A konklúzióval teljesen egyetértek, némileg más megvilágításból: Nem is az a lényeges, hogy trollkodás volt vagy vélemény. Másképpen: nem az lényeg hogy komolytalankodás volt vagy komolyan gondolja amikor rendszeresen ilyesmit ír ebben a formában. Inkább az, hogy komolyan vehető-e, vagy érdemes-e komolyan venni és kell-e, szabad-e, érdemes-e válaszolni rá. Szerintem egyik sem, ha trollkodott azért, ha meg vélemény volt és komolyan gondolta azért. "Nem oszt nem szoroz". Lehet, hogy szó szerint :))
És ezekkel szemben ott van a mi drága jó kormányunk, akik folyamatosan potenciális veszélyt jelentenek a bejelentéseikkel a részvényekre, Ft-ra. (Lsd. ma 10:00 ki tudja megint mi lesz)
Ázsiában nem volt pánik, Kína, Taiwan, Szingapur, India szép pluszban zártak, Japán kis mínusz és Ausztrália esett a legnagyobbat 0,67-tel. DAX nyitás előtt jelenleg -0.1 ben áll.
Nem kell, senki se mondta, hogy kell. Egyik oldalról kifejezetten rossz hír, hogy maradnak a magas kamatok szerinte, de ez ugye változhat majd. A másik oldalról, még mindig rengeteg pénz van szabadon. Egyre inkább azt gondolom, hogy az inflációt sokkal nehezebb lesz megfogni, mint gondoljuk, mert ez a pénzbőség nemcsak a tőzsdéket "tartja jól", de az inflációt is emeli. A kérdés az, hogy mikor fog ez az egész visszaütni (persze az is lehet, hogy nem fog).
Nem értem, hogy Jerome Powell szavaira miért kellene eldobálni a papírt.... A várakozás 25 bázispont volt. Lehet, hogy idén már nem emelnek többet, a bankrendszer stabil (hahaha....), a soft landing még lehetséges..... Néha az az érzésem, hogy ha van kalap az a baj, ha nincs, akkor meg az. Ha azt mondta volna, hogy nem emelnek, akkor azon parázna mindenki, hogy akkor biztos nagy a baj....stb.
Jó reggelt: A sok pánik hír mellé ezt még nem hozták le :) Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy – a 2022. április 13-i
Közgyűlés 8/2022. számú határozata alapján, javadalmazási politikája megvalósítása
részeként – 2023. március 22-én a Budapesti Értéktőzsdén 60.000 darab OTP
törzsrészvényt vásárolt 10.046 forint/darab átlagáron az OTP Bank, mint befektetési
szolgáltató igénybevételével.
A tranzakció nyomán az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya
627.657 darabra változott. A saját részvény állomány 0,22%.
Budapest, 2023. március 23.
OTP részvényesek ide!