ez remélem lefekvés előtti meggondolatlan vicc akart lenni :) (moratórium, moratórium utáni állapot, munkanélküliség és abból eredő hitelfizetésképtelenség januártól, és még sok minden szól a bankok emelkedése ellen. csak mivel a tőzsde nem a valóságot árazza itt ott, lassan már shortolni sem érdemes nagyon :( csak kivárni papírral vagy anélkül).
Rajzolj egy normal flat alakzatot egy papírlapra és forgasd el 180 fokkal. Sokszor nem lehet eldönteni, hogy a flat c hulláma esetleg nem impulzus, hanem egy ZZ, ebben az esetben akár egy DZZ-ről is beszélünk, a következmény egyébként ugyanaz, nem negyedik hullám következik egy emelkedésben, hanem egy beszakadás. Az SP stb esetében egy C, azon belül is egy Exp flat C hullámát vártuk lefelé a covid pánik előtt. A világ másik fele felépült, az OTP nem (ez negyedéves chart). Ráadásul egy "hamis" engulfing gyertyakombináció (ne keresd saját megfigyelés, amikor a záró és nyitó árak nem egyeznek meg, de nagyon közel vannak egymáshoz) erős bear jelzés.Bearishnek tűnik, ettől még láthattuk 8K vs 12+k, 50% emelkedést is képes volt produkálni, nekem ez nem kereskedési tf, csak érdekesség.
Én a holnapot várom... ha három piros gyertya lett volna végére, akkor semmi remény, de naposon még 10080 is lehet és akár meglepi is. De havi vagy éves charton mai állás szerint esni kell, ha ezek fekete hollók.
"1/ inverted flat - a legtöbben nem is ismerik, pedig ehcte Elliott (fordított flat) 2/ (3)/4/a (?) - akkor kell még egy c is Az az egy piros gyertya 10 emelkedését vette vissza, jelzés a piacnak, szvsz." 1. Én sem ismerem, de még googleban sem találtam róla semmit (csak inverted expanded flatet), megköszönném, ha írnál róla pár sort. 2. Én egy trianglet képzeltem volna el, nagyobb zuhanások után gyakran előfordul és jól passzolt volna a koronavírus fellángolások-esetszám csökkenések-szövődmény kiderülések-vakcina kifejlesztések stb. eseményekhez. Szépséghibája, hogy most, de legalábbis a közeljövőben felfelé kéne tartanunk. 3. Azért ez a világ instrumentumainak március havi gyertyájának nagy részéről elmondható.
OTP részvényesek ide!