Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 13:13
Előzmény: #1082379  Törölt felhasználó
Emlékszem annak idején Babics Egon beírta valamikor (nem tudom már hol jártunk a 10 ezer felettről indult esésben, talán 4-5 ezernél), hogy Elliott alapján 1300 a vége, hát mit mondjak, senki sem vette komolyan, az általános vélekedés az volt kb., hogy "ki ez a hülye, aki azt hiszi, hogy ekkora esés után még a negyedére esünk", aztán tényleg annyi lett. (Utána próbálkoztam is elliottal, de nem nekem való.) Viszont amire mindig figyelek belőle, hogy impulzus 5 hullám, korrekció 3. Ez az sp meg nagyon úgy néz ki, hogy ez az egész csak egy hullám volt eddig, akkor meg lesz még nemulass (pl. most egy kis megkönnyebbülés, hogy mondjuk csak lassan nő a fertőzöttek száma, utána meg befosás, hogy hú mennyivel csökken majd a cégek nyeresége).
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 13:05
Előzmény: #1082377  kalmarr
Rulett tényleg, legkésőbb szerdán már át kellett állni a rövid kis tradekre (legalábbis én akkor álltam át, a nálam okosabbak már hétfőn, a zsenik meg már előző péntektől shortolták). Nagyon fontos: bukó után sokan úgy állnak hozzá, hogy a bukót akarják visszahozni, számolják, hogy ha ennyivel szállok be, akkor milyen árfolyamnál leszek nullában, stb. (legalábbis én még 2008-2009-ben is ezt csináltam, csak utána sikerült leszokni róla), nagyon nem jó, mert tudat alatt determinálja a várakozást, pl. látom, hogy gyengül a long, de már csak 200 forint kell, hogy nyerőben legyek, hátha elmegy odáig, kvázi valahogy berögzül tudat alatt, hogy el fogja érni azt az árfolyamot és beragad az ember. El kell felejteni, minden trade új, semmi köze a régihez vagy a bukóhoz és akkor sokkal tisztábban tud az ember gondolkodni. Tudom elsőre hülyeségnek hangzik, de nálam annak idején tényleg így volt, nagyon sok olyan tradem volt, ami végül bukta lett mert nem zártam időben, mert tudat alatt azt vártam, hogy még megcsinálja azt a 100-200 forintot.
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 12:55
Előzmény: #1082376  MrSomm
Minden attól függ, hogy gyorsul-e a fertőzés, ha azt látják, hogy nem, akkor rögtön jönnek majd vissza a kockázatos eszközökbe.
kalmarr 2020. 02. 29. 12:44
Előzmény: #1082374  Törölt felhasználó
Attól tartok én is, hogy most nagyon sok mindenki azt hiszi, hogy ennél sz*rabb nem lehet és nem mehet lejjebb..., de mégis mehet... 
Az esetleges hétfői pánik vétel se lesz jó, mert rendszerint ezt követi egy pánik eladás is, azaz jó nagy pánik tetején begyűjtött long pozíció rendszerint nagy veszteséget okoz, ha ezt a pánik esést követően kell eladni...
Ami nagyon bölcs gondolatod és meglátásod volt, sajnos nem gondoltam (nem tudtam) és nagyon kemény árat fizettem érte, hogy ilyen pánikban nyitva hagyni pozíciót zárásra. Kész orosz rulett.
MrSomm 2020. 02. 29. 11:52
Én épp azon törtem az agyam a hét elején, hogy mennyi a “normális” korrekció és mi az amikor mindenki full pánikba tolja.
Az az érzésem, hogy pénteken értük el azt a szintet, ahonnan lefelé felgyorsulhatnak a történések. Bizonytalanság bizonytalanság hatan. 
Nem hiszem hogy újat mondok azzal, hogy hétfőn valószínűleg lesz egy korrekció vissza, ha nem érkezik nagy horderejű rossz hír. Pl. USA-ban nagyobb számban megjelenik a vírus, Kínában ismét növekedés látható az új esetek számában. De szerintem meg nem értük el az alját. 
Clint
Clint 2020. 02. 29. 11:00
Előzmény: #1082373  Törölt felhasználó
+++ Hatalmas like mindkét írásodért!
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 10:41
Hogy valami biztató is legyen: Szoktam írogatni ezt a p/e dolgot (ami inkább csak mankónak szolgál), na most az utóbbi három évben év eleje a várható előző éves eredmény 11,4-11,6-osa, a tavaszi nagy beejtésben meg a 10-es, rosszabb esetben a 9,5 szokott lenni az alja. A kérdés, hogy mennyi lesz az eredmény, én 1400-1460 közé tettem már év elején is, de a 60 forint az a badwill, ami egyszeri tétel, tehát szerintem nem kéne számolni vele (de arról hogy az alapkezelők hogyan értékelik ezt a tételt, fogalmam sincs). Óvatosságból vegyük az alsó határt, tehát a csúcsra 15960-16240 jön ki (ez kb. megvolt és ha a pánik lecseng még meglehet újra, tavaly is áprilisban volt még egy csúcs és elvileg a járvány végét is kb. oda saccolják). Érdekesebb viszont az alj, mivel arra rosszabb hangulatban 13300 jön ki és pont ott vagyunk. Még érdekesebb ha az egy részvényre jutó vagyonnal számolunk, itt az utóbbi években 1,7-es szorzóért vették meg, na most ez kb. 13450 lehet az 1400-as eredménnyel. Nem azt mondom, hogy nem mehet lejjebb, hisz annak idején a válságban gyakorlatilag tizedelődött az értéke, de ha az utóbbi három évet nézzük, akkor historikusan nagyon le van nyomva, tehát ha a kinti fordulás kitart hétfőig, akkor simán benne lehet a 38-as fibo elsőre 14300-400 tájékán. De ehhez tényleg az kéne, hogy vagy Koreából vagy Olaszországból vasárnap biztató adatok jöjjenek. Ha viszont a németek vagy Kalifornia is elesik, akkor pince, így én továbbra is azt tanácsolnám, hogy minimum a tőke fele kp-ban és rövid beszállókkal operálni, nap végén meg lehetőleg nem sokat bent hagyni (kivéve ha kint nagyon megindulnak felfele). Volt szó már itt arról, hogy mennyire túlértékelt minden és mindenképpen esésnek kell jönnie. Na most ezt az alapján mondják, hogy összehasonlítják az idősoros p/e adatokat, gondolom mindenki olvasott olyat, hogy az öt nagy kint annyira túl van értékelve, mint annak idején a dotcom lufinál, stb. A p/e-ről tudni kell, hogy három dolog is befolyásolja, a kockázatmentes hozam, az elvárt kockázati prémium és a nyereség várható változása. Pl. ha 5 % a kamat és 5 % a kockázati prémium, akkor 10 %-ot várok el az adott részvénytől, tehát ha 100 forint a nyereség, akkor ezer forintot adok érte (persze vannak még egyéb finomságok, pl. hogy mennyi az osztalékráta, stb. , de ezt most hagyjuk). Na most mi van akkor, ha a nyereség ugyanannyi, de a kamat vagy az elvárt hozam lemegy mondjuk nullára? Akkor csak 5 % hozamot várok el a cégtől, tehát ha marad 100 forint az eredmény, akkor máris kétezer forintot ér. Dettó ugyanez ha változik a nyereség, ha 150 forintra nő, akkor máris háromezer forintnál tartunk. Ez azért lényeges, mivel mutatja, hogy a p/e nem egy kőbevésett dolog, mindig felhívtam rá a figyelmet, hogy az otp-nél ezek a számok az utóbbi három évben voltak és nem biztos, hogy továbbra is így maradnak. Per pillanat az történik, hogy elkezdték beárazni a járványt (januárban csodálkoztam is rajta, hogy miért emelkednek még és miért nem árazzák), tehát egyrészt mindenhol nőtt az elvárt kockázati prémium, másrészt arra számítanak, hogy csökkenni fog a cégek nyeresége, tehát a három tényezőből kettő is kedvezőtlen irányba változott. Ezzel szemben áll az a várakozás, hogy viszont a harmadik kedvezően változik majd, FED kamatot csökkent, EKB tovább lazít (és persze a három tényező egymásra is hatással van, ha a jegybank lazít, akkor általában nő a kereslet és így a nyereség, stb.) Ha a járvány durvul, akkor az első kettő sokkal erősebb lesz, tehát még lefele, ha viszont akár csak az egyik is kedvező irányba fordul, akkor a várható jegybanki lépésekkel együtt már ez lesz az erősebb. (2008-ban egyébként szerintem az volt a fő baj, hogy Greenspan apó miatt egy irányba volt mind a három, emelte a kamatokat, hagyták csődbe menni az amcsi bankot, így megugrott a kockázati prémium, ráadásul a kamatemelés és kockázatnövekedés miatt kiszáradt a hitelpiac is, így csökkent a kereslet és a cégek nyeresége is.)
Törölt felhasználó 2020. 02. 29. 09:08
Dél-Korea vörös kód, Kínában újra nőtt a fertőzöttek száma, amcsi dokik védőfelszerelés nélkül bénáztak, lehet hogy mégsem lesz szép nap hétfőn. Egyelőre zöldek, ha hétfőn is így lesz, akkor pattanunk egyet, de a járvány még egyáltalán nincs lefutva, én egyelőre csak korrekcióra számítok, mivel akárhogy is nézem ez a lefele kint csak egy hullámnak tűnik és minimum kettő szokott lenni egy irányba (persze ha pirosak lesznek hétfőn, akkor sztornó). Úgy sejtem, hogy nagyon sokan buktak longgal, szerintem ne hibáztassátok magatokat, ilyen durva esés nagyon ritkán van, én már több mint 20 éve nyomom, volt már részem ilyenben és így is csak 14600 tájékán dobtam el az utolsó adagot az előző longból. Ez nem funda vagy technikai alapon volt és elliottban is simán meg lehetett volna rajzolni felfele is. Nagyjából kedd estétől lehetett annyit látni, hogy tényleg pánik van, de a pánikok meg kiszámíthatatlanok, mehetnek le a pincébe, de mivel pánik villámgyorsan fordulhatnak is, így annyit lehetett csak tudni, hogy zárni kell és át kell térni a kisebb adagokra, a rövid távú (1-2 órás) váltásokra és kp-ban tartani a tőke nagyobb részét (persze ez inkább a certisekre vonatkozik). Szerintem csütörtökön zárás előtt, amikor kint minden bank -5-6% volt, ezt meg egy nagy vevő tartotta 14400-on, sem lehetett tudni, hogy pénteken beöntik, én pl. arra saccoltam, hogy az otp elkezdte venni magát. Úgy hogy fel a fejjel, nem volt senki hülye, csak aki 2008 után kezdte, az most látott először ilyet (mindenképpen érdemes megjegyezni a jövőre nézve, hogy a short általában gyorsabb mozgású ha a historikus értékeltség felett vagyunk, ha meg pánik van, akkor félre kell állni és kicsikkel szórakozni csak). Lesznek itt még hullámok minden irányba, tehát az elbukott pénzeket simán vissza lehet nyerni. Idén eddig: Trump kilőtte az iránit, kínai járvány, forint betámadás és most újra járvány, tehát 4 komoly leverési ok másfél hónap alatt, ritka hogy ennyire összesűrűsödjenek a dolgok, máskor ennyi idő alatt egy ilyen szokott lenni.
GepMan 2020. 02. 29. 08:51
Előzmény: #1082369  OTP2018
Erre számìtok èn is. Egy idő után immunisá válnak a befektetők a vírusos hìrekre ès előkerül a règi lemez:  pènznyomtatás ès negatìv kamatok veszünk mindent.
HPeter76
HPeter76 2020. 02. 29. 08:12
Előzmény: #1082367  kalmarr
hát igen "jók" az extra hírek.. -meg se találtam volna!! jó reggekt nektek..
HPeter76
HPeter76 2020. 02. 29. 08:12
Előzmény: #1082367  kalmarr
hát igen "jók" az extra hírek.. -meg se találtam volna!! jó reggekt nektek..
OTP2018 2020. 02. 29. 08:09
szerintem nyugi! :-) ki kell használni ezt az időszakot is ügyes day trade-del, rövid távú vételekkel, de akár szép lassan lehet longra is gyúrni sok kisebb tétel vételével. 
Az USA bíztatóan zárt, de még aligha jelent ez fordulatot. Szerintem a világ hamarosan "megszokja", hogy az új vírussal együtt kell élni hosszú távon. 
GepMan 2020. 02. 29. 07:30
Előzmény: #1082360  Törölt felhasználó
12k Daxnál OTP 14k nál volt pènteken. Persze ettől mèg bármi lehet hètfőn.
kalmarr 2020. 02. 29. 01:09
Azért a helyzet fokozódik, ez lehet egy újabb para https://m.hvg.hu/tudomany/20200228_koronavirus_jarvany_fertozes_kutya_hongkong_who
HPeter76
HPeter76 2020. 02. 29. 00:19
Előzmény: #1082365  HPeter76
ABLAK lehet szgép ipara értette..
HPeter76
HPeter76 2020. 02. 28. 23:21
Előzmény: #1082364  HPeter76
A sebességcsökkentés "szimbolikus gesztus", az ablak öltöztetése. Kevés lesz a gazdasági növekedés újbóli stimulálására ...
(na már most ezt arra írhatta MÉG ENNYITŐL IS FELBORUL A TŐZSDE)
HPeter76
HPeter76 2020. 02. 28. 23:16
Előzmény: #1082361  ohnetatto
 Invest.ilyeneket olv.:merőlőcsapat mindég nyer(megkapta a jóváírást) ami lezajlott ::)))
Shortostime 2020. 02. 28. 23:01
Egy pillanatra láttam egy közel 12200as Dax futit is, az laza 300 pontos fel nyitó lenne (kb.+2,5%)
Törölt felhasználó 2020. 02. 28. 22:45
Oda is kéne egy hasonló szigetfordulós alakzat. Mondjuk ERSTE nyitóban kiüti a certit.😁
ohnetatto
ohnetatto 2020. 02. 28. 22:43
Előzmény: #1082359  HPeter76
Dow future 25700. Nemrég még 24700 volt. Bolondok ezek :)

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek