Üdv kedves fórumozók, még új vagyok itt, segítséget kérek részvény vásárlás ügyében. OTP direktet használok, tegnap és ma nem tudom beírni végig a jelszavam belépéshez, csak kb. az első hat betűt engedi. Más is szokott így járni? Valamint mivel még most kezdtem részvényt venni, beállításnál nem tudom mi a különbség a piaci ár és a limit között? Akár eladásnál akár vételnél. Help!
A második világháborút ne írd ide, mert azt valójában főleg ők nyerték meg. Az a kegyetlen megsemmisítő háború, ami ott zajlott, szerintem semmi más háborúval nem hasonlítható össze. A német csapatok túlnyomó része legalább háromnegyede a keleti fronton morzsolódott fel, de több tízmillió katonai és civil áldozatot követelt. A nyugati fronton, ahol a szövetségesek győztek a német csapatok töredéke harcolt csak.
Egyébként sokan nem tudják, de a Szovjetunió létrejöttében a németek keze is vastagon benne volt. Az első világháború idején kezdték el több tízmilliárd márkával támogatni a bolsevikokat, hogy legyen pénz kampányra, egyebekre, döntsék meg az ottani rendszert és ezzel üssék ki őket a háborúból. Lenint is ők csempészték vissza svájci száműzetéséből, ahová a Cári orosz rendszer küldte, miután fellázadt és veszélyes politikai tevékenységbe kezdett az 1904-1905-ös vesztes háború után.
Ne felejtsd el az első világháborút se, ott is piszok nagy vesztesek voltak az oroszok. A cári rendszer bukása (a cári család bolsevikok általi kivégzése a polgárháború alatt) , az átmeneti kormány bukása, a kommunista hatalomátvétel, a breszt-litovszki béke, polgárháború, rengeteg vérontás stb. Az ukránok már akkor megsínylették ezeket, aztán amit Sztálin művelt velük az első 5 éves terve alatt, hogy milliók haltak éhen az ukránoknál. Nem csoda, hogy utálják egymást - sajnos. Ez az utóbbi években meg csak fokozódott. De egyszer ennek is vége lesz. Remélem, minél hamarabb.
Menj el akkor és nézd meg hogy néz ki pl. Mariupol, Harkiv, vagy Kijev környékén néhány város. Ne aggódj, dolgoznak az oroszok azon is, hogy szétlőjjék Kijevet, csak szarul megy a bekerítés. Te a valódi életben is ilyen kicsinyes, amorális figura vagy?
OTP részvényesek ide!