Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kalmarr 2020. 03. 01. 12:41
Előzmény: #1082398  stolz
Abban egyetértek sok kollégával, hogy nagyon óvatosan (inkább short), mert szerintem ez nem a pánik vége, hanem a kezdete. Mégpedig az egy hónapos kínai leállás miatt, illetve hogy a járványt közel sem fékezték meg. Szerintem ez jelentősen rányomja a 2020-as évre a bélyeget.
Szerintem Kína borzasztóan túlreagálta ezt az egészet, sokkal nagyobb bajt csinált ezzel a leállással, mintha kitört volna a vírus (ami ugye még ezzel sincs megfékezve), esetleg több pénzt tett volna az egészségügyébe, sokkal kisebb lett volna a ceh, mert, szerintem ennek az árát még nem fizette meg a piac, ami nagyon nagy lesz....
GepMan 2020. 02. 29. 19:53
Előzmény: #1082398  stolz

Pènteki zárón all in vagyok longban, de azèrt szorongva várom a hėtfő reggeli dowfutit.
Olyan szinten tölük függ a világ ami már nem normális.
stolz
stolz 2020. 02. 29. 19:04
Előzmény: #1082397  gyula1971
hétfőn bele kéne nyitni a pénteki gyertyába és rajzolni egy nagy zöldet...
gyula1971
gyula1971 2020. 02. 29. 18:54

USA-Dow a végére felhúzták, már mint a nagy esésből,így csak -1.39%.
Nasdaq meg épp zöld lett.
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 17:56
Előzmény: #1082395  Törölt felhasználó
a hozzászólása java része indexekről szól. erre írtam, amit.
ha európai részvényekre gondolt, akkor arra meg a CFD-t javasoltam.  a főbb részvényekre fog találni.
ok, magyar bluek-ra nem.
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 17:16
Előzmény: #1082385  Törölt felhasználó
Nem ezt írta, hanem hogy európai nem tudja a részvényekben felvett pozícióit megfelelően menedzselni.
csongor64 2020. 02. 29. 15:45
Előzmény: #1082393  Törölt felhasználó
értékpapírokkal nem,
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 15:34
Előzmény: #1082387  csongor64
nem értem amit írsz, de mindegy is.
a lényeg, hogy aki akar, futikkal tud kereskedni a prompt piac zárás után is.
európai kereskedési időben is tudsz s&p-t kereskedni, amcsi időben meg dax-ot.
nem marasz le semmiről.
Longostime 2020. 02. 29. 15:28
Előzmény: #1082389  csongor64

írásom persze akkor nyer valóban igazolást, ha hétfőn tényleg réssel fel nyit USa és a DAX....hétfőn DJ 26xxx, SP 3xxx, Otp 13500/13600 felett, Richter 6400 felett...hétfő hajnali 1 körül a futikból már látszik majd valami.
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 15:27
Előzmény: #1082386  Longostime
a hozzászólásodban te is zömmel indexekről beszélsz, nem otp-ről meg dax komponens papírokról.
de ha jól rémlik, CFD szolgálatóknál tudsz részvényekre is kötni piaczárás után is.  otp-re nem, de mondjuk DAX komponensekre tuti.
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 15:25
Előzmény: #1082382  Törölt felhasználó
csongor64 2020. 02. 29. 15:19
Előzmény: #1082386  Longostime
persze hogy ma ezt már látod,de egy hete még nem láthattad.sőt tegnap du sem,de jó a képességed az íráshoz,olvasmámyos,és tanulságos,jó ha írott formában ilyesmik leíródnak a fórumban,végül is ezért olvassuk.köszönöm-jük,Neked
Longostime 2020. 02. 29. 15:19
De vissza is kérdezek...van ami elérhető mindenki számára minden időtávon, de miért pont az utolsó percekben csinálják ezt a történetet? Enyhén szólva kilóg a lóláb, hiszen USA nem 21.45-kor volt csak napi minimum körül, hanem magyar idő szerint 16 körül, 17 körül, 20 óra körül és 21.45kor is...4x volt alkalom zárni! Hír nélkül, pont a legvégén, futival 1000 pont, na kérem, ez azért érdekes na...
csongor64 2020. 02. 29. 15:15
vicces vagy.csak nyitó pozit tud venni azt befolyásolhat de nem kereskedési pozit felvenni.usákok,majd ázsiai mehet éjszaka is
Longostime 2020. 02. 29. 15:06

BET papírokkal hogyan kereskedsz 17 után mesélj már nekem! Hogyan tudsz pozit váltani egy OTP-ben péntek 21:45kor, mikor látod szivató volt az egész?hogyan kereskedsz DAXban lévő vállalati papírokkal? Hogyan kereskedik egy olasz indexet alkotó részvénnyel egy olasz befektető péntek 21.45kor?
Itt nem arról van szó, hogy magukat a tőzsde indexeket nem lehet lekereskedni piac zárás után, egydei papírokra gondoltam, vállalati befektetőkre, kisbükik millióira...
Na ezek a fentiek lesznek a katalizátorok a fel-hez hétfőn...
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 14:54
Előzmény: #1082384  Longostime
ezzel az elmélettel csak az a baj, hogy tudtommal senki nincs elzárva a dax-tól annak hivatalos zárása után. futi-n minden piaci résztvevő folytathatja a kereskedést, tehát nincs olyan, hogy valaki kimarad mert nem tud pozit nyitni.
vagy szerinted a frankfurti brókerek 17.30-kor monitor kikapcs hétfőig, és csak a bloomberg tv-n nézik, hogy az amcsik mit csinálnak? :)
Longostime 2020. 02. 29. 14:29
Én így látom az elmúlt 2 hetet:
Szerintem a korona vírus nem más, mint irányított tőzsdei korrekció, ami kissé túlfutott az eredeti terveken,így újraprogramozták a hét második felében (szerintem első körben csak szerdáig lett volna esés, lásd későbbi írásomban miért gondolom ezt olasz index, dax stb.).
Semmi kétségem afelől, hogy USA őszre ATH közelében lesz. Van egy elnök, akinek minden mozdulatán érezni a tőzsdei fel-re való törekvést. Rengetegszer bebizonyította már, amikor csak megállt a tőzsdei emelkedés, hogy mit ad ég, pont egy twitter üzenettel, egy nyilvános szerepléssel mindig olyan érzetűek az üzenetei, hogy még egy halovány kétség se legyen arra, minden rendben, Amerika újra nagy lesz és nagy is, indexek mehetnek tovább fel.
Ami érezhető volt, hogy igen magason voltak az indexek, USA eredmények szuperek voltak, ergo náluk akár még ez okés is volt, de az EU-s kevésbé, Ázsiából is jöttek rosszabbak.Korrekció érett már...
Jött ez a vírus....hogy direkt vagy sem, fene tudja, hogy rég van ellenszer, még az is lehet....De mindenhonnan mintha irányítottan ez folyna a hírekben, mintha valamiért ezt most nagyon meg kellene a világnak hallania, miközben semmivel sem veszélyesebb, mint a "sima" téli influenza. Meghalnak 5en, 10en, 20en egy hétvége alatt 7 milliárd emberből, de minden tv ezt harsogja, a meghaltak java járni nem tudó öreg ember, ezer bajuk volt eleve...de mégis, most ezt egy halálos kórnak van beállítva, mint ha valaki menne az utcán és még hazáig sem érne el, ha elkapja a buszon....Média pedig tudjuk szereti a rossz híreket, nagyon szereti...
Meghalnak emberek minden nap, háborúk vannak, soha semmi nem akadályozta meg csak átmenetileg az USA ATH-ját.....29600ról 24700 környéke lett most eddig az esés...16,5% a csúcstól az aljáig...
Péntek 21:45...új hír semmi...horror hét után, negyed órával a zárás előtt, a napi és a heti minimum környékén mégis vajon mi történt?Miért gondolta bárki is azt, hogy zárom a shortot/veszek longot egy ilyen hét utolsó perceiben USA-ban, egy bizonytalan hétvége előtt?
Egy válaszom van, mert minden egy megtervezett eseménysor....
Többször leírtam itt a héten, vissza lehet keresni, USA akkor fordul, amikor már EU nem tud reagálni...Én azt gondoltam ez csütörtök este lesz, de így belegondolva ez volt a zseniális, amit csináltak.
Nézzük csak vissza a mozgásokat DAX és USA viszonylatában:
Hét első két napja esés...szépen karöltve megy le mindenki az olasz hírekre.
Szerda:DAX mínuszban nyit a keddi 12800 után és leszaladt 12400 alá, látszólag totálisan érthetetlen módon...mint utóbb kiderült ez semmi de semmi másra nem ment, mint a long stopokra...hiszen mi történt...még aznap! pluszba futott vissza 12800ig!!!
USA nullán nyitott és vette is a lapot, felment +1,5%ra.
Na és itt jön az a történet, amire a válasz péntek záráskor jött meg....
USA egész egyszerűen nem akarja, ahogy soha nem akarja azt, hogy őt az EU fordítsa meg...ezerszer megfigyeltem már, egész egyszerűen képtelenek elviselni, arról nem is beszélve, hogy DAX közel 500 pontja fel után mindenki szépen nyakig longban kényelmesen ül szerda EU záráskor látva USA +1,5%-ját...
És itt jött a briliáns terv, utólag egész zseniális volt, USA szerda és csütörtök mindkét nap eljátszotta a fél4tól DAX zárás körülig a felt....azaz mindkét nap elhitette a fordulatot és mindkét nap pont DAX zárás után fordult lefelé...A terv lényege, elhitetni a fordulatot minden nap majd péntekre olyan pánikot kelteni már, hogy senki se merjen longot nyitni hétvége előtt és senki se zárja a shortját, hiszen miért is tenné...na és ezt fogja USA kihasználni a fel-je katalizátorának jövő hét első napjaiban.
Ami a héten közben még beszédes volt az az olasz index, FTSE MIB....a hétfő keddi DAX esést ugye az olaszok okozták, ennek megfelelően szépen esett az olasz index is, de szerdán mi történik, -1,5%ról felmegy (22600 környéke) +2%-ra!! (23600ig), 3,5%-ot mentek fel egy olyan országban, ami állítólag karatén miatt éppen pánikol.....tehát kapaszkodjunk!: kb. 1% van csak a hétfői pánik nyitásától már csak!...azaz az olaszok szerda délután ott jártak kis túlzással, ahol hétfőn nyitottak a pánikkeltésben! Ergó hétfő-kedd és szerda délelőtti esésüket tulajdonképpen teljesen visszahozták! Hova akarok kilyukadni: egy ország, ami esést okozott a hét első napjától kezdve szerda délután a hétfői nyitójáig visszajön? Akkor mi  van??? Hogy is van ez?
De nézzünk rá Kínára is, a Hang Sengre, mint ugye a másik ludas országra:Január közepi lokális csúcstól estek január végéig 10%-ot, majd február közepéig ennek a 10% esésből visszahoztak 6,5%-ot!!! Egy olyan ország, ahol állítólag halálos kór van és utcán holtestek hevernek (lásd, az álhírek egyikét)...Egy olyan ország ráadásul jön fel egy kór közepette 6,5%-ot, aminek még a számai sem igazán jók most...hogy van ez akkor kérem? És hol van most a Hang Seng a február második felében tapasztalható EU és USA vérengzésben...pont ahol január végén volt...nem lentebb, pedig hát itt világválság 2020 van kérem..de nem...ott van, ahol a saját maga is volt már. Ráadásul! szerda és csütörtök az USA szakadást mivel ünneplik, 2 egymás utáni zöld nappal? Mi ez kérem? Most akkor mi is történik?
És akkor USA péntek 21:45:
horror hét utolsó 15 perce a kereskedésből, éppen napi és heti minimumon fetreng a világ, USa, DAx minden....és mi történik, USA felmegy 650 pontot 15 perc alatt, majd a futija még pár perc alatt 22 óra után még 300 pontot...Összesen tehát 20 perc alatt mennek 1000 pontot! 20 perc alatt behozták az esés 20%--át....És mikor, péntek zárás előtt. Jött itt olyan tipp, hogy oké, lehet short zárás volt...Short zárás? Pont egy ilyen hét utolsó perceiben, pont a miniumumnál, pont hétvége előtt, pont mikor megjelenik a vírus Usában? Na ne.
Ez egy mesterterv fináléja volt, a fordulat, amire senki sem számított. EU-ban ki mert venni péntek a pánikban, kb. senki.....DAX nem tudott talpra állni, 3x verték vissza 12000nél, majd USA nyitástól még 2x 11900 felettről...sőt USA nyitás után 3x napi minimumra is lenyomták....persze USA mit csinált, szépen csorgott le 15:30tól péntek.
BÉT-en is újabb és újabb mélypontok, Richter, OTP minden képtelen volt talpra állni, lehetetlen volt tartani a pozikat, hiszen ott volt a pénteki nyitó rémképe a -4%-ban nyitó Dax-al, jön a hétvége is, USA is 16:45 körülig csak lefelé....Szerintem itt nyitott EU long pozi minimális van...shortok pedig érthetően nem igazán vannak még zárva..
Usa réssel fel fog nyitni hétfőn, nem kérdés, szigetfordulót rajzolnak azért is, hogy ne legyen kétsége senkinek, itt mi nem fogunk összeroppanni, Trumppal az élen megyünk vissza a csúcsokra, EU ha jöttök gyertek, Ázsia, ha jöttök gyertek...futik +1/+1,5%ban lesznek reggel...EU-ban Dax nyit +2% körül, shortosok várnak hátha, de nem lesz visszaesés, megyünk felfelé, elindulnak a kényszerzárások, longosok látják nincs mire várni, mert kimaradnak a visszapattanásból...happy hétfővel pedig fura módon minden hír már könnyebben lesz vehető a vírusról is.
Hétfőn Otp és Richter nálam kb. +3%...meglátjuk...
Clint
Clint 2020. 02. 29. 14:16
Előzmény: #1082382  Törölt felhasználó
Abszolút nem vagyok szakértője a témának, de az általad felvázolt Elliot alapján kb. 10 K jön ki az 5. hullám vegere. 
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 14:00
Előzmény: #1082381  simpy
Nekem az a bajom vele, hogy mindent bele tudok látni, akkor hagytam fel vele, amikor egy 5 hullámos emelkedés végén beshortoltam, aztán utólag kiderült, hogy az 5. hullám még csak a 3. hullám másodikja volt. Amit nézek belőle az az 5 hullám impulzus, 3 hullám korrekció, második hullám sokszor az első 38-asa, a harmadik sokszor az első 1,618-asa, ötödik meg sokszor divergens és most már nézem a Maci-féle 4. hullám rsi törését. De ezeket is csak kb. és naposnál nagyobb tf-en sose.
simpy 2020. 02. 29. 13:36
Előzmény: #1082380  Törölt felhasználó
Végül is 2400-tol bele lehet látni egy elliottot. 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek