ott fordulhatott volna.. majdnem megfordult.. ilyen a tözsde.. megfelelöen kell beállitani a stop szinteket.. a helyzethez mérten.. én rosszul állitottam be.. ennyi .. majd legközelebb talán jobban be tudom állitani..
hehe ez mind szép és jó lenne ha a kbc-nél kifogástalanul működne a stop megbízás:)Eddig egyszer tettem és akkor se adta volna el még jó hogy épp gépközelben voltam
Izom, nana, ne tessék ám elszállni !! Nem okoskodásból, de a Merrill pozidat is simán elrontottad, csak szerencséd volt, hogy azonnal lefelé indult. Amint korrigált volt egy mezei stoppod, aztán mi lett a többi combos esés kihasználásával? Semmi. Bent hagytad a piacon. Ez még csak vánszorgás a korral, ebből lesz a bokaficam. De jól ráéreztél mindenesetre.
Törölt felhasználó2008. 01. 17. 22:41
Előzmény:
törölt hozzászólás
nem kurom el már megtanultam mit hogy kell lehet állitani.. vételi stop nélkül pedig nem shortolok.. ami ugyanugy védi a vagyonom mint longnál.. tudjátok..
életem elsö shortja!!... szép nyerövel.. erre szokták mondani ugye.. kezdö szerencse.. na mindenkinek sok szerencsét! :)
de azért stratégiám is van nem csak vaktába tözsdézgetek..
esö trendbe olvastam hogy 65 % esély van az esésre 35 % esély az emelkedésre... szoval aki shortol annak több esélye van hogy " nyerjen" ..
hát igen megtanultam shortolni is .. haladunk a korral :)....
hogyne.. van még mit tanulnom.. örökké feljesztenie kell magát a piacon az embernek másoktol .. maga hibáibol tanulni..
Szia Izom !
Megosztom Veled, mert én is ingyen kaptam . A DLPH blogján lévő devizatrédeket tanulmányozva észrevettem, hogy Ő soha nem nyit pozit csak egységenként. És amikor a pozi érik, akkor építi tovább, de szigorúan csak az előre elhatározott egységgel, esetleg kettővel. Sávosan, trendirányban, rányitogatva, ha a megfelelő támasszinteket áttöri, lefelé is fölfelé is. És kíséri a pozikat, shortot mint apa a hülyegyerekét fölülről védve és lefelé mozgatva, a longot meg alulról, de ezt nem ecsetelem. És kifigyeli a trendet. Ezért nem bukik orbitálisat, mert nem megy be minden vagyonkájával, csak a töredékével egyidőben és azonos szinten, és nem megy trenddel szemben, mert amikor ez megtörténne, már ki van stoppolva. Egyszerű mi? Annyira egyszerű, hogy csak akkor értettem meg, amikor gondolkodni kezdtem az egységek értelmén. Szvsz ez az értelme. Ez alkalmazható rv-re is, mindenre. Most ezzel a módszerrel fogok trédelni.
KÖSZÖNÖM DLPH !!!
OTP részvényesek ide!