Hát egyenlőre nem akar esni. Sokáig volt víz alatt - érdemtelenül. Ha kellhet a tőke, akkor ne fektess bele, ha nem kell, akkor hosszabb távra jó befektetés és véd az infláció ellen is. 16980
A forint hirtelen erősödése nem utalhat arra, hogy egyes nagyobb szereplők zárják a short pozíciókat, és esetleg hasonló megtörténhet a részvénypiacon, az OTP piacán is?
A szektor már megpróbálta állományvédelmi okokból átterelni az ügyfeleket, de ezek az ügyfelek nem akartak áttérni eddig sem. (tudom én is közöttük vagyok) Most sem fognak, addig tuti nem ameddig fixen mesterségesen lent tartják az hitelügyletek kamatát. Vagy ezek most azt hiszik, hogy az általuk fixált kamaton fogják a bankok fixálni a kamatot az ügyfeleknek átszerződéskor? Vagy mit hisznek?? Az meg, hogy majd a versenytárs elviszi, őrületes harc lesz az ügyfelekért... ki, hova és milyen konstrukcióval?? Nem gondolom, hogy a bankok tömegével negatív marzson lakossági ügyfeleket fognak hitelezni úgy, hogy a kiváltás költséginek a garmadáját is átvállalják majd az ügyfelektől, egy szebb jövő reményében... Nehezen hiszem, hogy az álomgyár beindulna ezen a piacon. Állami források meg ugyebár fogyóban, mert üres a kassza. A vállalati SZK programot is alig tudták továbbvinni év végén, hogy valami lehessen... Persze majd lakossági kamattámogatásra, hirtelen lesz sok sok forrás... :) Ha hosszú távon fent fogják tartani a fixálást ezeknél a hiteleknél állami oldalon, akkor ezt a bank be fogja szépen árazni szétkenve a kieső bevételt más szolgáltatások árába és kész, ott nem hülyék ülnek.
Mára alapvetően én is inkább emelkedéssel kalkuláltam volna. Kitörést fölfelé azért megnézem ma ilyen kamatstoppos hírre és külső környezetre. Mindazonáltal nem véletlenül zártam le a shortom, továbbá csak kis pakkokkal nyitok itt shortot. 17K fölött viszont kiváló short beszállók vannak. Aki azt várja, hogy a mai napon elmegy 17600-ig, az szerintem valamilyen másik mozit néz. :)
OTP részvényesek ide!