Bitcoin ugyanez, de a 2008-as OTP-sek is eladták szerintem legkésőbb 10 körül mind. Ami egyébként tök jó példa, mert aki kivárt, annak 18-ról 10-re megint lezuhant az OTP részvénye, szóval a berakom 10 évre taktika csak akkor jó, ha beválik. Most, hogy csorognak be az orosz visszavonulási hírek (idézőjelben), szerintem egy Mol, OTP vételre kinéz most. Mol szerintem rögtön, Otp ha csorog tovább, akkor 10 végén szerintem az is, de mondjuk 13-nal én valószínű eladom, ha a piac ilyen marad, mert majd merenghetek azon 15-os árfolyam mellett, hogy miért, de ücsöröghetnék most is a 17-18asokkal. Szerintem beragadni a legrosszabb. Úgyhogy engem emiatt nem érdekelnek ezek a fikciós számítások padló és tető között, ennyi erővel azon is merenghetnék, hogy 1500 forintból nyerhettem volna milliárdokat, ha lottózok.
Igen, ezen én is szoktam merengeni, hogy mi lett volna, ha anno nem adom el a Freesoft részvényeimet, nem sokkal azelőtt, mielőtt 4ig lett volna belőle. És mindig arra jutok, hogy akkor se lett volna belőlem milliárdos, mert max. hat-nyolcszoros áron biztos kiszálltam volna. Lehet akármit prognosztizálni, de az alját/tetejét megfogni az - egyelőre - alapvetően még mindig szerencse kérdése.
Nem kapkodták el a vizsgálatot..: "2019. január 3. napjától 2020. május 21. napjáig ........tőzsdei ügyletek kerültek megkötésre," "ügyletek értéke mintegy 2,9 milliárd Ft volt. "
Nem volt valóban, elnézést a tévedésért, ugyanakkor a mondandómon nem változtat. Nincs elő ember, aki 110 forintnál vett OTP-t és eladta 19600-on, kiszámolni is kár.
Igen, ezért kell diverzifikálni. Nekem a legnagyobb pakkjaim is csak 6-8%-ot tesznek ki a teljes portfólióból. Jellemzően azok is csak azért ekkorák (kb. 3-4 ilyen van), mert nagyot nőtt az árfolyamuk, mióta megvettem őket.
Ezek szerint neked soha nem volt mtelekom részvényed.10 évvel ezelőtt már 450-500 körül kereskedtek vele,és a 2400-es árfolyam még 1999- 2000-es évben volt . 2001 szeptember 11-én,amikor a toronytámadás volt New-Yorkban,már 800 FT alatti árfolyamnál történt.Emléxem,hogy a TV-ben követtük élő adásban az eseményt,és közben folyamatosan a "sell" gombot kellett nyomni, piaci áron,már aznap 700 Ft alatt fejezte be a kereskedést.Majd az azt követő napokban sikerült először 600 FT alá szorítani az árfolyamot, és valahol 550 ft körül fordult az árfolyam, és robogott el 2001 decemberére 1000Ft-ig.Otp árfolyam akkor mindössze 110 ft körül voltAki akkor lecserélte az mtelekomot otp-re,még ha előtte 2000 ft-on is vásárolt bele, ki lehet számítani,hogy mekkora hasznot kaszált 21 év alatt.110 ft-ról 19600-ig!!
Tőzsdei részvényekkel manipulált, 45 millió forintra büntette az MNB https://telex.hu/gazdasag/2022/03/26/tozsdei-reszvenyekkel-manipulalt-45-millio-forintra-buntette-az-mnb Vajon melyik részvényről van szó és mikor történt? Amúgy valahogy nem vagyok meglepve. Ez egy banánköztársaság. Ha CSS évekkel korábban megtehette, hogy CSAK az OTP esetében egy napra megszüntette a short lehetőségét, akkor nyilvánvalóan ez egy bennfentes kereskedésekkel megmérgezett banánköztársaság...
Kb ugyanígy vagyok én is, átlagot tekintve, csak én már nem nagyon akarok pénzt belerakni, esetleg még egy keveset, de már így is a befektetés egyharmada otp, és ez elég magas. Lehet inkább a mol felé fordulok, jó kis oszti pénz lesz, meg most megint 3k fölött a célár. Én amúgy hosszabb távokban gondolkodom, nyilván azért minden nap nézegetem, hogy s mint, és valamennyit tudok játszogatni adni-venni, de nem rossz talán ez a 11-12 környéke egy longra. Amikor arra fogadtam, hogy megy majd lejjebb, és eladtam, hogy visszavegyem, akkor feljebb ment. :) Szóval lehet nem nagyon fogok játszogatni ezzel már...Most kb ugye nullásak vagyunk így, abban bízom, hogy hamarosan lesz valami pozitívum és akkor patt 13, akár 14 fölé is. De szerintem itt meg fog most ragadni egy ideig, bizonytalan a jövő egy nagyobb emelkedéshez.
Az utolsó OTP adagom is eladtam januárban 18.300 -on, hiába mondta BayerZsóti, hogy a hülye is tudja, hogy az oroszok nem támadják meg Ukrajnát, én még hülyébb voltam és nem hittem neki. Sajnos ez bejött, mint ahogy a háború miatti árfolyam zuhanás is. Sokáig csak a partvonalról néztem, viszont kisebb tételekben egy ideje én is csipegetem, lényegében már a teljes pakk 2/3-át visszavettem, most 11.900 az átlagáram, lehetne jobb is, de rosszabb is. Folyamatosan figyelem az Ukrajnából érkező híreket és úgy látom, hogy a heti esés után ki van éhezve a piac egy felkörre. Várakozásaim szerint az első valamire való pozitív hírre meg fogunk indulni felfele. Hosszú távra viszont még nem tervezek, csak ha tartósabbnak tűnő megoldás körvonalazódik erre az elcseszett helyzetre. Pozitív, hogy a bennfentesek már vesznek, ők nyilván nem rövid távra spekiznek, de én nem szeretnék évekre beragadni, ha nem úgy sül el, ahogy tervezem, úgyhogy ha kell bukóval is, de dobom az egészet. Engem az egész helyzetben az oroszok nukleáris fenyegétese aggaszt a legjobban és nem értek egyet Zelenszkij-vel, aki szerint minden országnak kellene rendelkeznie atom fegyverrel. Szerintem senkinek sem.
Azért van bőven részvény, ami sose tért vissza, pl talán 10 éve volt a telekom 2400, azóta is 400. Otp eddig mindig több lett, ez attól még nem törvényszerű. Illetve én is azt gondolom, hogy jó eséllyel megint lesz még 19 ezer az OTP, inkább itt az időpontok a kérdésesek, mert egy mol tök jó osztalék és ott 2500-3000 körül elég jól elvan, itt meg lehet, hogy egy szekerdereknyi ember várja majd 10-11 környékén, hogy lőjön ki, de nem fog mondjuk idén. Azért a mikor is elég fontos elmaradt haszon tekintetében.
Ez a háború valóban kissé óvja a szemeket attól, hogy vannak azon kívül is gazdaságilag jelentős aktualitások. Én ezért is gondolom, hogy a háború végével nem lövünk ki csak azért, mert miért ne.
Igazad van, én is látom a számokat, de korábban is voltak ennél sokkal durvább gazdasági parák.. Egyébként nekem is van papírom feljebb is és nem tagadom, ha menne még lejjebb azt sem feltétlen bánnám. Pusztán csak arra reagáltam, hogy azért voltak már mélypontok itt a piacon és valahogy mindig happy end lett. Természetesen szigorúan gazdasági szempontot vettem figyelembe, vagyis ami a szomszédban zajlik az tragédia, és vége lehetne már!
Fo az optimizmus😀 Vszinu h epul a vasfüggöny igy az otp veszti oroszorszagot es ukrajnat. 10%os infla, kamatok nőnek, a fedezetek még alacsony kamatkornyezetben kerültek be, eus forrasok sehol, stagflacio ON, QE mar sehol, Ft zuhanorepulesben, kamatstop es megszoritasok lehellete. Ez mind mind felfele mutato jelek😀😀😀 jelzem 17e a pozim...
OTP részvényesek ide!