Nektek nincs olyan érzésetek mint a richternél hogy esik esik a jelentés előtt és utána aznap úgy beverték mint annak a rendje? Én most ezt érzem. Még menekül aki tud a BÉTről.
Érdemes megnézni a hazai papírok mozgását certi kiütéshez közeledve. A korlát árak általában nem kapcsolódnak semmilyen technikai szinthez, és egy long certinek még segítenie is kellene a rv emelkedését a kiütéshez közel (hiszen óriási tőkeáttét van és minden certi mögött kell lennie rv fedezetnek amit az Erste megvesz, tehát nagyon vonzó és sok vételt is generál), mégis általában az történik, hogy egy jól felhízott long certi kiütési ára mágnesként húzza magához az árfolyamot. Ha kiütéskor sikerül elég nagyot önteni akkor még maradványérték sem nagyon marad.
Mindig is probléma volt az Erste certikkel, hogy ugyanaz a kibocsátó, az árjegyző és a legnagyobb szereplő is a piacon. OTP-nél is láttunk már ilyet, de itt azért még a gyengébb időszakokban is sokszorosa szokott lenni a forgalom és a beadott vételek is, amik azért jobban fékezik az esést. A MOL-nál a hektikus mozgások miatt szerintem sokkal messzebb vannak egymástól a befektetők stopjai és megbízásai, sokkal tágabbra van húzva ami nagyobb esést is enged egy ilyen helyzetben, mert egyszerűen nincs annyi vétel a közelben ami megfogja.
Na így már látok benne némi logikát, (de tudod ehhez megint ott a kis ördög bennem) ehhez kel az hogy az Erste lássa az összes certit, amit lát is ugyebár. Na most kéne az MNB-nek a nyakukba akasztani akkor egy szép csillogó bírságot. 1. bennfentes kereskedés miatt és még 1. árfolyam befolyásolás miatt.
Pedig nem annyira bonyolult. Csak a kiütési árig kell lenyomni, amihez ma elég volt kb 50m forint. Látod a kötéslistában. A kiütési ár elérésekor az Erstének el kell adnia a kiadott certik mögött álló értékpapírokat. A sokszázmilliós forgalmat már az adja, nem az aprópénz amivel az elején le lett nyomva a kis forgalomban.
Hát kicsit utána nézve.,nekem nem volt ilyen certim, a tapasztalat szerint ezek után sem veszek akkor,ha így manipukákható a kibocsátó részéről. És
még másokmak is van kára.-sokaknak kiüthette tehát a MOL stopját, hogy 2600
forint alá került az árfolyam, ez pedig szerepet játszhatott az esés
begyorsulásában.
Pont ezt mondom, majd 1,5Milliárdnál (napi átlag) mit számít 50Milla? Szerintem semmit. De még 800Millánál sem hiszem hogy annyit mozgatna hogy így beszakadjon. Nekem ez nettó hülyeségnek tűnik hogy az Erste 50Millát borított és az így lenyomta. Ne vicceljünk már, vagyunk itt páran akik akkor oda teszik ahová akarják. Persze, majd ha hakapeszi maki mind megeszi :)
OTP részvényesek ide!