemzitek hogyan viselkedtek emberek a tőzsdén bizonyos helyzetekben és abból következtettek hogy hasonló helyzetekben is ugyanúgy fognak dönteni és ezt vetítitek a chartokra. Ebben egyébként van egy kis önbeteljesítő jóslat is. Mert minél többen számítanak arra hogy tegyük fel 3 pluszos nap után egy esésnek kell következnie mert az emberi természet az hogy iksz nyerő után realizál, és ő maga is ennek megfelelően inkább elad önmaga erősíti a trendet. Az ezekhez húzott vonalak szintén. Ha 100 ember hisz benne hogy a fordulat a Fibo 32%-nál van és e szerint is cselekszik úgy esélyesebb hogy a Fibo 32%-nál lesz is a fordulat. . Szóval ha valamilyen tudományhoz kell kötni én a pszihológiához kötném.
Pld kávézaccból😂Mindenkinek megvan a saját szisztémája amit tiszteletben kell tartani!Mindemellett a múlt chartjai sztem a jövőre vonatkozva, a vak majom találati esélyeivel egyenlőek😉
Ez tudod miért van! A szintek, fibo mind jó, csak időbeni eltérés van! Mindig mondom, amikor az időt is meghatározom a szinthez, hogy erre nem fogadnék! Nagy eltérések általában nincsenek az adott idősíkon, de sok a buktató.. és ne legyünk telhetetlenek már! :)
"Azon gondolkodtam,hogy a rajzolgatósok azok gazdasági szakembereknek számítanak vagy csak statisztikusok? " Statisztikusok sem. A statisztika a tőzsdén alkalmazott ta eszközök közül az idősorok elemzéséhez kb. csak a mozgóátlag simítást ismeri el, a többi az mind csak hiedelem. Vannak asztro tréderek is, akiknek a bolygók állása adja a short vagy long jelzést, kb. bármiből lehet előrejelzést készíteni...
OTP részvényesek ide!