Egy pszikiai támasz a 17e. Technikai támaszt már attorte 17150-nél. A következő technikai támasz a 16800. Meddig mehet le? Nemtom. Lesz háború? Vége a covidnak? Nyer a fidesz? Dax meddig esik? És a dow, nas, sp? Ha ezeket megmondod, megmondom kb. meddig mehet le! Amúgy, mint megbeszeltuk minap a beten a legjobb valasztas az otp hosszutavon! Ezt tartom most is. Csak kérdés hol érdemes beszállni és mikor..... Okos mi?
off: ERSTE-nél kb. 1 éve van OCO megbízástípus (stop loss piaci + take profit limit egyben), amit én szeretek, ErsteInvestment , de követő stop nincs náluk sem, pedig ezeket a típusokat a Xetra (BÉT) is tudja már... KBC-nél egyik sincs, többieket nem ismerem. Jó lenne, ha a "kedves" hazai brókercégek legalább azokat a szolgáltatásokat nyújtanák a hazai piacra (új megbízástípusok: OCO, trailing stop), ami a BÉT-en a Xetra oldaláról már adott... kicsit fejleszteniük kellene.
Nem tartok pozit napon tulra. Ezt itt már soxor kifejtettem. Ha rossz lóra tettem nem tartogatom, hanem én magam adom meg eladásra/vételre a megbizast. Magyarul magamat likvidálom. Nem egy hosszu tavu befektető tipus vagyok. Ha azonban atviszed napon tulra, akkor a vételnél meg kell adni, hogy milyen árszintnél aktiválódjon a stop. Addig meg sem jelenik a könyvben az ajánlatod, mig nem éri el azt az árszintet a termék. Ha megy felfelé az árfolyam akkor csak feljebb kell húzni a stopot egy ajánlat módosítással. Ez a követő stop. De ez is manuálisan megy a webbrokerben. Automatikus állításra nincs lehetőség. Vagy legalábbis én nem tudok róla.
Amit most gondolok az kissé filozófiai, vegyük alapul a MOL-t, amit vettem 2050-en, EPS 700, továbbesik mert az olajár most hirtelen zuhanni kezd! Ez nem veszteség számomra, hiszen a jelenlegi árfolyam nem az én részvényeimre vonatkozik, arra nekem nincs ráhatásom h sok gyengekezű eldobálja, ez most olyan dolog h pár 1000db-ot eldobnak az az ő tranzakciójuk, ez most olyan h a szomszéd az ugyanolyan házát eladja bagóért attól az enyém nem annyir ér, a részvénypiacon mindössze azért van jelentősége mert homogén hiszen az összes részvény uolyan, mind a 819m db MOL, de ez az OTP-re is vonatkozik. Filozófiai de a lényeg h lássatok a dolgok mögé, én mindig is filozófiai voltam.
OTP részvényesek ide!