Nekem is kijött egy hasonló alakzat, erre János írta, azt hogy akkor kell majd még egy 5-ös hullám lefele. Ezzel nem érték egyet, inkább yossarian78 által belinkelt 5 hullám lefele, majd up. Viszont ha lemegyünk 12.800-ig, akkor kiütjük a TL65 (és mint tudjuk, amit lehet az ki is ütik), ami sok long zárást fog jelenti, és lesz/lehet egy nagyobb leszúrás lentebb is, de utána én up-ra számítok. Múlt héten az OTP amilyen jól tartotta magát, ezen a héten olyan gyenge. Továbbra sem egyértelmű az irány, én továbbra is tartom, hogy 60%, hogy ezt a kört megcsináljuk és 40%, hogy nem. De ha esetleg lesz egy nemzetközi rossz "hír", ami miatt borulunk, akkor szinte tuti. Amúgy időben is illene a dolog, mert mire kijön a gyorsjelentés, lehet honnan és mire emelkedni :).
Szépen elkezdtek emelkedni a bankok, de OTP megint kontra. Sokáig ezt nem lehet csinálni, csak amíg ilyen alacsony a forgalom és oda rakják ahova akarják.
Most, a jelenlegi adatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy a világjárványnak, illetve a kezelésének, talpraállásnak a vesztese Európa. Nem lefutott meccs, jön majd a rész is, ki mennyi pénzt égetett el, és azt hogy tuszkolja vissza a kamrába. Magyarország ezt a részt szívhatja meg nagyon, a 2022-es választás kifejezetten rosszkor jön (további pénz fröcsölés ezerrel, populizmus, stb). VISZONT, ez mintha a tőzsdei árakban is látszódna. Ezért lehet ez a tanácstalanság, az ázsia és USA rali figyelmen kívül hagyása (fura, amúgy, hogy onnan nem jön ide csak egy kevéske pénz a regionális alapokba. Még mindig a saját további emelkedésben jobban hisznek, és nem tartják drágának a piacukat?)
"A 139 millió eurós piaci konszenzusnál jóval nagyobb, 205 millió eurós
konszolidált nyereséggel zárta 2020 utolsó negyedévét a Raiffeisen Bank" OTP március 5-én jelent. Hasonlóan nagyon jó gyorsjelentést várok. Addigra ATH közeli árfolyammal.
Magasabb idősíkon (napos) valóban az éked törése triggerelhet egy short setupot (DKK), de annak biztonságos célára 12550 környékén van (nem túl fényes, ha azt nézzük, hogy 1R sem lesz, sl 14500 kb). A bullish slingshot (MACD/rsi) se igazán jó, attól függőn ki hol lép be más az RR, a tető felett nincs 0,6R (alacsony megbízhatóság mellett - nem éri meg), aki alacsonyabb idősíkon lépne be, vagy Vadi módszerét használja, annak sincs még triggere. Összefoglalva, nem meglepetés az alacsony forgalom, longolni nem éri meg, shortolni korai, lehet tartani a legjobb üzlet napos timeframe alapján, márpedig nagyon sokan ezt nézik és nem mennek be alá. Azt is tudni kell, mikor kell mozizni :D, naposon pl most tipikusan a legjobb megoldás!
OTP részvényesek ide!