Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BeginnerSon
BeginnerSon 2020. 03. 01. 23:34
Előzmény: #1082439  MrSomm
Bocsi az offért, de erről ez jutott eszembe. :D 
https://www.youtube.com/watch?v=AwyQMupPoZc
MrSomm 2020. 03. 01. 23:29
Unfortunately, no one knows how this outbreak will play out and we don’t know how it will ultimately impact us,” Richard Fain, the company’s chairman and CEO, said Feb. 4. “We also expect that there will be an impact on future bookings in China, especially in the immediate aftermath of the illness. But again, we just don’t know.”
Szerintem ez jol leirja miert is van panik most... We just dont know
MrSomm 2020. 03. 01. 23:24
Ahogy a hireket elnezem holnap is folytatjuk az esest... a ma esti CNBC - Nearly 20% of S&P 500 companies have already warned investors about virus impact
Azert csak van hatasa a virusnak es ami a legrosszabb hogy meg mindig uj orszagokban jelenik meg az USA-ban is most kzdik majd igazan tesztelni az embereket es szerintem rengeteg betegrol fog kiderulni, hogy mar COVID-19-el fertozott.
Ha reggelig nem jon vmi olyasmi hir, hogy vmi gyorsan gyogyitja a virust esunk tovabb, mert olaszorszagban is no az esetek szama
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 22:58
Előzmény: #1082436  Törölt felhasználó
Na meg nem feltétlenül holnap kell részvényt venni, most lesz rá pár hét szerintem. Aztán szépen visszamegy minden a régi kerékvágásba.
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 22:57
Előzmény: #1082435  kalmarr
Már bocs, de mikor szálljon be tőzsdézni, ha nem ilyen diszkont árakon? Én is csak azt sajnálom, hogy nem most vagyok full tőkével a partvonalon kívül. A MÁP+ kb. semmit nem hoz az infláció fölött, ingatlant sem éri már meg venni kiadási célból. Csak azzal kell tisztában lennie, hogy a tőzsdei befektetésből nem mindig akkor szállhat ki, amikor szeretne, már persze ha nem akar bukni.
kalmarr 2020. 03. 01. 21:56
Előzmény: #1082427  Beba
Ha nem foglalkoztal meg tőzsdével, eszedbe ne jusson jelentős összeget bele tenni, mert tuti bukó lesz. Tényleg a MAP a jó, mert azzal nem buksz. Illetve, bármikor kilepehetsz veszteség nélkül egy ingatlanba is ha találsz valamit jó áron.
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 21:20
Előzmény: #1082433  Törölt felhasználó
Neked legyen igazad, nekem meg sok nyerőm a befektetéseimen. Én ebben a formában szívesen osztozok Veled:)
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 21:07
Előzmény: #1082432  Törölt felhasználó
ácsi, a magyar bankrendszer stabilitását féltetted a megugró kamatok esetén.  erre írtam, hogy ennek terhét nem (kizárólag) a magyar bankok viselnék.
azért a CDO-s dolgot ne hasonlítsuk már ehhez, kicsit más nagyságrend volt :)
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 20:57
Előzmény: #1082430  Törölt felhasználó
Igen láttunk már ilyen porlasztást, és annak eredményeit. Legutóbb talán 2008-ban CDO formában. Ott is porlasztották a kockázatot :)
Na, amikor elkezdenek a nemzetközi pénzvilágban emelkedni a kamatok, kialakul egy hitelezési pánik, akkor megnézem, hogy ez a porlasztás mennyire hatásos.
franc0 2020. 03. 01. 20:54
Előzmény: #1082430  Törölt felhasználó
Ez a "szét van porlasztva" szöveg mindig megmozgatja a vérnyomásom.
Ugye tudjuk, hogy hívják azt a rendszert, ahol a haszon magánosítva van, a költségek/kockázat pedig társadalmiasítva?
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 20:47
Előzmény: #1082429  Törölt felhasználó
akkor lenne igaz, amit írsz, ha a rendszer zárt lenne, és csak magyar résztvevők hedgelgetnének egymással.
de szerencsére a külföldi bankok, alapok stb jelentős szereplők mind HUF, mind HUF kamat fronton, ezért nem kizárólag a magyar bankrendszert terhelné egy komolyabb hozamemelkedés.
igen, a számlát valahol fizeti valaki, de ha kellően szét van "porlasztva", ahogy írod, akkor nincs rendszerszintű kockázat.
biztosítók viszontbiztosítási rendszere működhet hasonlóan, bár arra nincs rálátásom.
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 20:35
Előzmény: #1082426  Törölt felhasználó
Aham. És ha fedezünk valamit, akkor ugye a kockázat rendszer szinten megszűnik? Hát nem egészen, csak áthelyezzük máshova, jobb esetben több szereplő között porlasztjuk.
Beba 2020. 03. 01. 20:26
Ok. Értem. Nem akartam senkit zavarni,offolni. De ez a legprofibb fórum, azért itt kérdeztem. Mindenkinek sok sikert kívánok.
Beba 2020. 03. 01. 20:22
Előzmény: #1082424  Törölt felhasználó
Köszönöm a segítséget. Elég profi hozzászólás, van mögötte tapasztalat és tudás. Még egy kérdés, külföldi tőzsde, pl. USA felejtős? Magyar 4 bluchip, ami piaci, többi elég mahináltnak tűnik.? Map+ biztonságos de cserébe kis haszon. Ingatlan most kivárás, merre megy. 
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 20:16
Előzmény: #1082421  Törölt felhasználó
"Még rosszabb a helyzet, ha a hitel hosszú kamatperiódusú, vagy fix. Mert ilyenkor a bankrendszer nyeli be a veszteséget"
ne viccelj már, szerinted a banki treasurykben, vagy risk területen hülyék dolgoznak, és a fix kamatozással folyosított mittoménhányszáz milliárd lakáshitelt nem hedgelték az emelkedő kamatok ellen?  all time low kamatkörnyezetben (amikor ugye lefelé már erősen korlátos a dolog, na de felfelé....)?    
obiwan69
obiwan69 2020. 03. 01. 20:12
Előzmény: #1082423  Beba
Figyu, ez egy OTP topik. Kaptál válasz a kérdésedre; inkább menj át egy kisbüfis fórumra, ott minden kérésedre választ kapsz, elbeszélgethetsz másokkal. Ne off-oljuk szét ezt a szakmai fórumot. Köszi előre is, és bocsi!
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 20:08
Előzmény: #1082423  Beba
Ha végiggondolod a kettővel lejjebb írottakat, akkor abból egyenesen következik, hogy erősen kérdéses ezen kormány 2022-es szereplése. A bukás pedig azt jelenti, hogy a NER papírok legfeljebb a kandallóban való begyújtásra lesznek jók. Bár mivel dematerializáltak, még arra sem. Ezt is árazza a piac egy ideje.
Nem szoktam tanácsot adni, inkább véleményt közlök. Ha én ilyen pozícióban lennék, mint Te, akkor én különböző devizákba (USD, EUR, CHF) tenném a pénzem, és megvárnék egy méretes esést. Az esés vége fel pedig elkezdenék betankolni value részvényekből. Addig meg elolvasnék néhány alapművet a value investingről, és kitanulnám az alapokat. Szerintem ez egy felelősségteljes viselkedés.
Beba 2020. 03. 01. 20:02
Előzmény: #1082422  obiwan69
Köszönöm a tanácsokat. 4ig, Opus hasonló ner papír rallira ne számítson senki? Bear piac mikor kezdődik, napokig tartó esés, vagy egy jelentős esés után?
obiwan69
obiwan69 2020. 03. 01. 19:33
Előzmény: #1082419  Beba
Nagy valószínűséggel itt a bear piac, vegyél inkább állampapírt a MÁK-ban, ott nincs számlavezetési díj, Vegyesen: fel MÁP+, másik fele inflációkövető. De ha mindenképpen játszani akarsz, akkor a tőkéd 10%-át használd fel arra, hogy blue-kat veszel, szektorokra leosztva ott, ahol szerinted már nem fog tovább esni.
Törölt felhasználó 2020. 03. 01. 19:21
Az OTP és a BÉT esetében a piac a realitást árazza. A jegybank a high pressure economy jegyében (hasonlóan a FED-hez) túlfűtötte a magyar gazdaságot, és ezzel a BÉT-et is.
Mivel egy hosszú bull piac érett szakaszában vagyunk, alapvetően nagyobb egy recesszió esélye vírus nélkül is.
Az nagyjából látszik, hogy a vírus hóladbaszerű effektust okoz. Nem a termeléskiesés a baj, hanem a kialakuló keresletvisszaesés, ami nagyjából borítékolható. Majd az elkövetkező hetekben megjelenő profit warningokat érdemes figyelni.
A magyar gazdaság jelenleg legalább akkora problémákkal néz szembe, mint Gyurcsány idején, csak ezek a problémák sokkal alattomosabbak. Ezt kezdte el a piac árazni.
Az autóipar hosszú bear időszaknak néz elébe, ami a GDP uszkve 10%-át teszi ki nálunk. Az SSC-k a megnövekedett kötlségek miatt költöznek Kelet fele. A fizetési mérleg többlete olvad. Ez az alapfelállás. Emellé jön a következő probléma:
A gazdaságpolitika jelenleg szkülla és kharübdisz között választhat: vagy választja az alacsony kamatokat és a Forint árfolyama ennek következtében elszáll, igen magas inflációt okozva- vállalva ennek minden ódiumát, vagy elkezdi a szigorúbb monetáris politikát, amely miatt a kamatok emelkednek (már megindult, lásd: BUBOR fixingek). Ez esetben két hatás lesz: a rövid kamatperiódusú és hosszú lejáratú hitelesek 1%-os kamatemelésre 2,5%-8% törlesztőemelkedés következik (futamidő függvényében). Mi van, ha 3%-ot emelkedik a kamat?
A devizahitel-bombát kamat-bombára cseréltük...
Még rosszabb a helyzet, ha a hitel hosszú kamatperiódusú, vagy fix. Mert ilyenkor a bankrendszer nyeli be a veszteséget, és az OTP részvényesek profitja sínyli meg. Ha durván elszállnak a kamatok, akkor pedig kész a bankválság.
Döntéshozóink választhatnak: kamatválság, vagy devizaválság. Jómagam nem lennék ma Matolcsy helyében. Persze ez nem holnap lesz, de magától ez nem fog megoldódni. A FED várható kamatcsökkentése fog némi időt adni a magyar gazdaságnak (valutanyomás csökken időlegesen), de az aknákat nem fogja hatástalanítani.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek