Akkor ha nen esik tovab vagyolis bir emelkedni akkr akr megnezhtjük a14ezernel hagyott rest aogy Zsuzsa irta ha viszont esünk akkor akar elsőkörben kb 12100 ig siman lemegy vagyis kiütik előbb a certit es oonnn meglatjuk bir e emelkedni vavy tovabb esünk ugye?
Miért nem tudod kihámozni? Amennyiben megfogja és pattan a 38.2-ről, akkor oda van rajzolva a felső célár, egy kék szaggatott vonal mentén az ellenállások szintjeivel! Kék madár...! Az meg evidens, hogy a reál állapottól csak is jobbra.:) Amúgy én is csak tapogatózom ilyenkor. Vettem (ott), mert nap vége volt, rsi túladott, támasz közelében volt! Nem befektetésnek szánom..:) Számítottam fordulós jelzésre itt és Usában is, na ez a végére nem annyira lett tuti!! Most rövid tf-n láttam csak, hogy ez a negyedik teszt volt a kék támasznál, hármat szokott visszaverni jó eséllyel! hmm hmm 😃😃 Ez van, innen szép nyerni...😲 Alsó kék pinginél, legfeljebb dupla mennyiségű vétel lesz! Vagy kidobom gyorsan! Következő majd behozza.:) Muszáj tesztelni és megjátszani amit rajzolok, mert mi értelme lenne?? Garancia nincs nekem se!!
Zsuzsa! Még egy kérdés. Én úgy emlékszem (lehet, hogy rosszul), hogy a jogállamisági eljárás miatt kezdődött 2022. áprilisban a lejtmenet, amire még jött a bankadó, plusz ott volt a háború és egyáltalán a borús nemzetközi helyzet (energiaproblémák, stb.). Most is így hatna egy bankadó? Ami egyébként is "csak" 2k-t vitt le?
Be kellene fejezni a világvége hangulatot. Az OTP ugyanolyan jó cég, mint 1 héttel ezelőtt volt, amikor még 14000-14500 között vette boldog, boldogtalan. Optimizmusra adó tényezők: nagy valószínűséggel nem lesz újabb bankadó, hamarosan jön a hír a román lány eladásáról, a Q3 minden idők legjobbja lesz, az RSI a békafeneke alatt van és nem utolsósorban az utolsó két kereskedési napon 1200 Ft-os sávban közel 55 milliárdért adtak/vettek részvényt. Figyelembe véve a leírtakat és ha ha igaz az a tézis. hogy a nagy forgalom megöli az egyirányú mozgást, akkor most már emelkedésnek kell jönnie.
1. scenario: Varga Mihály bocsánatot kér, mert be volt rúgva, amikor ezt mondta, 12850-en nyitunk és 13600-at visszateszteljük. tehát UP 2. scenario: réssel nyitunk le, hamar megveszik, csak a réstöltés kedvéért, pici emelkedés, csorgás 3. scenario: réssel nyitunk, akkora pánik lesz, hogy a rést sem töltjük be. 4. kicsi up reggelre, mint csütörtökről péntekre, ide-oda rángatás 2-3%. nap végi záró 12830 5. 12100-as leszúrás, vissza 12850 :D bármit el tudok képzelni. Farkasfu vett OTP-t (12850 körül), ez egyértelmű jel, "1. scenario":D
Sracok sok a chart :D engem egy dolog erdekelne roviden , most nagyobb esellyel esunk lentebb vagy nagyobb esellyel korrigalunk kicsit es utana esunk ? Nem merek certit venni semelyik iranyba. Hetfo emelkedos nap altalaban , lehet visszateszt lesz , utana meg inkabb le talan. De ha le 12600 vagy 11500 kore megyunk ? Ha fel az egyelore nem kerdes mert azt csak visszatesztnek mondanam meg nem felfele trendnek.
egy nagyon erős támaszon már átjött a 13350,igaz ahogy korábban írtam,az elmúlt 2 kereskedési nap tesztelte.12800...április elején 2022-ben ezt érintve indult meg az igazi nagy lejtmenet,ami levitte júliusi aljára 7730 környékére.Ne feledjük miért is indult el akkor azon az első áprilisi hétfőn az esés!.Nem emelem ki,mert akik követjük tudjuk.most itt vagyunk ismét .Számomra amellett,hogy befektetési lehetőség is,izgalmas hogyan is alakul a jövő hét.
Farkasfu! Köszi a választ! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy esetleges felpattanás mikor negálhatja biztosan a lentebbi szinteket? Ha mondjuk hétfőn vagy kedd délelőtt felmenne 13.800-ra (amúgy én sem hiszek ebben), akkor már nem valószínű, hogy lemegy 12k-ig, vagy az csak egy időleges felpattanás és mindenképpen jön a zutty?
Akármelyik írásodat/commentedet olvasom, nekem az jön le, hogy "további esés jön inkább", bár azt is írtad,h korrekció nélkül nincs további esés (és fordítva is természetesen), miközben te is vettél OTP-t pénteki záróban (12850 körül). :) (én TL85 certit vettem full padlón, nagyon low mennyiségben, 11500 csak nem a köv héten, az nagyon durva volna; inkább arra számítok, hogy jön valami kormányzati infó, hogy KEINE PANIC, no bankadó... vagy bármi....bár amilyen barmok, már holnap jön az új bankadó, hogy törvénybe van foglalva + közlöny, vagy mi a szokás ilyenkor..."miközben cáfolták":D) Nem igazán tudtam kihámozni, hogy innen a "gyenge" 38.2-ről 12870 környékéről meddig várható "esetleg" felfele? gondolom ez nagyon hír-függő is, hogy mi lesz a jövőhéten.
Zakó létezik, egy gombsoros, meg két gombsoros :)) Ezért írtam... Az összefügés csak annyi, hogy van egy napos idősíkos "hosszú" célár zóna, a kék madáré! A sáv alja kb. 11.1K Ebbe a sávba csapódik bele a rövid új célár, a piros madár (pip, kép a képben,)! Ez a felpattanásból adódik, amit feltüntettem! Egymást erősítik az egybe eső célárak! A célt, mindig a támasz letörése után kell csak figyelembe venni! Ha összeveted a kék és piros szinteket, akkor a piros első támaszánál vagyunk, (38.2%= gyenge) ez még megfoghatja a kék támaszát ami felette van (61.8). Ez naposon látszik csak a gyertyákból! Viszont a piros 61.8, már nem foghat meg semmit, csak átmenetileg, mert a kék ott már le lenne törve, az már a kék pingi lesz! 🐧 Nyilván a domináns hím, a napos kék pingi és a sávjában történhet bármi, főleg rövid tf-n..! Lehet benne hullámzás, alj építés, átszáguldás, de felpattanás is! Ha netán aktuális lesz, akkor majd felteszem! Egy fontos dolgot nem szabad elfelejteni! Ez csak TA!! "Kiszámítható a múltból a jövő", de csak feltételes módban! Bármi közbe jöhet! Azért mert a felső célár 19-20K, az még nem tuti, mivel az ellenállási szintjét sem tudtuk átvinni ~15K (utána is csak a ta szerinti lehetséges célár marad) Egy nagy befektetőnek, sosem célja felhúzni a magasba, de ha nagyon jó a jövő kép, akkor veszi és veszi, majd a másik is veszi! Legyűrik az ellenállásunkat" és addig veszik, ameddig az indikátorok be nem jeleznek. Erre figyelmeztetni fogják őket, pl. a megbízott bonyolító/brókercég! Persze a játékba ők is beszálnak, az elején és a végén is!:) A mennyiben jól let kiszámítva a célzóna, akkor az indikátorok ott fognak bejelezni, leállnak a vétellel és fordul az árfolyam mozgása! Jelenleg könnyebben elérhető az alsó zöld célár, de itt is vannak a cél előtt ellenállások, igaz támasznak hívjuk! "Valószínű" ez sem célja egy befektetőnek sem, de lefele mindig könnyebb, gyorsabb haladni, ezért nehezebben kiszámítható! Ennyi a gombsorosról..:)
OTP részvényesek ide!