Én pl egy darab certivel sem rendelkezek most, pedig nagy kedvelője vagyok. Amíg nem látom, a végét a történetnek, addig én nem akarok származtatott termékben ülni... Nagy vola esetén késik a jegyző, nem tudod megvenni, eladni...Majd ha beáll az irány, lehet gyűjtögetni...
Igen szerintem is Zelenszkinek kell egy meggyőző katonai vereség hogy el tudja adni belföldön a békekötést. Vagy másik oldalon Putyinnak kell egy meggyőző vereség, hogy lemondjon a Donbasz követeléséről. Krim, NATO done deal már, sztem.
Túlestünk a háború jelentette sokkon. Mint azt a nyilatkozatból is tudjuk 16 500 lenne az OTP értéke, ha az orosz-ukrán divíziót teljesen nullára írnák.
Biztos hogy nem lesz megállapodás most még tuti nem(megérzés ill. nem tartom reálisnak) . Viszont az én véleményem akkor is az, hogy még fog lejjebb menni 9.500nél.. Nekem kicsit fura hogy hirtelen szinte minden piac egységesen fölfele mozog AZOK IS AMIKNEK NINCS RÁ OKA ill. nem estek (itt nem a magyar vagy a bank szektor rv-kre gondolok) ! EMELLETT ABBAN EGYETÉRTEK HOGY AKI RÁÉR TARTANI A RÉSZVÉNYT (10-15ÉVIG) ANNAK EZ AZ ÁR IS JÓ BESZÁLLÓ LEHET...
20%-ot emelkedett 2 nap alatt, miközben semmilyen hír nincs. Nem tört ki a béke, még háború van és bőven lehet rosszabb. Szerinted tényleg itt a hurráoptimizmus ideje?
Igen a NATO tagság és Krím ez a kettő amihez ragaszkodni fognak az oroszok. Egy szakértő mondta ma reggel a ruszkik taktikát váltottak, ahogy Grúziában és Szíriában is jön a tüzérség és apróra lőnek mindent.
Rövid távon még az is elképzelhető, hogy elmegy a Bollinger középvonalig. Az extrém túladottság miatt szerintem mehet akár 13k-ig is, ha a piaci hangulat segít. Mi van akkor, ha a ma reggeli rés egy szökési rés? Persze ezt nem gondolnám nagy eséllyel a mostani piaci helyzetben.
A NATO tagságot lemondják, hacsak az oroszok katasztrófálisan össze nem omlanak. A Krímet is odaadják, sőt a korábban elfoglalt szakadár területeket. A többiből nem engednek, de persze a háború alakulásától függ minden.
Világos, hogy nem lehet döntést hozni hetes csárt alapján swing trédereknek sem. De egy érdekes adat ugye az az RSI? Hetes csártot még csak elemezni sem kell, nem is szokás, mert minek, de egy két indikátor érdekes lehet. Ilyenkor, pánikban jön elő a funda, kicsi TA, mert a TA ilyenkor bolond. :) Nem keresem az alját, nem is próbálom kitalálni, mert nem fontos, ha nem vagy "kifeszítve". Sok kicsi vétel lefelé, tartás, ha fordul, és elindul felfelé, amit hoz abból lehet bővíteni. ;)
OTP részvényesek ide!